Nurettin Rençber Denizli'de

SANAT 24.10.2016 - 11:30, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Nurettin Rençber Denizli'de

denizli haber / denizli 20 haber / Nurettin Rençber Denizli'de

Halk müziğinin sevilen ismi Nurettin Rençber, bugün Denizli Pamukkale Halk Eğitim Merkezi'nde sevilen şarkılarını seslendirecek. Halk müziğinin önemli isimlerinden Nurettin Rençber bu akşam saat 20.00’de Denizli Pamukkale Halk Eğitim Merkezi'nde sahne alacak. Hayranları ile buluşacak olan Rençber, ‘Oy Ezo, Vakti Geldi Ayrılığın’ gibi önemli eserlere imza attı.   NURETTİN RENÇBER KİMDİR? Nurettin Rençber, 1960 yılında  Mersin’ de doğmuş ünlü bir sanatçıdır. Aslen Adıyamanlı bir göçmen  olan Nurettin Rençber, çocukluk ve gençlik yıllarını  Çukurova bölgesinde  geçirmiştir.  Hiç eğitim almadan  daha çocuk yıllarında müziğe olan yatkınlığı fark edilmiş olan  Nurettin Rençber, öncelikle  eğitimine başlamış ve  eğitim alanında başarıyı yakalayan  usta sanatçı, uzun bir süre Trabzon’ da  öğretmenlik yapmıştır.   Köy içerisinde büyüdüğünden  birçok şarkısında  bu hayatı anlatmış ve köy ahalisine hitap eden şarkılar söylediği için  dinleyici kitlesi  içerisinde her zaman büyüdüğü   yerin   halkı da olmuştur. Naif  yumuşak bir sese sahip olan Rençber, halk müziğine hala devam etmektedir. Bestelediği  şarkıları ile ilk kariyerini üniversite yıllarında, Dağ Türküleri ve Deniz Şarkıları adlı  iki albümde toplamıştır.   Albümünü oluşturduktan hemen sonra oldukça rağbet görmüştür. Nurettin Rençber, hala evli  ve iki çocuğu vardır. Çocukları, yine kendisi gibi   eğitim alanında babalarının yolunu izleyerek öğretmen olmuşlar  ve halen öğretmenliğe devam etmektedirler.
denizli haber / denizli 20 haber / Nurettin Rençber Denizli'de

Halk müziğinin sevilen ismi Nurettin Rençber, bugün Denizli Pamukkale Halk Eğitim Merkezi'nde sevilen şarkılarını seslendirecek.

Halk müziğinin önemli isimlerinden Nurettin Rençber bu akşam saat 20.00’de Denizli Pamukkale Halk Eğitim Merkezi'nde sahne alacak. Hayranları ile buluşacak olan Rençber, ‘Oy Ezo, Vakti Geldi Ayrılığın’ gibi önemli eserlere imza attı.

 

NURETTİN RENÇBER KİMDİR?

Nurettin Rençber, 1960 yılında  Mersin’ de doğmuş ünlü bir sanatçıdır. Aslen Adıyamanlı bir göçmen  olan Nurettin Rençber, çocukluk ve gençlik yıllarını  Çukurova bölgesinde  geçirmiştir.  Hiç eğitim almadan  daha çocuk yıllarında müziğe olan yatkınlığı fark edilmiş olan  Nurettin Rençber, öncelikle  eğitimine başlamış ve  eğitim alanında başarıyı yakalayan  usta sanatçı, uzun bir süre Trabzon’ da  öğretmenlik yapmıştır.

 

Köy içerisinde büyüdüğünden  birçok şarkısında  bu hayatı anlatmış ve köy ahalisine hitap eden şarkılar söylediği için  dinleyici kitlesi  içerisinde her zaman büyüdüğü   yerin   halkı da olmuştur. Naif  yumuşak bir sese sahip olan Rençber, halk müziğine hala devam etmektedir. Bestelediği  şarkıları ile ilk kariyerini üniversite yıllarında, Dağ Türküleri ve Deniz Şarkıları adlı  iki albümde toplamıştır.

 

Albümünü oluşturduktan hemen sonra oldukça rağbet görmüştür. Nurettin Rençber, hala evli  ve iki çocuğu vardır. Çocukları, yine kendisi gibi   eğitim alanında babalarının yolunu izleyerek öğretmen olmuşlar  ve halen öğretmenliğe devam etmektedirler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.