ÖĞ-DER’den yılbaşı kutlamalarına tepki: Milli olun yerli olun!

DENİZLİ 23.12.2016 - 10:29, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

ÖĞ-DER’den yılbaşı kutlamalarına tepki: Milli olun yerli olun!

denizli haber / denizli 20 haber / ÖĞ-DER’den yılbaşı kutlamalarına tepki: Milli olun yerli olun!

Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şube Başkanı Halil Akpınar yaklaşmakta olan yeni yıl kutlamaları ile alakalı basın açıklamasında bulundu.   Halil Akpınar, "Ülkemiz son zamanlarda sıkıntılı günlerden geçmektedir.. Beşiktaş ve ardından Kayseri'de menfur saldırı ile birçok vatandaşımız şehit olmuştur. Ayrıca sınır ötesi operasyonda da askerlerimiz şehit olmuştur. Öncelikle şehit olanlara Allah'tan rahmet diler,yaralı olanlarımıza da acil şifalar dileriz.   Milletimiz ağır bir imtihandan geçmektedir. Sabırlar zorlanmaktadır. Ülke olarak genel bir yas ortamı oluşmuş bulunmaktadır. Böyle bir ortamda yılbaşı kutlamaları adı altında özellikle okullarımızda eğlenceler düzenlenmesi, çekiliş yapmak ve benzeri etkinlikler yapılmasının teşvik edilmesi şehit ailelerini ve milletimizi derinden yaralayacağı göz ardı edilmemelidir. Ayrıca okullarımızda böyle etkinlikler düzenlemek sebebiyle ailelerimize maddi külfet oluşturacağı gerçeği de vardır. Bu tür uygulamaların ne yönetmeliklerde yeri vardır ne de dinimiz ile örf ve adetlerimiz de yeri vardır. Zorunlu hale getirilme çabaları ile adeta yaşamımızın bir parçası, kültürümüzün bir gereği gibi genç dimağlarımıza adeta dayatılmaktadır. Bu tür dayatmaların olabileceği düşünülerek yetkililerin acil tedbir alması gerektiğini, tüm öğrenci ve velilerimizin de şehit yakınlarına saygı göstermek adına bile olsa bu yıl yılbaşı kutlamamaları gerektiğini" vurguladı.    MİLLİ OLUN YERLİ OLUN   “ İl Milli Eğitim müdürlüklerinin bu konuda öğretmenleri uyaran bir yazı göndermesi gerektiğini ifade eden Öğ-der Şube Başkanı Akpınar, Hıristiyan kültürünün bir parçası olan yılbaşı kutlamalarını çağdaşlık ilericilik olarak gören tek dişi kalmış medeniyet artıklarına da açıkça sesleniyoruz. Çocuklarımızın gençlerimizin dimağlarina zehir enjekte etmekten vazgeçin.Milli olun yerli olun.”diyerek tepki gösterdi.  
denizli haber / denizli 20 haber / ÖĞ-DER’den yılbaşı kutlamalarına tepki: Milli olun yerli olun!

Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şube Başkanı Halil Akpınar yaklaşmakta olan yeni yıl kutlamaları ile alakalı basın açıklamasında bulundu.

 

Halil Akpınar, "Ülkemiz son zamanlarda sıkıntılı günlerden geçmektedir.. Beşiktaş ve ardından Kayseri'de menfur saldırı ile birçok vatandaşımız şehit olmuştur. Ayrıca sınır ötesi operasyonda da askerlerimiz şehit olmuştur. Öncelikle şehit olanlara Allah'tan rahmet diler,yaralı olanlarımıza da acil şifalar dileriz.

 

Milletimiz ağır bir imtihandan geçmektedir. Sabırlar zorlanmaktadır. Ülke olarak genel bir yas ortamı oluşmuş bulunmaktadır. Böyle bir ortamda yılbaşı kutlamaları adı altında özellikle okullarımızda eğlenceler düzenlenmesi, çekiliş yapmak ve benzeri etkinlikler yapılmasının teşvik edilmesi şehit ailelerini ve milletimizi derinden yaralayacağı göz ardı edilmemelidir. Ayrıca okullarımızda böyle etkinlikler düzenlemek sebebiyle ailelerimize maddi külfet oluşturacağı gerçeği de vardır. Bu tür uygulamaların ne yönetmeliklerde yeri vardır ne de dinimiz ile örf ve adetlerimiz de yeri vardır. Zorunlu hale getirilme çabaları ile adeta yaşamımızın bir parçası, kültürümüzün bir gereği gibi genç dimağlarımıza adeta dayatılmaktadır. Bu tür dayatmaların olabileceği düşünülerek yetkililerin acil tedbir alması gerektiğini, tüm öğrenci ve velilerimizin de şehit yakınlarına saygı göstermek adına bile olsa bu yıl yılbaşı kutlamamaları gerektiğini" vurguladı.

 

 MİLLİ OLUN YERLİ OLUN

 

“ İl Milli Eğitim müdürlüklerinin bu konuda öğretmenleri uyaran bir yazı göndermesi gerektiğini ifade eden Öğ-der Şube Başkanı Akpınar, Hıristiyan kültürünün bir parçası olan yılbaşı kutlamalarını çağdaşlık ilericilik olarak gören tek dişi kalmış medeniyet artıklarına da açıkça sesleniyoruz. Çocuklarımızın gençlerimizin dimağlarina zehir enjekte etmekten vazgeçin.Milli olun yerli olun.”diyerek tepki gösterdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.