Öselmiş; “kamu çalışanları dönüşümlü ve esnek çalışmaya geçmelidir”

GÜNDEM 13.11.2020 - 15:33, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Öselmiş; “kamu çalışanları dönüşümlü ve esnek çalışmaya geçmelidir”

Memur-Sen Denizli İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Denizli 1. Nolu Şube Başkanı Feyzullah Özelmiş, yaptığı yazılıcı açıklamada; “ Covid-19 salgını nedeniyle yayımlanan dönüşümlü/esnek çalışma genelgesinin Denizli özelinde kamu kurumlarında uygulama farklılıkları tedirgin ediyor” dedi. Öselmiş; “COVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler" başlıklı 2020/11 sayılı genelge Resim Gazete’de yayımlandı. Genelgeye göre; “COVID-19 salgınının ülkemizde yayılmasının en aza indirilmesi amacıyla, bu salgınla mücadeleyi ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik faaliyetleri zafiyete uğratmama ve kamu hizmetlerini aksatmama şartıyla; Çalıştırılma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri uygulanabilir.” denilmektedir.   Cumhurbaşkanlığı genelgesinin yayımlanmasının ardından birçok il dönüşümlü ve esnek çalışma sistemine geçerken, hastalığa yakalanan sayısının her geçen gün arttığı, riskin yüksek olduğu ilimizde, bazı kamu kurumlarımızda dönüşümlü çalışma düzenine geçilirken, bazılarında ise virüse yakalanma riski fazla olmasına karşın çalışanlar her gün işyerine gelmeye zorlanıyor.   Cumhurbaşkanımızın ısrarla dile getirdiği esnek ve dönüşümlü çalışma hassasiyetine uymayan kurumları ve denilenin tam tersini yapan kurum amirlerini anlamış değiliz. Pandemi sürecinin bu şekilde devam etmesi halinde kamu hizmetleri ciddi oranında etkilenecek ve pozitif vakaların artmasına bağlı olarak hizmet üretemeyen birim sayısı hızla artacaktır. Hal böyle iken kamu hizmetlerinin sürekliliğini sağlamak, etkili ve sürdürülebilir bir hizmet anlayışının tam manasıyla işletilebilmesi için ve kamu çalışanlarının sağlığını koruyabilmek adına; kurum amirlerinin inisiyatifine bırakılmayan, kamu kurumlarında gerçek anlamda koruyucu, yayılımı azaltacak şekilde dönüşümlü çalışma uygulamasına derhal geçilmelidir.

Memur-Sen Denizli İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Denizli 1. Nolu Şube Başkanı Feyzullah Özelmiş, yaptığı yazılıcı açıklamada; “ Covid-19 salgını nedeniyle yayımlanan dönüşümlü/esnek çalışma genelgesinin Denizli özelinde kamu kurumlarında uygulama farklılıkları tedirgin ediyor” dedi.


Öselmiş; “COVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler" başlıklı 2020/11 sayılı genelge Resim Gazete’de yayımlandı. Genelgeye göre; “COVID-19 salgınının ülkemizde yayılmasının en aza indirilmesi amacıyla, bu salgınla mücadeleyi ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik faaliyetleri zafiyete uğratmama ve kamu hizmetlerini aksatmama şartıyla; Çalıştırılma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri uygulanabilir.” denilmektedir.

 

Cumhurbaşkanlığı genelgesinin yayımlanmasının ardından birçok il dönüşümlü ve esnek çalışma sistemine geçerken, hastalığa yakalanan sayısının her geçen gün arttığı, riskin yüksek olduğu ilimizde, bazı kamu kurumlarımızda dönüşümlü çalışma düzenine geçilirken, bazılarında ise virüse yakalanma riski fazla olmasına karşın çalışanlar her gün işyerine gelmeye zorlanıyor.

 

Cumhurbaşkanımızın ısrarla dile getirdiği esnek ve dönüşümlü çalışma hassasiyetine uymayan kurumları ve denilenin tam tersini yapan kurum amirlerini anlamış değiliz. Pandemi sürecinin bu şekilde devam etmesi halinde kamu hizmetleri ciddi oranında etkilenecek ve pozitif vakaların artmasına bağlı olarak hizmet üretemeyen birim sayısı hızla artacaktır. Hal böyle iken kamu hizmetlerinin sürekliliğini sağlamak, etkili ve sürdürülebilir bir hizmet anlayışının tam manasıyla işletilebilmesi için ve kamu çalışanlarının sağlığını koruyabilmek adına; kurum amirlerinin inisiyatifine bırakılmayan, kamu kurumlarında gerçek anlamda koruyucu, yayılımı azaltacak şekilde dönüşümlü çalışma uygulamasına derhal geçilmelidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.