Pamukkale'de Müze ve Ören Yerlerine Giriş Talebi

DENİZLİ 28.07.2017 - 12:14, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Pamukkale'de Müze ve Ören Yerlerine Giriş Talebi

Denizli Turistik Otelciler Derneği (DENTURAD) Başkanı Gazi Murat Şen, Pamukkale'ye giriş ücretlerinin ve kafe fiyatlarının yüksekliğine dikkat çekerek, bu yıl ihalesi gerçekleşecek olan Pamukkale ören yerlerinin bölgesel olarak ihale edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Şen tüm Denizlilileri buna destek vermeye davet etti.   DENTURAD Başkanı Şen, yaptığı yazılı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 376 müze ve ören yeri gişelerinin kiraya verilmesi işinin 2017 yılı sonunda on yıllık olarak Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) tarafından ihale edilmesinin beklendiğini ifade etti.   Geçen yıl yapılan bir yıllık ihale sonunda Laodikya Antik Kenti işletim hakkının Denizli Büyükşehir Belediyesinden alındığını ifade eden Şen, şunları kaydetti:   "Laodikya antik kenti 2015 yılında ziyaretçisini artıran ender ören yerlerinden biri olup çok önemli bir inanç turizm noktasıdır. Efes kilisesini ve Laodikya kilisesini ziyaret eden bir Hıristiyan, hacı olmaktadır. Pamukkale ise giriş ücreti ve içerideki cafe fiyatlarının yüksekliği neticesinde artık Denizlili vatandaşlara uzak, sadece hatıralarda, rüyalarda yaşayan bir yer haline gelmiştir. Bu yıl yapılacak ihalenin mutlaka bölgesel olarak ihale edilmesi şehrimiz için büyük önem arz etmektedir."   Dernek olarak müze ve ören yerlerine girişin köprü ve otoyolların ücretsiz olduğu tarihler ve her ayın bir pazar günü yurt dışı örneklerinde olduğu gibi ücretsiz olmasını talep ettiklerini vurgulayan Şen, "Pamukkale ve Laodikya ören yerinin işletiminin Denizli'de kalması için tüm Denizlileri birlik olmaya, destek vermeye davet ediyoruz." ifadesini kullandı.  

Denizli Turistik Otelciler Derneği (DENTURAD) Başkanı Gazi Murat Şen, Pamukkale'ye giriş ücretlerinin ve kafe fiyatlarının yüksekliğine dikkat çekerek, bu yıl ihalesi gerçekleşecek olan Pamukkale ören yerlerinin bölgesel olarak ihale edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Şen tüm Denizlilileri buna destek vermeye davet etti.

 

DENTURAD Başkanı Şen, yaptığı yazılı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 376 müze ve ören yeri gişelerinin kiraya verilmesi işinin 2017 yılı sonunda on yıllık olarak Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) tarafından ihale edilmesinin beklendiğini ifade etti.

 

Geçen yıl yapılan bir yıllık ihale sonunda Laodikya Antik Kenti işletim hakkının Denizli Büyükşehir Belediyesinden alındığını ifade eden Şen, şunları kaydetti:

 

"Laodikya antik kenti 2015 yılında ziyaretçisini artıran ender ören yerlerinden biri olup çok önemli bir inanç turizm noktasıdır. Efes kilisesini ve Laodikya kilisesini ziyaret eden bir Hıristiyan, hacı olmaktadır. Pamukkale ise giriş ücreti ve içerideki cafe fiyatlarının yüksekliği neticesinde artık Denizlili vatandaşlara uzak, sadece hatıralarda, rüyalarda yaşayan bir yer haline gelmiştir. Bu yıl yapılacak ihalenin mutlaka bölgesel olarak ihale edilmesi şehrimiz için büyük önem arz etmektedir."

 

Dernek olarak müze ve ören yerlerine girişin köprü ve otoyolların ücretsiz olduğu tarihler ve her ayın bir pazar günü yurt dışı örneklerinde olduğu gibi ücretsiz olmasını talep ettiklerini vurgulayan Şen, "Pamukkale ve Laodikya ören yerinin işletiminin Denizli'de kalması için tüm Denizlileri birlik olmaya, destek vermeye davet ediyoruz." ifadesini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.