ÖSYM’nin '15 dakika' kuralı öğrenciler için 1 yılına mal oldu

EĞİTİM 12.03.2017 - 12:56, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

ÖSYM’nin '15 dakika' kuralı öğrenciler için 1 yılına mal oldu

Denizli'de 25 bin 500 aday öğrencinin girdiği YGS-LYS sınavlarının 1. Bölümü olan Yüksek Öğretim Geçiş sınavı bugün saat 10:00'da gerçekleşti.

  Ortaöğretimden yükseköğretime geçiş sürecinde gerçekleştirilen YGS-LYS sınavlarının 1. bölümü olan Yüksek Öğretim Geçiş (YGS) sınavına bugün Türkiye genelinde olduğu gibi Denizli'de de gerçekleşti. Orta öğretim kurumlarının 12. sınıflarında öğrenim gören Denizli'de 12.076 öğrenci girdi. İl genelinde 72 sınav merkezi 1387 salonda yaklaşık 25 bin 500 aday, bir üst öğretim kurumunda arzu ettikleri eğitimi alabilmek için ter döktüler.   YGS sınavı, saat 10.00 itibariyle başladı. ÖSYM’nin bu yıl uygulamaya aldığı “sınavın yapılacağı binaya girişlerin sınav başlamadan 15 dakika öncesinde sonlanması” kuralından dolayı birçok öğrenci mağduriyet yaşadı.   Sınava, trafik yoğunluğu,okul ismi karıştırma gibi çeşitli nedenlerden dolayı birkaç dakikalık gecikmelerle gelen öğrenciler, kapıdaki görevliler tarafından sınavın yapılacağı binaya alınmadı. Sınava giremeyen öğrenciler, gözyaşlarına boğularak okuldan ayrılmak zorunda kaldı. Daha önceki yıllarda böyle bir uygulamanın olmadığını belirten öğrenciler, bu yılki değişiklikten haberlerinin olmadığını, sınav giriş belgesinde küçük yazılarla bu uyarıların yapıldığını, bunu da daha sonra fark ettiklerini belirttiler.   Kur'an-ı Kerim okuyup, dualar ettiler   Sınavın başlamasıyla birlikte çocuklarıyla aynı heyecanı yaşayan veliler, okul dışında Kur'an-ı Kerim okuyup, dualar etti. Sınava geciken öğrencilerden birisi, değişiklik yapıldığını ancak kendilerinin haberinin olmadığını kaydederek, “Zaten trafik var, hiçbir şekilde trafiğe müdahale edilmiyor. Buraya geliyoruz, sınava almıyorlar” ifadelerini kullandı.     Bütün çabaları sonuçsuz kaldı   Sınava geciken bir öğrenci de sadece 5 dakika geç kaldığını, bir senesinin boşa gideceğini ifade etti. Sınavda görevli polislerden kendisini sınava gireceği binaya almaları için ricada bulunsa da bütün çabaları sonuçsuz kalan öğrenci, gözyaşlarına boğularak okuldan ayrıldı.     'Böyle bir duyuru görmedim'   Geç kalan başka bir öğrenci ise sınava 12 dakika kala sınavın yapılacağı binaya geldiğini söyleyerek, “İçeri almadılar. 15 dakika öncesinde diye bir şey ben duymadım. 10 dakika varken almaları gerekiyor. Böyle bir duyuru görmedim. Daha önce de sınava girdim ben, okuyorum ama okumayan insanlar var şu anda. Sınav giriş kağıdında yazıyorsa eğer bilmiyorum. Küçücük yazılar var” dedi.       'Adres güncel değil'   Sınava geciken bir  öğrenci ise “Giriş kağıdında ki adreste başka bir okul var ve ben sınav için bir yılımı harcadım.Gerçekten şaşırtı bir durum,giriş kağıdım da ki okula gittiğimde ise sınavın başlamasına 11 dakika vardı ve 15 dakika kuralı yüzünden giremedim” dedi.    
Denizli'de 25 bin 500 aday öğrencinin girdiği YGS-LYS sınavlarının 1. Bölümü olan Yüksek Öğretim Geçiş sınavı bugün saat 10:00'da gerçekleşti.

 

Ortaöğretimden yükseköğretime geçiş sürecinde gerçekleştirilen YGS-LYS sınavlarının 1. bölümü olan Yüksek Öğretim Geçiş (YGS) sınavına bugün Türkiye genelinde olduğu gibi Denizli'de de gerçekleşti. Orta öğretim kurumlarının 12. sınıflarında öğrenim gören Denizli'de 12.076 öğrenci girdi. İl genelinde 72 sınav merkezi 1387 salonda yaklaşık 25 bin 500 aday, bir üst öğretim kurumunda arzu ettikleri eğitimi alabilmek için ter döktüler.

 

YGS sınavı, saat 10.00 itibariyle başladı. ÖSYM’nin bu yıl uygulamaya aldığı “sınavın yapılacağı binaya girişlerin sınav başlamadan 15 dakika öncesinde sonlanması” kuralından dolayı birçok öğrenci mağduriyet yaşadı.

 

Sınava, trafik yoğunluğu,okul ismi karıştırma gibi çeşitli nedenlerden dolayı birkaç dakikalık gecikmelerle gelen öğrenciler, kapıdaki görevliler tarafından sınavın yapılacağı binaya alınmadı. Sınava giremeyen öğrenciler, gözyaşlarına boğularak okuldan ayrılmak zorunda kaldı. Daha önceki yıllarda böyle bir uygulamanın olmadığını belirten öğrenciler, bu yılki değişiklikten haberlerinin olmadığını, sınav giriş belgesinde küçük yazılarla bu uyarıların yapıldığını, bunu da daha sonra fark ettiklerini belirttiler.

 

Kur'an-ı Kerim okuyup, dualar ettiler

 

Sınavın başlamasıyla birlikte çocuklarıyla aynı heyecanı yaşayan veliler, okul dışında Kur'an-ı Kerim okuyup, dualar etti. Sınava geciken öğrencilerden birisi, değişiklik yapıldığını ancak kendilerinin haberinin olmadığını kaydederek, “Zaten trafik var, hiçbir şekilde trafiğe müdahale edilmiyor. Buraya geliyoruz, sınava almıyorlar” ifadelerini kullandı.

 

 

Bütün çabaları sonuçsuz kaldı

 

Sınava geciken bir öğrenci de sadece 5 dakika geç kaldığını, bir senesinin boşa gideceğini ifade etti. Sınavda görevli polislerden kendisini sınava gireceği binaya almaları için ricada bulunsa da bütün çabaları sonuçsuz kalan öğrenci, gözyaşlarına boğularak okuldan ayrıldı.

 

 

'Böyle bir duyuru görmedim'

 

Geç kalan başka bir öğrenci ise sınava 12 dakika kala sınavın yapılacağı binaya geldiğini söyleyerek, “İçeri almadılar. 15 dakika öncesinde diye bir şey ben duymadım. 10 dakika varken almaları gerekiyor. Böyle bir duyuru görmedim. Daha önce de sınava girdim ben, okuyorum ama okumayan insanlar var şu anda. Sınav giriş kağıdında yazıyorsa eğer bilmiyorum. Küçücük yazılar var” dedi.  

 

 

'Adres güncel değil'

 

Sınava geciken bir  öğrenci ise “Giriş kağıdında ki adreste başka bir okul var ve ben sınav için bir yılımı harcadım.Gerçekten şaşırtı bir durum,giriş kağıdım da ki okula gittiğimde ise sınavın başlamasına 11 dakika vardı ve 15 dakika kuralı yüzünden giremedim” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.