ÖĞ-DER’in Bu Haftaki Konuğu İlahiyatçı Yazar Abdulaziz Kıranşal Oldu

DENİZLİ 24.11.2020 - 15:23, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:53
 

ÖĞ-DER’in Bu Haftaki Konuğu İlahiyatçı Yazar Abdulaziz Kıranşal Oldu

Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şubesi Eğitim Komisyonu tarafından organize edilen haftalık Sohbetler Zoom üzerinden devam ediyor.   ÖĞ-DER’de Bu Haftanın konuğu İlahiyatçı Eğitimci Yazar Abdulaziz Kıranşal oldu. Kıranşal, bu haftanın konusu olan “Bir Eğitimci olarak Peygamberimiz Hz Muhammed (S.av)’i” katılımcılara anlattı.          Peygamber Efendimizin Eğitimci yönünü ele alan Kıranşal şu ifadeleri kullandı; Her zaman ve her asırda yegane örneğimiz olan, Peygamberimiz, Baş Öğretmenimiz, Baş komutanımız Hz Muhammed (s.a.v)’in mesajına ve ilkelerine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.  En büyük eğitimci olan Peygamberimizin eğitimine ve metodunu bilmemiz, anlamamız lazımdır. O önce yaşantısıyla, hal ve hareketleri ile çevresine örnek oldu. Başkalarına teklif etmeden önce kendi yaşadı ve hayata geçirdi. Peygamber müşrik bir topluluğa gönderildi. Onun iyi huyuna, dürüstlüğüne, kimseyi incitmemesine bakarak müslüman oldular.       Bizde İslam’ı nefsimizde yaşayacak; iyi ahlakımız, yaşayışımız, edep ve görgümüzle çevremize örnek olacağız. Yaşantımızı beğenmeyen bizimle beraber yürümez.  Siz evlerinizde İslamı yaşayın ki; Allah da sokaklarınızda, beldelerinizde İslamı yaşanır hale getirir. Günümüzde "Irkçılık, tekebbür, ahlaki çürümüşlük, bireyselleşme, bencillik vb. hastalıklar peygamber reçetesi ile tedavi edilmeyi bekliyor. İnsanlığın insani değerlerini yitirdiği bir dünyada O’nun mesajını anlamak ve günümüz toplumuna bir ilaç gibi takdim edip ulaştırmak elbette bizim vazifemizdir." “İlmini Kur’an-ı Kerim’den, edebini Siyer-i Nebi’den almış bir gençliğin dünyayı değiştireceğine yürekten inanıyoruz. Bu uğurda şuurlu nesillerin yetiştirilmesinin yolunun ilimden, eğitimden geçtiğinin idraki ile bu amaç uğruna mücadele eden Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Teşkilatına çok teşekkür ederim” dedi.   

Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şubesi Eğitim Komisyonu tarafından organize edilen haftalık Sohbetler Zoom üzerinden devam ediyor.

 

ÖĞ-DER’de Bu Haftanın konuğu İlahiyatçı Eğitimci Yazar Abdulaziz Kıranşal oldu. Kıranşal, bu haftanın konusu olan “Bir Eğitimci olarak Peygamberimiz Hz Muhammed (S.av)’i” katılımcılara anlattı.     

 

 

Peygamber Efendimizin Eğitimci yönünü ele alan Kıranşal şu ifadeleri kullandı; Her zaman ve her asırda yegane örneğimiz olan, Peygamberimiz, Baş Öğretmenimiz, Baş komutanımız Hz Muhammed (s.a.v)’in mesajına ve ilkelerine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.  En büyük eğitimci olan Peygamberimizin eğitimine ve metodunu bilmemiz, anlamamız lazımdır. O önce yaşantısıyla, hal ve hareketleri ile çevresine örnek oldu. Başkalarına teklif etmeden önce kendi yaşadı ve hayata geçirdi. Peygamber müşrik bir topluluğa gönderildi. Onun iyi huyuna, dürüstlüğüne, kimseyi incitmemesine bakarak müslüman oldular.  

 

 

Bizde İslam’ı nefsimizde yaşayacak; iyi ahlakımız, yaşayışımız, edep ve görgümüzle çevremize örnek olacağız. Yaşantımızı beğenmeyen bizimle beraber yürümez.  Siz evlerinizde İslamı yaşayın ki; Allah da sokaklarınızda, beldelerinizde İslamı yaşanır hale getirir. Günümüzde "Irkçılık, tekebbür, ahlaki çürümüşlük, bireyselleşme, bencillik vb. hastalıklar peygamber reçetesi ile tedavi edilmeyi bekliyor. İnsanlığın insani değerlerini yitirdiği bir dünyada O’nun mesajını anlamak ve günümüz toplumuna bir ilaç gibi takdim edip ulaştırmak elbette bizim vazifemizdir." “İlmini Kur’an-ı Kerim’den, edebini Siyer-i Nebi’den almış bir gençliğin dünyayı değiştireceğine yürekten inanıyoruz. Bu uğurda şuurlu nesillerin yetiştirilmesinin yolunun ilimden, eğitimden geçtiğinin idraki ile bu amaç uğruna mücadele eden Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Teşkilatına çok teşekkür ederim” dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.