Pamukkale Turizm'in kurucularından Cafer Sadık Bababalım hayatını kaybetti

YAŞAM 11.09.2019 - 07:49, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Pamukkale Turizm'in kurucularından Cafer Sadık Bababalım hayatını kaybetti

Pamukkale Turizm'in kurucularından ve Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Sadık Bababalım, hayatını kaybetti.   Bir süredir İzmir'de tedavi gören 93 yaşındaki Cafer Sadık Bababalım, dün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.   Bababalım'ın cenazesinin bugün Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından Asri Mezarlık’ta toprağa verileceği belirtildi.   1.Mecliste, Cumhuriyet tarihinde de önemli bir yere sahip olan Bababalım ailesi büyüklerinden Hüseyin Mazlum Babalım 1919’da toplanan Sivas Kongresi’nde oluşturulan Mustafa Kemal’in başkanlığını yaptığı Heyet-i Temsiliye, temsilci olarak gönderilmiştir. I. TBMM’ye gönderilen mebustan bir  olan Hüseyin Mazlum’un aynı zamanda üç oğlu cephede görev alıyordu.   Birinci Meclis'te milletvekili olan Hüseyin Mazlum Bababalım'ın 5 Şubat 1931'de Denizli ziyaretinde Atatürk'e sunup onay aldığı ancak 1962'de hayata geçirilen kara yolu ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı fikrini, torunları Cafer Sadık, Turan ve Turgut Bababalım gerçekleştirmişti.

Pamukkale Turizm'in kurucularından ve Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Sadık Bababalım, hayatını kaybetti.

 

Bir süredir İzmir'de tedavi gören 93 yaşındaki Cafer Sadık Bababalım, dün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.

 

Bababalım'ın cenazesinin bugün Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından Asri Mezarlık’ta toprağa verileceği belirtildi.

 

1.Mecliste, Cumhuriyet tarihinde de önemli bir yere sahip olan Bababalım ailesi büyüklerinden Hüseyin Mazlum Babalım 1919’da toplanan Sivas Kongresi’nde oluşturulan Mustafa Kemal’in başkanlığını yaptığı Heyet-i Temsiliye, temsilci olarak gönderilmiştir. I. TBMM’ye gönderilen mebustan bir  olan Hüseyin Mazlum’un aynı zamanda üç oğlu cephede görev alıyordu.

 

Birinci Meclis'te milletvekili olan Hüseyin Mazlum Bababalım'ın 5 Şubat 1931'de Denizli ziyaretinde Atatürk'e sunup onay aldığı ancak 1962'de hayata geçirilen kara yolu ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı fikrini, torunları Cafer Sadık, Turan ve Turgut Bababalım gerçekleştirmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.