Özkan Alman Meclisinin Ermeni İddialarına İlişkin Kararını Kınadı

GÜNDEM 02.06.2016 - 17:20, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:49
 

Özkan Alman Meclisinin Ermeni İddialarına İlişkin Kararını Kınadı

Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, Alman Federal Meclisinin, Ermenilerin 1915 olaylarıyla ilgili iddialarını "soykırım" olarak tanımlayan karar tasarısını kabul etmesini kınadı.

TBMM Genel Kurulunda söz alan Özkan; “Sözde Ermeni soykırımı yalanı bu kez Almanya'da hortladı. Tarihsel gerçeklikle bağdaşmayan bu tasarı, ülkemizin egemenlik hakkına apaçık müdahaledir. Türk-Alman dostluğuna zarar veren bu yalan, aynı zamanda bölgesel ve küresel barışı yok etmekten başka hiçbir amacı yoktur.” dedi. Bugüne kadar benzeri tasarıların farklı devletlerin parlamentolarına da geldiğini ve defalarca reddedildiğini ifade eden Özkan; “ABD Temsilciler Meclisi 2007 yılında gündeme dahi almadı. Almanya'nın işlediği soykırım suçunun mağduru İsrail Parlamentosu 2007'de reddetti. Fransa Anayasa Mahkemesi 2011'de, İspanya Parlamentosu 2015'te, Hollanda Parlamentosu yine 2015'te, Belçika Parlamentosu 2005'te reddetti.” dedi. Ermenilerin 1915 olaylarıyla ilgili iddialarını "soykırım" olarak tanımlayan karar tasarısını kabul etmesini kınayan Özkan sözlerini “ Ulusal ve uluslararası hukuk açısından hiçbir anlamı olmayan bu kararı reddettiğimizi ilan ederiz.” diyerek tamamladı.
Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, Alman Federal Meclisinin, Ermenilerin 1915 olaylarıyla ilgili iddialarını "soykırım" olarak tanımlayan karar tasarısını kabul etmesini kınadı.

TBMM Genel Kurulunda söz alan Özkan; “Sözde Ermeni soykırımı yalanı bu kez Almanya'da hortladı. Tarihsel gerçeklikle bağdaşmayan bu tasarı, ülkemizin egemenlik hakkına apaçık müdahaledir. Türk-Alman dostluğuna zarar veren bu yalan, aynı zamanda bölgesel ve küresel barışı yok etmekten başka hiçbir amacı yoktur.” dedi.

Bugüne kadar benzeri tasarıların farklı devletlerin parlamentolarına da geldiğini ve defalarca reddedildiğini ifade eden Özkan; “ABD Temsilciler Meclisi 2007 yılında gündeme dahi almadı. Almanya'nın işlediği soykırım suçunun mağduru İsrail Parlamentosu 2007'de reddetti. Fransa Anayasa Mahkemesi 2011'de, İspanya Parlamentosu 2015'te, Hollanda Parlamentosu yine 2015'te, Belçika Parlamentosu 2005'te reddetti.” dedi.

Ermenilerin 1915 olaylarıyla ilgili iddialarını "soykırım" olarak tanımlayan karar tasarısını kabul etmesini kınayan Özkan sözlerini “ Ulusal ve uluslararası hukuk açısından hiçbir anlamı olmayan bu kararı reddettiğimizi ilan ederiz.” diyerek tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.