Palyatif Bakım Merkezi Hizmete Açıldı

SAĞLIK 16.11.2016 - 12:26, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Palyatif Bakım Merkezi Hizmete Açıldı

denizli haber / denizli 20 haber / Palyatif Bakım Merkezi Hizmete Açıldı

Denizli Devlet Hastanesi A Blok’ta 35 yataklı Palyatif Bakım Merkezi Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ın katıldığı törenle hizmete açıldı. Vali Altıparmak, serviste görevli sağlık personelinden görev yaptıkları birimler hakkında bilgi aldı ve hasta yakınlarına geçmiş olsun dileklerinde bulundu.   Açılış törenine; Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, İl Sağlık Müdür Dr. Şükrü Arpacı, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılıçarslan ile hastanenin diğer idarecileri ve personeli katıldı.   Mayıs ayında tefrişatı tamamlanarak hizmet vermeye başlayan merkezde şu ana kadar 127 hasta kabulü yapıldığını söyleyen Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Palyatif Bakım Merkezi hakkında genel bilgiler verdi. 35 yataklı Palyatif Bakım Merkezimizde 2 Uzman Hekim ve 17 hemşirenin görev yaptığını söyleyen Öztürk merkezde kronik hastalığı bulunan, uzun süreli yatış, yakın takip ve ilgi gerektiren hasta grubuna hizmet verildiğini söyleyerek, “Denizli’de yaşlı nüfusun fazla olmasıyla birlikte evde bakıma muhtaç olan sayı da bir hayli fazla, fakat hasta aileleri bakım konusunda yeterli bilince sahip değiller. Bizler hastanın geçirdiği zorlu dönemlerde, ağrılarını en aza indirgeyip, beslenmelerine kadar her durumlarını gözlemliyor ve gerekli bakımı sağlıyoruz. Bu Merkezimizle birlikte Sağlık Bakanlığının İlimize vermiş olduğu kontenjan çerçevesinde Acıpayam Devlet Hastanemiz bünyesinde de Ocak 2016’da 10 yataklı olarak bir Palyatif Bakım Merkezimizi hizmete açtık. Diğer hastanelerimizde de bu Merkezi açmak için çalışmalar yapıyoruz” dedi.   Palyatif Bakım Merkezinin hayırlı olmasını dileyen Vali Dr. Ahmet Altıparmak şunları söyledi: “En büyük temennimiz vatandaşlarımızın sağlıkla hayatlarını devam ettirmeleri ama insan yaşamında ne tür bir sağlık sorunu yaşayacağını bilemiyor. Vatandaşlarımızın yaşadığı sağlık sorunlarında, tedaviye ve bakıma ihtiyaç duyulduğu anda bu ve buna benzer sağlık hizmetlerine anında ulaşabilmesi çok önemli. Sağlık alanında bölgeye hitap eden Denizlimizde bu 35 yataklı Palyatif Bakım Merkezi ve buradan önce incelediğimiz Nükleer Tıp Ünitesinde hizmet vermeye başlayan SPECT BT cihazı’nın hastaneye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”   Vali Altıparmak konuşmasının ardından beraberindeki heyet ile birlikte açılış kurdelesini kesti. Vali Dr. Ahmet Altıparmak daha sonra hasta odalarını gezerek bilgi aldı. Hasta yakınları ile görüşen ve geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Altıparmak, hastalarla da zaman zaman sohbet etti. 
denizli haber / denizli 20 haber / Palyatif Bakım Merkezi Hizmete Açıldı

Denizli Devlet Hastanesi A Blok’ta 35 yataklı Palyatif Bakım Merkezi Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ın katıldığı törenle hizmete açıldı. Vali Altıparmak, serviste görevli sağlık personelinden görev yaptıkları birimler hakkında bilgi aldı ve hasta yakınlarına geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

 

Açılış törenine; Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, İl Sağlık Müdür Dr. Şükrü Arpacı, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılıçarslan ile hastanenin diğer idarecileri ve personeli katıldı.

 

Mayıs ayında tefrişatı tamamlanarak hizmet vermeye başlayan merkezde şu ana kadar 127 hasta kabulü yapıldığını söyleyen Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Palyatif Bakım Merkezi hakkında genel bilgiler verdi. 35 yataklı Palyatif Bakım Merkezimizde 2 Uzman Hekim ve 17 hemşirenin görev yaptığını söyleyen Öztürk merkezde kronik hastalığı bulunan, uzun süreli yatış, yakın takip ve ilgi gerektiren hasta grubuna hizmet verildiğini söyleyerek, “Denizli’de yaşlı nüfusun fazla olmasıyla birlikte evde bakıma muhtaç olan sayı da bir hayli fazla, fakat hasta aileleri bakım konusunda yeterli bilince sahip değiller. Bizler hastanın geçirdiği zorlu dönemlerde, ağrılarını en aza indirgeyip, beslenmelerine kadar her durumlarını gözlemliyor ve gerekli bakımı sağlıyoruz. Bu Merkezimizle birlikte Sağlık Bakanlığının İlimize vermiş olduğu kontenjan çerçevesinde Acıpayam Devlet Hastanemiz bünyesinde de Ocak 2016’da 10 yataklı olarak bir Palyatif Bakım Merkezimizi hizmete açtık. Diğer hastanelerimizde de bu Merkezi açmak için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

 

Palyatif Bakım Merkezinin hayırlı olmasını dileyen Vali Dr. Ahmet Altıparmak şunları söyledi: “En büyük temennimiz vatandaşlarımızın sağlıkla hayatlarını devam ettirmeleri ama insan yaşamında ne tür bir sağlık sorunu yaşayacağını bilemiyor. Vatandaşlarımızın yaşadığı sağlık sorunlarında, tedaviye ve bakıma ihtiyaç duyulduğu anda bu ve buna benzer sağlık hizmetlerine anında ulaşabilmesi çok önemli. Sağlık alanında bölgeye hitap eden Denizlimizde bu 35 yataklı Palyatif Bakım Merkezi ve buradan önce incelediğimiz Nükleer Tıp Ünitesinde hizmet vermeye başlayan SPECT BT cihazı’nın hastaneye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

 

Vali Altıparmak konuşmasının ardından beraberindeki heyet ile birlikte açılış kurdelesini kesti. Vali Dr. Ahmet Altıparmak daha sonra hasta odalarını gezerek bilgi aldı. Hasta yakınları ile görüşen ve geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Altıparmak, hastalarla da zaman zaman sohbet etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.