Okuma Yazma Seferberliği Toplantısı Yapıldı

EĞİTİM 17.02.2018 - 09:08, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Okuma Yazma Seferberliği Toplantısı Yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen "Okuma Yazma Seferberliği" toplantısı Denizli’de yapıldı.   Pamukkale Halk Eğitim Merkezinde "Okuma Yazma Seferberliği" toplantısına il yürütme kurulu üyelerinden İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Müftüsü Mehmet Aşık, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erdinç Akkaya, Denizli Gazetecileri Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Güler, okul kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.   Başlatılan seferberlik ile Denizli’de okuma yazma bilmeyen tüm vatandaşlara ulaşabilmeyi hedeflediklerini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz konuşmasının devamında “Okuma yazma bilmeyen herkese ulaşılmaya çalışacağız.  Bu yapılacak çalışmalar 5 Şubat 2018 ile 15 Mayıs 2018 tarihleri arasını kapsamaktadır. Bu kapsamda;  05-19 Şubat 2018 tarihleri arasında halk eğitimi merkezlerince il ve ilçelerdeki okuma yazma bilmeyenlerin tespiti için gerekli alan tarama çalışmaları yapılacaktır. Okuma yazama kurslarının en geç 05.03.2018 tarihinde başlamasını planladık. Başlatılan çalışmaların etkin bir şekilde duyurulması ve tanıtılması için okul ve halk eğitimi merkezi müdürlüklerimiz vatandaşlara ulaşacaktır. Ayrıca Denizli İl Müftülüğümüz vasıtası ile de vatandaşlarımıza ulaşmayı planlıyoruz. İlimizdeki basın ve yayın organlarımızın da bu konuda bizlere büyük destekleri olacağına inanıyoruz” dedi.   İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un konuşması sonrasında Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Erdinç Akkaya katılımcılara konu ile ilgili sunum yaptı.   Kampanyaya ilişkin çalışmaları yürütmek üzere ilimizde Denizli Valisi Sayın Hasan Karahan başkanlığında Okuryazarlık Seferberliği İl Yürütme Kurulu oluşturuldu. Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların I. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan II. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına yönlendirilmesi amaçlanmaktadır.   Bu güne kadar yetişkinlere yönelik okuma yazma çalışmaları düzenli bir şekilde yürütülmüştür. 2008 yılına girildiğinde okuma yazma bilmeyen yetişkinlerin sayısı 4.863.414 kişi ( 9,24) iken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlatmış ve gerçekleştirmiş oldukları "Ana-Kız Okuldayız" kampanyası sonunda 2012 yılında bu sayı 2.784.257 kişiye ( 4,93) düşürülmüştür.   2017 TÜİK verilerine göre 80 milyon 810 bin olan Türkiye nüfusunun 60 milyonu 14 yaş ve üzerindedir. Bu nüfustan, örgün eğitim çağı dışına çıkmış olanlardan 2.462.613’ü ( 4,09) halen okuma yazma bilmemektedir. İlimizde okuma yazma bilmeyenlerin nüfusa oranın 1,66 civarında olduğu tahmin edilmektedir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen "Okuma Yazma Seferberliği" toplantısı Denizli’de yapıldı.

 

Pamukkale Halk Eğitim Merkezinde "Okuma Yazma Seferberliği" toplantısına il yürütme kurulu üyelerinden İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Müftüsü Mehmet Aşık, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erdinç Akkaya, Denizli Gazetecileri Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Güler, okul kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.

 

Başlatılan seferberlik ile Denizli’de okuma yazma bilmeyen tüm vatandaşlara ulaşabilmeyi hedeflediklerini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz konuşmasının devamında “Okuma yazma bilmeyen herkese ulaşılmaya çalışacağız.  Bu yapılacak çalışmalar 5 Şubat 2018 ile 15 Mayıs 2018 tarihleri arasını kapsamaktadır. Bu kapsamda;  05-19 Şubat 2018 tarihleri arasında halk eğitimi merkezlerince il ve ilçelerdeki okuma yazma bilmeyenlerin tespiti için gerekli alan tarama çalışmaları yapılacaktır. Okuma yazama kurslarının en geç 05.03.2018 tarihinde başlamasını planladık. Başlatılan çalışmaların etkin bir şekilde duyurulması ve tanıtılması için okul ve halk eğitimi merkezi müdürlüklerimiz vatandaşlara ulaşacaktır. Ayrıca Denizli İl Müftülüğümüz vasıtası ile de vatandaşlarımıza ulaşmayı planlıyoruz. İlimizdeki basın ve yayın organlarımızın da bu konuda bizlere büyük destekleri olacağına inanıyoruz” dedi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un konuşması sonrasında Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Erdinç Akkaya katılımcılara konu ile ilgili sunum yaptı.

 

Kampanyaya ilişkin çalışmaları yürütmek üzere ilimizde Denizli Valisi Sayın Hasan Karahan başkanlığında Okuryazarlık Seferberliği İl Yürütme Kurulu oluşturuldu. Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların I. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan II. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına yönlendirilmesi amaçlanmaktadır.

 

Bu güne kadar yetişkinlere yönelik okuma yazma çalışmaları düzenli bir şekilde yürütülmüştür. 2008 yılına girildiğinde okuma yazma bilmeyen yetişkinlerin sayısı 4.863.414 kişi ( 9,24) iken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlatmış ve gerçekleştirmiş oldukları "Ana-Kız Okuldayız" kampanyası sonunda 2012 yılında bu sayı 2.784.257 kişiye ( 4,93) düşürülmüştür.

 

2017 TÜİK verilerine göre 80 milyon 810 bin olan Türkiye nüfusunun 60 milyonu 14 yaş ve üzerindedir. Bu nüfustan, örgün eğitim çağı dışına çıkmış olanlardan 2.462.613’ü ( 4,09) halen okuma yazma bilmemektedir. İlimizde okuma yazma bilmeyenlerin nüfusa oranın 1,66 civarında olduğu tahmin edilmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.