Okullara Geri Dönüşüm Paketleri

DENİZLİ 30.12.2019 - 14:45, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Okullara Geri Dönüşüm Paketleri

Belediye tarafından 10 okul, 5 resmi kurum ve tüm mahallere geri dönüşüm paketleri yerleştirildi. Yerleştirilen geri dönüşüm paketleri ile cam, plastik, kağıt ve metal dönüşümü yapılabilecek.   Belediye Hizmet Binası, Bozkurt Kaymakamlığı, Bozkurt İlçe Tarım Müdürlüğü, Denizli Meslek Yüksek Okulu, Bozkurt Spor Lisesi, Bozkurt Çok Programlı Anadolu Lisesi, Bozkurt Ana Okulu, Bozkurt İlkokulu, Atatürk İlk Okulu, Bozkurt Orta Okulu, Atatürk Orta Okulu,  Bozkurt ilçe Müftülüğü, Bozkurt Açık Kadın Cezaevi, Bozkurt Ziraat Odası, Bozkurt Belediye Oteli, Bozkurt Toplum Sağlığı merkezi ve tüm mahallerine geri dönüşüm kutuları yerleştirdi. Bu projeyle cam, kağıt, metal, pil ve plastik gibi geri dönüşümü olan maddeleri toplayarak çevre temizliğine katkı sağlanması amaçlanıyor.     Bozkurt Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen projede, kurumlarda çalışan personeller haftanın bir günü atık kutuları toplayıp geri dönüşüm tesislerine götürecekler. Projenin en iyi tarafı ise, okullarda gerekli tüm altyapının hazırlanmış olmasıyla çocukların ve gençlerin geri dönüşüm konusunda daha bilinçli yetişmelerini sağlayacak olması.   Bozkurt Belediyesi’nin başlatmış olduğu geri kazanım projesi kapsamında ilçede 30 farklı noktaya konulan cam, pil, metal ve plastik geri dönüşüm kutularına vatandaşlarda destek veriyor.   Doğanın korunması ve çevre bilincinin oluşturulması ve geliştirilmesi amacıyla okullarda, resmi kurumlarda ve mahallelerde böyle bir çalışma başlattıklarını kaydeden Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik “Bozkurt’ta faaliyet gösteren okullar, resmi kurumlar ve mahallerimizde geri dönüşüm projesi başlattık. Son yıllarda çevre kirliği artmakta ve yaşam kalitemizi düşürmektedir. Bizler bu kirliliğe engel olmak için, gelecek nesillerimizi geri dönüşüm konusunda bilinçli birer birey olarak yetiştirmeliyiz. Doğamızın ve ekolojik sistemimizin dengesini bozmamak için elimizden geleni yapmalıyız. Ortak yaşam alanımız olan tabiatı temiz tutmak hepimizin vatandaşlık ve insanlık görevidir" dedi.

Belediye tarafından 10 okul, 5 resmi kurum ve tüm mahallere geri dönüşüm paketleri yerleştirildi. Yerleştirilen geri dönüşüm paketleri ile cam, plastik, kağıt ve metal dönüşümü yapılabilecek.

 

Belediye Hizmet Binası, Bozkurt Kaymakamlığı, Bozkurt İlçe Tarım Müdürlüğü, Denizli Meslek Yüksek Okulu, Bozkurt Spor Lisesi, Bozkurt Çok Programlı Anadolu Lisesi, Bozkurt Ana Okulu, Bozkurt İlkokulu, Atatürk İlk Okulu, Bozkurt Orta Okulu, Atatürk Orta Okulu,  Bozkurt ilçe Müftülüğü, Bozkurt Açık Kadın Cezaevi, Bozkurt Ziraat Odası, Bozkurt Belediye Oteli, Bozkurt Toplum Sağlığı merkezi ve tüm mahallerine geri dönüşüm kutuları yerleştirdi. Bu projeyle cam, kağıt, metal, pil ve plastik gibi geri dönüşümü olan maddeleri toplayarak çevre temizliğine katkı sağlanması amaçlanıyor.

 

 

Bozkurt Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen projede, kurumlarda çalışan personeller haftanın bir günü atık kutuları toplayıp geri dönüşüm tesislerine götürecekler. Projenin en iyi tarafı ise, okullarda gerekli tüm altyapının hazırlanmış olmasıyla çocukların ve gençlerin geri dönüşüm konusunda daha bilinçli yetişmelerini sağlayacak olması.

 

Bozkurt Belediyesi’nin başlatmış olduğu geri kazanım projesi kapsamında ilçede 30 farklı noktaya konulan cam, pil, metal ve plastik geri dönüşüm kutularına vatandaşlarda destek veriyor.

 

Doğanın korunması ve çevre bilincinin oluşturulması ve geliştirilmesi amacıyla okullarda, resmi kurumlarda ve mahallelerde böyle bir çalışma başlattıklarını kaydeden Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik “Bozkurt’ta faaliyet gösteren okullar, resmi kurumlar ve mahallerimizde geri dönüşüm projesi başlattık. Son yıllarda çevre kirliği artmakta ve yaşam kalitemizi düşürmektedir. Bizler bu kirliliğe engel olmak için, gelecek nesillerimizi geri dönüşüm konusunda bilinçli birer birey olarak yetiştirmeliyiz. Doğamızın ve ekolojik sistemimizin dengesini bozmamak için elimizden geleni yapmalıyız. Ortak yaşam alanımız olan tabiatı temiz tutmak hepimizin vatandaşlık ve insanlık görevidir" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.