O İlçe Dün Gece Dondu

DENİZLİ 03.01.2017 - 08:25, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

O İlçe Dün Gece Dondu

Denizli Çameli İlçesi yağan kar yağışının etkisi altında kalan ilçeler arasında ilk sırayı alıyor. Yağan kar yağışının ardından havaların soğuması don olaylarını da birlikte getirdi. Dün gece termometre -15 dereceye ulaşırken bazı kesimlerde -18 dereceyi bulduğu belirtildi.

Denizli’nin rakımı en yüksek ilçesi olan Çameli gecen hafta yağan yoğun etkili kar yağışından sonra geceleri soğuk havayla mücadele etmeye devam ediyor.   1325 metre  rakımla en yüksek ilçe olan Çameli'de sıcaklık bu gece -15 derece olarak ölçülürken yüksek kesimdeki mahallelerinde ise -18 derece'ye kadar düştü. İlçe merkezinde bulunan termometre soğuk havaya dayanamayarak arızalandığı belirtildi. Havanın soğuması ile suların donduğu Çameli'de vatandaşlar araçlarındaki termometrede hava soğukluğunun 15 dereceye ulaştığını görüntüledi.     Yetkililer sabah ve gece saatlerinde olaşabilecek don olayı ile birlikte sis hadiselerine karşı vatandaşları uyardı.Havaların soğumasıyla akşam saatlerinde Çamelililer sokağa çıkmakta zorlandı. Çameli Tarım İlçe Müdürlüğü zirai faaliyetlerin ve seracılığın devam ettiği bazı bölgelerde zirai don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu. Çameli Merkezde bulunan Karaman Gölü donarken gölde yüzen ördekler ise buz tutan göl üzerinde yürüyerek kartpostallık görüntü oluşturdu.     Perşembe gününe kadar zirai faaliyetlerin ve seracılığın devam ettiği bölgelerde orta şiddette zirai don olayı beklendiği, bu bölgelerde tarımsal faaliyet ve seracılıkla uğraşan üreticilerin zirai don olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Karla mücadele ekipleri mahallelerde kar temizleme,tuzlama ve kumlama çalışmalarına devam ederken Büyükşehir ekipleride yol genişletme çalışmalarına devam etti.   Çameli İlçesi Cuma günüden itibaren tekrardan kar yağışının etkisinde kalacağı tahmin ediliyor.  
Denizli Çameli İlçesi yağan kar yağışının etkisi altında kalan ilçeler arasında ilk sırayı alıyor. Yağan kar yağışının ardından havaların soğuması don olaylarını da birlikte getirdi. Dün gece termometre -15 dereceye ulaşırken bazı kesimlerde -18 dereceyi bulduğu belirtildi.

Denizli’nin rakımı en yüksek ilçesi olan Çameli gecen hafta yağan yoğun etkili kar yağışından sonra geceleri soğuk havayla mücadele etmeye devam ediyor.

 

1325 metre  rakımla en yüksek ilçe olan Çameli'de sıcaklık bu gece -15 derece olarak ölçülürken yüksek kesimdeki mahallelerinde ise -18 derece'ye kadar düştü. İlçe merkezinde bulunan termometre soğuk havaya dayanamayarak arızalandığı belirtildi.

Havanın soğuması ile suların donduğu Çameli'de vatandaşlar araçlarındaki termometrede hava soğukluğunun 15 dereceye ulaştığını görüntüledi.

 

 

Yetkililer sabah ve gece saatlerinde olaşabilecek don olayı ile birlikte sis hadiselerine karşı vatandaşları uyardı.Havaların soğumasıyla akşam saatlerinde Çamelililer sokağa çıkmakta zorlandı. Çameli Tarım İlçe Müdürlüğü zirai faaliyetlerin ve seracılığın devam ettiği bazı bölgelerde zirai don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu. Çameli Merkezde bulunan Karaman Gölü donarken gölde yüzen ördekler ise buz tutan göl üzerinde yürüyerek kartpostallık görüntü oluşturdu.

 

 

Perşembe gününe kadar zirai faaliyetlerin ve seracılığın devam ettiği bölgelerde orta şiddette zirai don olayı beklendiği, bu bölgelerde tarımsal faaliyet ve seracılıkla uğraşan üreticilerin zirai don olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Karla mücadele ekipleri mahallelerde kar temizleme,tuzlama ve kumlama çalışmalarına devam ederken Büyükşehir ekipleride yol genişletme çalışmalarına devam etti.

 

Çameli İlçesi Cuma günüden itibaren tekrardan kar yağışının etkisinde kalacağı tahmin ediliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.