Pamukkale Teknokent Oyun Sektörünün Önemli İsimlerinden Dinç’i Ağırladı

EĞİTİM 03.02.2020 - 15:12, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Pamukkale Teknokent Oyun Sektörünün Önemli İsimlerinden Dinç’i Ağırladı

Tiplay oyun geliştirme stüdyosunun Pamukkale Teknokent’te düzenlediği etkinliğe pek çok şehirden yaklaşık 50 oyun sever katılım sağladı. Denizli’ye ilk gelişi olduğunu ve Denizli’yi sevdiğini dile getiren Mevlüt Dinç (Aka MevDinc) programın yapılmasında emeği geçen Tiplay Stüdyo ve Pamukkale Teknokent’e teşekkürlerini iletti.   Pamukkale Teknokent konferans salonunda düzenlenen etkinlikte, 80’li yıllarda İngiltere’de bulunarak oyun sektörüne ilk adımını attığını dile getiren Dinç,  İngiltere’deyken bir arkadaşının ısrarıyla satın aldığı oyun bilgisayarı ZX Spectrum ile oyun dünyasına ilk adımı attığını belirtti. Mevllüt Dinç,  kimsenin yardımı olmadan 2 yıl içerisinde dergi ve kitaplardan edindiği tecrübelerle oyun programlamayı öğrendiğini söyledi. Oyun sektörünün çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü ve ekonomik krizlerden en az etkilenen sektörlerin başında geldiğini söyleyen Dinç, dünyada yaklaşık 2,5 milyara yakın aktif oyuncu olduğunu ve neredeyse hiçbir sektörde bu kadar aktif bir yoğunluğun olmadığını dile getirdi. 2011 yılında dünyanın ilk dijital oyunlar federasyonunun kurulmasında etkin rol oynayan Mevlüt Dinç, dünya çapında yaklaşık 140 milyar dolarlık oyun sektörü hasılatının olduğunu ve oyuncu yaş grubunun da teknoloji ve zamana bağlı olarak değişkenlik gösterdiğini vurguladı.     2000 yılının sonunda, İngiltere’de edindiği bilgi birikimiyle Türkiye’de Sobee şirketini kuran ve Türkiye’ye temelli dönüş yapan Dinç, ekibiyle beraber İstanbul Kıyamet Vakti, C4 Robot Oyunu, I can Football ve Supercan gibi birçok başarılı çalışmaya imza attıklarını anlattı. Türkiye’deki oyun severlerin de yakından bildiği EnduroRacer, Last Ninja 2, First Samurai ve Street Racer gibi ünlü oyunların yazarlığını ve yapımcılığını üstlendiğini ve ekibiyle birçok ödül aldıklarını dile getiren Mevlüt Dinç, kendi başarının sırrını şu şekilde açıkladı:  “Bana göre başarı için 3 şey önemlidir. 50 heves, 50 yetenek. Ama çoğu zaman 100 olmak yeterli olmaz. İkisinin toplamı kadar da çaba gereklidir” dedi.     Etkinliğin sonunda katılımcılara Mevlüt Dinç’in “Hayat Bir Oyun” adlı kitabı hediye edildi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle söyleşi tamamlandı.  

Tiplay oyun geliştirme stüdyosunun Pamukkale Teknokent’te düzenlediği etkinliğe pek çok şehirden yaklaşık 50 oyun sever katılım sağladı. Denizli’ye ilk gelişi olduğunu ve Denizli’yi sevdiğini dile getiren Mevlüt Dinç (Aka MevDinc) programın yapılmasında emeği geçen Tiplay Stüdyo ve Pamukkale Teknokent’e teşekkürlerini iletti.

 

Pamukkale Teknokent konferans salonunda düzenlenen etkinlikte, 80’li yıllarda İngiltere’de bulunarak oyun sektörüne ilk adımını attığını dile getiren Dinç,  İngiltere’deyken bir arkadaşının ısrarıyla satın aldığı oyun bilgisayarı ZX Spectrum ile oyun dünyasına ilk adımı attığını belirtti. Mevllüt Dinç,  kimsenin yardımı olmadan 2 yıl içerisinde dergi ve kitaplardan edindiği tecrübelerle oyun programlamayı öğrendiğini söyledi. Oyun sektörünün çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü ve ekonomik krizlerden en az etkilenen sektörlerin başında geldiğini söyleyen Dinç, dünyada yaklaşık 2,5 milyara yakın aktif oyuncu olduğunu ve neredeyse hiçbir sektörde bu kadar aktif bir yoğunluğun olmadığını dile getirdi. 2011 yılında dünyanın ilk dijital oyunlar federasyonunun kurulmasında etkin rol oynayan Mevlüt Dinç, dünya çapında yaklaşık 140 milyar dolarlık oyun sektörü hasılatının olduğunu ve oyuncu yaş grubunun da teknoloji ve zamana bağlı olarak değişkenlik gösterdiğini vurguladı.

 

 

2000 yılının sonunda, İngiltere’de edindiği bilgi birikimiyle Türkiye’de Sobee şirketini kuran ve Türkiye’ye temelli dönüş yapan Dinç, ekibiyle beraber İstanbul Kıyamet Vakti, C4 Robot Oyunu, I can Football ve Supercan gibi birçok başarılı çalışmaya imza attıklarını anlattı. Türkiye’deki oyun severlerin de yakından bildiği EnduroRacer, Last Ninja 2, First Samurai ve Street Racer gibi ünlü oyunların yazarlığını ve yapımcılığını üstlendiğini ve ekibiyle birçok ödül aldıklarını dile getiren Mevlüt Dinç, kendi başarının sırrını şu şekilde açıkladı:  “Bana göre başarı için 3 şey önemlidir. 50 heves, 50 yetenek. Ama çoğu zaman 100 olmak yeterli olmaz. İkisinin toplamı kadar da çaba gereklidir” dedi.

 

 

Etkinliğin sonunda katılımcılara Mevlüt Dinç’in “Hayat Bir Oyun” adlı kitabı hediye edildi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle söyleşi tamamlandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.