Pamukkale Belediyesi’nden İşitme Engellilere İlk Yardım Eğitimi

PAMUKKALE 11.07.2019 - 14:05, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Pamukkale Belediyesi’nden İşitme Engellilere İlk Yardım Eğitimi

Engellilere yönelik yaptığı projelerle adından sıkça söz ettiren Pamukkale Belediyesi tarafından İşitme engellilere yönelik temel ilk yardım eğitimi verildi. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Engellilere yönelik desteklerimizden biri de ilk yardım kurslarımız oluyor. İlk yardım her bir vatandaş için önemliyken, engelli vatandaşlarımız içinde ayrıca bir önemli” dedi.   Pamukkale Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin projelerinden biri olarak İşitme Engellilere yönelik Temel İlk Yardım Eğitimi düzenlendi. Pamukkale Belediyesi’nin engellilere yönelik başlattığı temel ilk yardım kurslarının ilk ayağı işitme engellilere yönelik gerçekleştirildi. İşaret Dili Öğretmeni eşliğinde gerçekleştirilen eğitim, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü İlk Yardım Eğitmeni Fedayi Karakuş tarafından verildi. Pamukkale Belediyesi’nde gerçekleşen eğitimlerde, temel ilk yardım teknikleri, kaza anında yapılması gereken ilk yardım yöntemleri, ev kazalarında kesik yanma, boğaza cisim kaçmasında ilk müdahale, kalp krizi anında müdahale, yaralıyı kaza yapan araçtan çıkarma yöntemleri hakkında bilgiler verildi. Teorik eğitimin ardından uygulamalı eğitim ile de kursiyerler bire bir olarak pratik yapma şansını yakaladı. Eğitmen Fedayi Karakuş, “Slaytlı anlatımla, görsel ve uygulamalı eğitimlerle ilk yardım temel bilgilerini anlatıyoruz. Teorik konuları soru-cevap şeklinde işliyoruz. Aynı zamanda da beden dili öğretmenimiz de işitme engellilere tercüme etmek için bilgilendirme yapıyor. Amacımız yavaş yavaş, sindirerek buradaki eğitimlerimizle kursiyerlerimizi bu alanda donanımlı hale getirmek” dedi.     “ENGELLİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”   “Engellilerimizin her konuda her zaman yanındayız” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, engellilere yönelik her türlü projenin içine yer alacaklarını ifade ederek, “İlk yardım herkes için önemli. İşitme engelliler için ise daha da önemli. Biz de bu bilinçle Pamukkale Belediyesi olarak işitme engellilere yönelik temel ilk yardım kursları açtık. Bu kursların ilk ayağı işitme engelli vatandaşlarımız oldu. İlerleyen günlerde ortopedik engelli vatandaşlara yönelik ilk yardım kurslarımız da devam edecek” dedi.    

Engellilere yönelik yaptığı projelerle adından sıkça söz ettiren Pamukkale Belediyesi tarafından İşitme engellilere yönelik temel ilk yardım eğitimi verildi. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Engellilere yönelik desteklerimizden biri de ilk yardım kurslarımız oluyor. İlk yardım her bir vatandaş için önemliyken, engelli vatandaşlarımız içinde ayrıca bir önemli” dedi.

 

Pamukkale Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin projelerinden biri olarak İşitme Engellilere yönelik Temel İlk Yardım Eğitimi düzenlendi. Pamukkale Belediyesi’nin engellilere yönelik başlattığı temel ilk yardım kurslarının ilk ayağı işitme engellilere yönelik gerçekleştirildi. İşaret Dili Öğretmeni eşliğinde gerçekleştirilen eğitim, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü İlk Yardım Eğitmeni Fedayi Karakuş tarafından verildi. Pamukkale Belediyesi’nde gerçekleşen eğitimlerde, temel ilk yardım teknikleri, kaza anında yapılması gereken ilk yardım yöntemleri, ev kazalarında kesik yanma, boğaza cisim kaçmasında ilk müdahale, kalp krizi anında müdahale, yaralıyı kaza yapan araçtan çıkarma yöntemleri hakkında bilgiler verildi. Teorik eğitimin ardından uygulamalı eğitim ile de kursiyerler bire bir olarak pratik yapma şansını yakaladı. Eğitmen Fedayi Karakuş, “Slaytlı anlatımla, görsel ve uygulamalı eğitimlerle ilk yardım temel bilgilerini anlatıyoruz. Teorik konuları soru-cevap şeklinde işliyoruz. Aynı zamanda da beden dili öğretmenimiz de işitme engellilere tercüme etmek için bilgilendirme yapıyor. Amacımız yavaş yavaş, sindirerek buradaki eğitimlerimizle kursiyerlerimizi bu alanda donanımlı hale getirmek” dedi.

 

 

“ENGELLİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

 

“Engellilerimizin her konuda her zaman yanındayız” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, engellilere yönelik her türlü projenin içine yer alacaklarını ifade ederek, “İlk yardım herkes için önemli. İşitme engelliler için ise daha da önemli. Biz de bu bilinçle Pamukkale Belediyesi olarak işitme engellilere yönelik temel ilk yardım kursları açtık. Bu kursların ilk ayağı işitme engelli vatandaşlarımız oldu. İlerleyen günlerde ortopedik engelli vatandaşlara yönelik ilk yardım kurslarımız da devam edecek” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.