Özel İnsanlardan Emniyet Müdürü Mevlüt Demir'e ziyaret

DENİZLİ 12.12.2018 - 18:58, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Özel İnsanlardan Emniyet Müdürü Mevlüt Demir'e ziyaret

Özel İnsanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimi, Emniyet Müdürü Sayın Mevlüt Demir’i makamında ziyaret etti.   Sıcak ve samimi bir havada gerçekleşen görüşmede Özel İnsanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aysun Tonel Karaaslan, derneğin çalışmaları hakkında Demir’e bilgiler verdi. Özel İnsanların toplumda bir yeri olduğunu ve son dönemlerde yapılan çalışmalarla özel insanlara verilen değerin arttığını ifade eden Karaaslan, “Artık bizler toplumda var olduğumuzu göstermeye başladık. Geçmiş yıllarda bir şekilde görülmeyen özel insanlar yapılan düzenlemelerle sokaklara çıkarak toplum içine karışmaya başladı, buda bizleri sevindirmektedir. Ancak gelinen nokta bizce halen yetersiz. Daha iyi adımların atılmasını bekliyoruz” diyerek kendilerini kabul eden ve verdiği destekler nedeniyle Mevlüt Demir’e teşekkürlerini sundular.   Sayın Demir konuşmalarında; Engelsiz bir Türkiye, engelsiz bir toplum, engelsiz bir gelecek için sorumluluk şuuru, empati kültürü, dayanışma ve yardımlaşma duygusu muhakkak surette canlı ve aktif tutulmalıdır. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli kardeşlerimizle ilgili sorumluluk, duyarlılık, bilinç ve farkındalık düzeylerinin yeniden değerlendirilmesine, yeni baştan gözden geçirilmesine öncelikle vesile olmaktadır.   Engelli olmak kabahat, kusur, eksiklik veya acziyet değildir. Engellilik insani bir halin özeti olup herkesin, her an başına gelebilecek bir haldir. Şayet gerçek bir engel varsa o da kalplerdeki tortular, zihinlerdeki pürüzler, vicdandaki lekelerdir. Engelli kardeşlerimizin, hayatlarını huzur ve güven içinde sürdürebilmeleri, kendi kendilerine yetebilecek kıvam ve kabiliyete sahip olabilmeleri başlıca temennimizdir.   Eşitlik ilkesi gereğince ve Yüce Dinimizin buyrukları doğrultusunda hiç kimseye ikinci sınıf insan muamelesi yapılamayacaktır.Bu nedenle engelli kardeşlerimizin, hayatın her alanında hak ettikleri seviyelerde bulunmalarının önü ardına kadar açık tutulmalıdır. Engelli olmayı atıl değil aktif hale dönüştürmek; üretim çarkının içinde özne haline getirmek, hayatın akışına çaresizce kapılan değil, bizatihi yön veren bir konuma taşımak şarttır. Bu Özel ve Güzel İnsanları sadece bugün değil, nefes alıp verdiğimiz her an hatırımızdan çıkarmadığımızı, çıkarmayacağımızı özellikle bilmelerini ümit ve temenni ediyorum. Diyerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.   Etkinlik birlikte hatıra fotoğrafı çekilmesi ve hediyelerin takdim edilmesiyle son buldu.

Özel İnsanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimi, Emniyet Müdürü Sayın Mevlüt Demir’i makamında ziyaret etti.

 

Sıcak ve samimi bir havada gerçekleşen görüşmede Özel İnsanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aysun Tonel Karaaslan, derneğin çalışmaları hakkında Demir’e bilgiler verdi. Özel İnsanların toplumda bir yeri olduğunu ve son dönemlerde yapılan çalışmalarla özel insanlara verilen değerin arttığını ifade eden Karaaslan, “Artık bizler toplumda var olduğumuzu göstermeye başladık. Geçmiş yıllarda bir şekilde görülmeyen özel insanlar yapılan düzenlemelerle sokaklara çıkarak toplum içine karışmaya başladı, buda bizleri sevindirmektedir. Ancak gelinen nokta bizce halen yetersiz. Daha iyi adımların atılmasını bekliyoruz” diyerek kendilerini kabul eden ve verdiği destekler nedeniyle Mevlüt Demir’e teşekkürlerini sundular.

 

Sayın Demir konuşmalarında; Engelsiz bir Türkiye, engelsiz bir toplum, engelsiz bir gelecek için sorumluluk şuuru, empati kültürü, dayanışma ve yardımlaşma duygusu muhakkak surette canlı ve aktif tutulmalıdır. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli kardeşlerimizle ilgili sorumluluk, duyarlılık, bilinç ve farkındalık düzeylerinin yeniden değerlendirilmesine, yeni baştan gözden geçirilmesine öncelikle vesile olmaktadır.

 

Engelli olmak kabahat, kusur, eksiklik veya acziyet değildir. Engellilik insani bir halin özeti olup herkesin, her an başına gelebilecek bir haldir. Şayet gerçek bir engel varsa o da kalplerdeki tortular, zihinlerdeki pürüzler, vicdandaki lekelerdir. Engelli kardeşlerimizin, hayatlarını huzur ve güven içinde sürdürebilmeleri, kendi kendilerine yetebilecek kıvam ve kabiliyete sahip olabilmeleri başlıca temennimizdir.

 

Eşitlik ilkesi gereğince ve Yüce Dinimizin buyrukları doğrultusunda hiç kimseye ikinci sınıf insan muamelesi yapılamayacaktır.Bu nedenle engelli kardeşlerimizin, hayatın her alanında hak ettikleri seviyelerde bulunmalarının önü ardına kadar açık tutulmalıdır. Engelli olmayı atıl değil aktif hale dönüştürmek; üretim çarkının içinde özne haline getirmek, hayatın akışına çaresizce kapılan değil, bizatihi yön veren bir konuma taşımak şarttır. Bu Özel ve Güzel İnsanları sadece bugün değil, nefes alıp verdiğimiz her an hatırımızdan çıkarmadığımızı, çıkarmayacağımızı özellikle bilmelerini ümit ve temenni ediyorum. Diyerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Etkinlik birlikte hatıra fotoğrafı çekilmesi ve hediyelerin takdim edilmesiyle son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.