Pamukkale’de AK Parti Adayı Avni Örki Oldu

SİYASET 07.01.2019 - 11:35, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Pamukkale’de AK Parti Adayı Avni Örki Oldu

2011-2015 yılları arasında Ak Parti Denizli İl Başkanı olarak görev yapan Avni Örki, siyaset sahnesine geri döndü. Uzun süredir sessizliğini koruyan Örki, partisi tarafından Pamukkale Belediye Başkan adayı olarak açıklandı.   Denizli’de Ak Parti’nin önemli isimleri arasında yer alan Avukat Avni Örki, 2011-2015 yılları arasında yürüttüğü İl Başkanlığının ardından Şubat 2015’te yapılan İl Kongresinde aday olmayarak görevi devretmişti. Yaklaşık 3 yıldır partide çeşitli görevler yapan Örki, partisinin oluru ile Pamukkale Belediye Başkan adayı oldu.   Denizli’nin Büyükşehir olmasının ardından iki merkez ilçeden biri olan Pamukkale Belediyesi’nin 2014 yerel seçimlerinde kuruluşunda ilk başkanı olan ve Pamukkale’ye büyük hizmetleri olan, AK Parti Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in yerine AK Parti’den aday gösterilen Avni Örki, 31 Mart yerel seçimlerde partisini temsil edecek.   AVNİ ÖRKİ KİMDİR? Denizli’nin Tavas ilçesinden olan babasının memuriyet görevini yaptığı İzmir’in Menemen ilçesinde doğdu. İlköğretimini burada tamamladıktan sonra Devlet Parasız yatılı sınavları ile Denizli İmam Hatip Lisesini kazanarak 1996 yılında mezun oldu. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. Hukuk Fakültesindeki öğrenciliği sırasında “ Birleşik Hukukçular Kulübü” nü kurdu. Hukuk Fakültesinden mezun olduğu 2003 yılında Avukatlık stajına tamamlamasının ardından kendi bürosunda serbest avukat olarak çalışmaya başladı.   Örki, eş zamanlı olarak çeşitli dershanelerde hukuk ve vatandaşlık derslerinde eğiticilikte yaptı. Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli eğitim ve seminerlere katılan Örki, 2006 yılında bir grup avukatla birlikte kurulan Emel Hukuk Derneğinin Genel Sekreterlik ve Başkan Yardımcılığı görevlerini de yürüttü. Bu mesleki çalışmamalarının yanı sıra Örki, Denizlide, Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi, Denizli Gençlik Konseyi, Aktepe’yi Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği, Aktepespor Kulübü Derneği gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev alarak birçok sosyal sorumluluk projesinin uygulayıcısı oldu.   2007 Yılında Ak Parti Denizli İl Gençli Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevi ile teşkilat çalışmalarına başlayan Örki, Merkez İlçe Kongresinde yedek yönetim kurulu üyeliğine seçilen Örki, bu görevinden 2009 yerel seçimlerinde Denizli İl Genel Meclisi adaylığı için ayrıldı ve merkez ilçe 5. sıra adayı olarak seçimlere katıldı. 2009 Yılında yapılan İl kongresi ile il Yönetim Kurulu’na seçilen Örki bu görevleriyle birlikte Ak Parti adına “ Denizli 3. Bölge İlçe Seçim Kurulu üyeliği ” ve “ Denizli Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu üyeliği” görevlerinde bulundu. 2007 yılında Dr. Nur Örki ile evlenen Örki’nin 2 yaşında Asım Vehbi adında birde oğlu var.

2011-2015 yılları arasında Ak Parti Denizli İl Başkanı olarak görev yapan Avni Örki, siyaset sahnesine geri döndü. Uzun süredir sessizliğini koruyan Örki, partisi tarafından Pamukkale Belediye Başkan adayı olarak açıklandı.

 

Denizli’de Ak Parti’nin önemli isimleri arasında yer alan Avukat Avni Örki, 2011-2015 yılları arasında yürüttüğü İl Başkanlığının ardından Şubat 2015’te yapılan İl Kongresinde aday olmayarak görevi devretmişti. Yaklaşık 3 yıldır partide çeşitli görevler yapan Örki, partisinin oluru ile Pamukkale Belediye Başkan adayı oldu.

 

Denizli’nin Büyükşehir olmasının ardından iki merkez ilçeden biri olan Pamukkale Belediyesi’nin 2014 yerel seçimlerinde kuruluşunda ilk başkanı olan ve Pamukkale’ye büyük hizmetleri olan, AK Parti Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in yerine AK Parti’den aday gösterilen Avni Örki, 31 Mart yerel seçimlerde partisini temsil edecek.

 

AVNİ ÖRKİ KİMDİR?

Denizli’nin Tavas ilçesinden olan babasının memuriyet görevini yaptığı İzmir’in Menemen ilçesinde doğdu. İlköğretimini burada tamamladıktan sonra Devlet Parasız yatılı sınavları ile Denizli İmam Hatip Lisesini kazanarak 1996 yılında mezun oldu. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. Hukuk Fakültesindeki öğrenciliği sırasında “ Birleşik Hukukçular Kulübü” nü kurdu. Hukuk Fakültesinden mezun olduğu 2003 yılında Avukatlık stajına tamamlamasının ardından kendi bürosunda serbest avukat olarak çalışmaya başladı.

 

Örki, eş zamanlı olarak çeşitli dershanelerde hukuk ve vatandaşlık derslerinde eğiticilikte yaptı. Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli eğitim ve seminerlere katılan Örki, 2006 yılında bir grup avukatla birlikte kurulan Emel Hukuk Derneğinin Genel Sekreterlik ve Başkan Yardımcılığı görevlerini de yürüttü. Bu mesleki çalışmamalarının yanı sıra Örki, Denizlide, Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi, Denizli Gençlik Konseyi, Aktepe’yi Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği, Aktepespor Kulübü Derneği gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev alarak birçok sosyal sorumluluk projesinin uygulayıcısı oldu.

 

2007 Yılında Ak Parti Denizli İl Gençli Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevi ile teşkilat çalışmalarına başlayan Örki, Merkez İlçe Kongresinde yedek yönetim kurulu üyeliğine seçilen Örki, bu görevinden 2009 yerel seçimlerinde Denizli İl Genel Meclisi adaylığı için ayrıldı ve merkez ilçe 5. sıra adayı olarak seçimlere katıldı. 2009 Yılında yapılan İl kongresi ile il Yönetim Kurulu’na seçilen Örki bu görevleriyle birlikte Ak Parti adına “ Denizli 3. Bölge İlçe Seçim Kurulu üyeliği ” ve “ Denizli Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu üyeliği” görevlerinde bulundu. 2007 yılında Dr. Nur Örki ile evlenen Örki’nin 2 yaşında Asım Vehbi adında birde oğlu var.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.