ORKÖY desteği için muhtarın gayreti sonuç verdi

DENİZLİ 03.03.2021 - 18:15, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:57
 

ORKÖY desteği için muhtarın gayreti sonuç verdi

Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) Dairesi desteğinden yıllardır yararlanamayan Çameli İlçesi, Kalınkoz Mahallesi, Muhtar Aytekin Erten’in girişimi sonuç verdi. Muhtar Erten,  başvuruların yapıldığı ilerleyen günlerde kura çekiminin yapılacağını belirtti.   Birçok konuda özveri ile mahallesi için çalışan muhtar bir başarıya daha imza attı. Kalınkoz Mahalle Muhtarı Aytekin Erten, yıllardır ORKÖY desteğinden yararlanamayan mahalle halkı için, yetkili kurumlara dilekçe göndererek taleplerini bildirdi. Yaptığı başvurular sonucunda her yıl bir aileye traktör üç aileye ikişer büyükbaş hayvan desteği sağlanacak.   Orman Genel Müdürlüğü, bu yıl orman köylülerine 60 milyon lirası hibe, 240 milyon lirası da kredi olmak üzere toplam 300 milyon lira destek verilmesini planlıyor.   Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü kurum bünyesindeki Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) Dairesi vatandaşların ekonomik ve sosyal yönden iyileştirilmesi ve gelişimlerinin sağlanması amacıyla çeşitli kredi destekleri veriyor.   Muhtar Erten’in başvuruları üzerine destek programına alınan Kalınkoz Mahallesi’ için her yıl 4 aileye destek sağlanacak. İlkez sağlanacak destek için yüzde 50 hibeli ve 5 yıl ödemeli destek için başvurular başladı. Kalınkoz muhtarlığına başvuruda bulunan aileler ilerleyen günlerde ORKÖY tarafından yapılacak kura ile belirlenecek. Şuana kadar muhtarlığa 21 aile başvuruda bulundu.   Muhtar Aytekin Erten, "Kalınkoz mahallesi yılardır ORKÖY desteğinden yararlanamıyordu. Belirli kurumlara dillekçe göndererek taleplerimizi bildirdik ve bir aileye traktör desteği ve 3 ailemize ikişer büyük baş hayvan desteğinden faydalanmasını sağladık. Başvuru yapan ailelerimiz ilerleyen günlerde yapılacak kura ile belirlenecektir.  ORKÖY tarafından bundan sonra her yıl bu destek sağlanacaktır” dedi.

Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) Dairesi desteğinden yıllardır yararlanamayan Çameli İlçesi, Kalınkoz Mahallesi, Muhtar Aytekin Erten’in girişimi sonuç verdi. Muhtar Erten,  başvuruların yapıldığı ilerleyen günlerde kura çekiminin yapılacağını belirtti.

 

Birçok konuda özveri ile mahallesi için çalışan muhtar bir başarıya daha imza attı. Kalınkoz Mahalle Muhtarı Aytekin Erten, yıllardır ORKÖY desteğinden yararlanamayan mahalle halkı için, yetkili kurumlara dilekçe göndererek taleplerini bildirdi. Yaptığı başvurular sonucunda her yıl bir aileye traktör üç aileye ikişer büyükbaş hayvan desteği sağlanacak.

 

Orman Genel Müdürlüğü, bu yıl orman köylülerine 60 milyon lirası hibe, 240 milyon lirası da kredi olmak üzere toplam 300 milyon lira destek verilmesini planlıyor.

 

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü kurum bünyesindeki Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) Dairesi vatandaşların ekonomik ve sosyal yönden iyileştirilmesi ve gelişimlerinin sağlanması amacıyla çeşitli kredi destekleri veriyor.

 

Muhtar Erten’in başvuruları üzerine destek programına alınan Kalınkoz Mahallesi’ için her yıl 4 aileye destek sağlanacak. İlkez sağlanacak destek için yüzde 50 hibeli ve 5 yıl ödemeli destek için başvurular başladı. Kalınkoz muhtarlığına başvuruda bulunan aileler ilerleyen günlerde ORKÖY tarafından yapılacak kura ile belirlenecek. Şuana kadar muhtarlığa 21 aile başvuruda bulundu.

 

Muhtar Aytekin Erten, "Kalınkoz mahallesi yılardır ORKÖY desteğinden yararlanamıyordu. Belirli kurumlara dillekçe göndererek taleplerimizi bildirdik ve bir aileye traktör desteği ve 3 ailemize ikişer büyük baş hayvan desteğinden faydalanmasını sağladık. Başvuru yapan ailelerimiz ilerleyen günlerde yapılacak kura ile belirlenecektir.  ORKÖY tarafından bundan sonra her yıl bu destek sağlanacaktır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.