Özel okullarda 8. ve 12. sınıflar hariç "destekleme kursu" adı altında yüz yüze eğitime izin yok

EĞİTİM 18.08.2020 - 12:08, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Özel okullarda 8. ve 12. sınıflar hariç "destekleme kursu" adı altında yüz yüze eğitime izin yok

Koronavirüs nedeniyle okullarda yüz yüze eğitim yapılmazken özel okullar "destek kursu" adı altında yüz yüze eğitim yapıp velilere ücret iadesi yapmak istemiyorlardı. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı 8. ve 12. sınıflar hariç bu duruma izin vermedi.   Türkiye'deki koronavirüs salgını nedeniyle okullarda yüz yüze eğitim geçtiğimiz yılki eğitim-öğretim döneminden itibaren yapılmıyor. Bu yılda okullar 21 Eylül'de açılacak. Ancak bazı özel okullar velilerden aldıkları eğitim ücretlerini iade etmemek için tüm sınıflarda "destekleme kursu" adı altında yüz yüze eğitim başlattı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, buna izin vermeyeceklerini belirtti ve özel okullarda 8. ve 12. sınıflar hariç "destekleme kursu"na izin verilmeyeceğini açıkladı.   KARARA UYULMAZSA YAPTIRIM VAR Bakan Selçuk kararla ilgili "Özel okullarda 8 ve 12. sınıflar hariç, destekleme ve yetiştirme kursu adı altında yüz yüze eğitime izin verilmeyecek. ifadesini kullandı. Milli Eğitim Bakanı özel okullarda 8. ve 12. sınıflar hariç yüz yüze destekleme ve yetiştirme kursu verilmesi halinde yaptırım uygulanacağını bildirdi.

Koronavirüs nedeniyle okullarda yüz yüze eğitim yapılmazken özel okullar "destek kursu" adı altında yüz yüze eğitim yapıp velilere ücret iadesi yapmak istemiyorlardı. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı 8. ve 12. sınıflar hariç bu duruma izin vermedi.

 

Türkiye'deki koronavirüs salgını nedeniyle okullarda yüz yüze eğitim geçtiğimiz yılki eğitim-öğretim döneminden itibaren yapılmıyor. Bu yılda okullar 21 Eylül'de açılacak. Ancak bazı özel okullar velilerden aldıkları eğitim ücretlerini iade etmemek için tüm sınıflarda "destekleme kursu" adı altında yüz yüze eğitim başlattı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, buna izin vermeyeceklerini belirtti ve özel okullarda 8. ve 12. sınıflar hariç "destekleme kursu"na izin verilmeyeceğini açıkladı.

 

KARARA UYULMAZSA YAPTIRIM VAR

Bakan Selçuk kararla ilgili "Özel okullarda 8 ve 12. sınıflar hariç, destekleme ve yetiştirme kursu adı altında yüz yüze eğitime izin verilmeyecek. ifadesini kullandı. Milli Eğitim Bakanı özel okullarda 8. ve 12. sınıflar hariç yüz yüze destekleme ve yetiştirme kursu verilmesi halinde yaptırım uygulanacağını bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.