Öz ana ve babasının görmediğini üvey babası gördü

YAŞAM 30.09.2018 - 18:50, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Öz ana ve babasının görmediğini üvey babası gördü

Görme engelli doğduğunda öz annesi ve babası tarafından terkedilen 23 yaşındaki Emre Akşit'e sahip çıkan üvey babası büyütüp okuttuktan sonra "Hafızlık" ünvanı almasını sağladı.     Görme engelli olduğu için annesi ve babası tarafından terkedilen Denizlili Emre Akşit, daha doğduğunda başladı çileleri. Daha doğar doğmaz terk edilen ve görme engelli olan Emre Akşit’e İbrahim Sönmez isimli bir vatandaş sahip çıktı ve onu okuttu, büyüttü.   ÖZ BABASININ YAPAMADIĞINI ÜVEY BABASI YAPTI   21 yaşına gelen genç adam ‘sen benim üvey değil, gerçek babamsın, beni terk eden kişi babam olamaz’ dediği üvey babası İbrahim Sönmez’den Kuran’ı Kerim öğrenmek istediğini belirtti. Bunun üzerine üvey baba İbrahim Sönmez genç adamı Sahabiye Kuran Kursu'na getirdi.   20 AY'DA HAFIZ OLDU Burada eğitimine başlayan Emre Akşit, çoğu kişinin başaramadığı bir işe imza atarak sadece dinleme yolu ile 20 ay gibi bir süre içerisinde tüm Kuran’ı Kerim’i ezberledi ve en iyi derece de hafızlık sınavını da kazandı. Azim ve başarının örneği olan genç adam ‘Hafız’ ünvanı alarak isminin başına Hafız Emre Akşit yazdırmayı başardı ve "Hafızlıkla" taçlandırıldı.   BEN HAYATA KÜSMEDİM SİZDE KÜSMEYİN   Hâfız Emre Akşit, kendisi gibi görme engellilere de bir çağrı da bulunarak, "Yılmayın, hayatta her şey başarılabilir. Gözlerim görmüyor diye hayata küsmeyin. Rabbim bana bu Kuran-ı Kerimi ezberlemeyi nasip etti. Size de nasip edebilir. Sevdiğiniz ve olmasını istediğiniz şey için çaba gösterin" diye seslendi.  

Görme engelli doğduğunda öz annesi ve babası tarafından terkedilen 23 yaşındaki Emre Akşit'e sahip çıkan üvey babası büyütüp okuttuktan sonra "Hafızlık" ünvanı almasını sağladı.  

 

Görme engelli olduğu için annesi ve babası tarafından terkedilen Denizlili Emre Akşit, daha doğduğunda başladı çileleri. Daha doğar doğmaz terk edilen ve görme engelli olan Emre Akşit’e İbrahim Sönmez isimli bir vatandaş sahip çıktı ve onu okuttu, büyüttü.

 

ÖZ BABASININ YAPAMADIĞINI ÜVEY BABASI YAPTI

 

21 yaşına gelen genç adam ‘sen benim üvey değil, gerçek babamsın, beni terk eden kişi babam olamaz’ dediği üvey babası İbrahim Sönmez’den Kuran’ı Kerim öğrenmek istediğini belirtti. Bunun üzerine üvey baba İbrahim Sönmez genç adamı Sahabiye Kuran Kursu'na getirdi.

 

20 AY'DA HAFIZ OLDU

Burada eğitimine başlayan Emre Akşit, çoğu kişinin başaramadığı bir işe imza atarak sadece dinleme yolu ile 20 ay gibi bir süre içerisinde tüm Kuran’ı Kerim’i ezberledi ve en iyi derece de hafızlık sınavını da kazandı. Azim ve başarının örneği olan genç adam ‘Hafız’ ünvanı alarak isminin başına Hafız Emre Akşit yazdırmayı başardı ve "Hafızlıkla" taçlandırıldı.

 

BEN HAYATA KÜSMEDİM SİZDE KÜSMEYİN

 

Hâfız Emre Akşit, kendisi gibi görme engellilere de bir çağrı da bulunarak, "Yılmayın, hayatta her şey başarılabilir. Gözlerim görmüyor diye hayata küsmeyin. Rabbim bana bu Kuran-ı Kerimi ezberlemeyi nasip etti. Size de nasip edebilir. Sevdiğiniz ve olmasını istediğiniz şey için çaba gösterin" diye seslendi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.