Pamukkale Uçuyor!

DENİZLİ 05.04.2019 - 10:29, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Pamukkale Uçuyor!

Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden Pamukkale’de bu yıl sıcak hava balonuyla turlara katılan turist sayısı hızlı artıyor.   Peribacaları ve Kapadokya ile özdeşleşen balon turları artık Ege’nin de gözdesi Pamukkale’de günde 500 turist, güneşin doğuşunu kar beyazı travertenleri ve antik güzellikleri balon içinde gökyüzünden izliyor.   Türk turizminin ‘ölü sezonu’ olarak nitelendiriilen ilk 3 ayda yarım milyonun üzerinde turist ağırlayan Antalya bu yıl yaklaşık 16 milyon, Türkiye ise 50 milyonun üzerinde yabancı turist ağırlamayı bekliyor.   Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, geçen yıl iyi bir sezon yaşadıklarını, temponun ilk aylarda da devam ettiğini belirtti. Ayık “Şu anki erken rezervasyon rakamları ve bugüne kadarki tablo bizi gelecek açısından son derece umutlandırıyor. Bu sene için hedeflerimize ulaşacağımızı tahmin ediyoruz. 2023 hedeflerimizi revize etmiş, 50 milyon turistten 70 milyon turiste çıkarmıştık. Bu yıl Türkiye muhtemelen 50 milyonun üzerinde turisti görecek. Bu rakam da gösteriyor ki 2023 hedefine çok rahat bir şekilde ulaşacağız” dedi.   GÖBEKLİTEPE, PAMUKKALE VE KAPADOKYA GÖZDE Turistin çeşitlilik aradığını, her sezon yeni noktaların ilgi gördüğünü söyleyen ayık “Kars, Doğu Anadolu’nun önemli merkezlerinden bir tanesi. Mardin, yıllardır önemini koruyor. Kapadokya, Pamukkale, dünyaca meşhur bölgelerimiz. Bu sene Göbeklitepe de gündemde. Gaziantep, gastronomi ve mozaik müzesi ile ciddi bir çıkış yakaladı. Önümüzdeki yıllarda da Hatay, Adana bölgesinin de eklenmesini bekliyorum. Orada da gastronomi ile ilgili yoğun bir yelpaze var. 2019 yılı bizim fevkalade yaşayacağımız bir yıl olacak” diye konuştu. Turizmi 12 aya yaymayı hedeflediklerini söyleyen Ayık “Dünyanın en önemli yazlık destinasyonlarından biri Türkiye. İspanya ile başa baş rakamlara sahip. Yılın tamamı için ürün çeşitliliğini tanıtmada eksiğimiz var. Bunları tamamlarsak Türkiye yaz-kış ziyaret edilen noktalardan biri olur” dedi.   PAMUKKALE UÇUYOR Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden Pamukkale’de bu yıl sıcak hava balonuyla turlara katılan turist sayısı hızlı artıyor. Turistler, güneşin doğuşu sırasında UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Pamukkale’nin beyaz travertenlerini ve antik kentleri izleme fırsatı yakalıyor. Turların başladığı 2015 yılında 2 olan balon sayısı önce 14’e daha sonra 20’ye çıkarılan Pamukkale’de turistler gün ağarmadan balona binmek için uzun kuyruklar oluşturuyor ve birbiriyle yarışıyor. 40-50 dakikalık tur sonrasında belirlenen noktalara inen turistlerden birçoğu önce Kapadokya’yı havadan izlediklerini ifade ediyor. Balon şirketleri, günlük yaklaşık 500 turiste hizmet veriyor. Turistlerin çoğunluğunu ise son 2 yıldır Çinliler oluşturuyor.

Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden Pamukkale’de bu yıl sıcak hava balonuyla turlara katılan turist sayısı hızlı artıyor.

 

Peribacaları ve Kapadokya ile özdeşleşen balon turları artık Ege’nin de gözdesi Pamukkale’de günde 500 turist, güneşin doğuşunu kar beyazı travertenleri ve antik güzellikleri balon içinde gökyüzünden izliyor.

 

Türk turizminin ‘ölü sezonu’ olarak nitelendiriilen ilk 3 ayda yarım milyonun üzerinde turist ağırlayan Antalya bu yıl yaklaşık 16 milyon, Türkiye ise 50 milyonun üzerinde yabancı turist ağırlamayı bekliyor.

 

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, geçen yıl iyi bir sezon yaşadıklarını, temponun ilk aylarda da devam ettiğini belirtti. Ayık “Şu anki erken rezervasyon rakamları ve bugüne kadarki tablo bizi gelecek açısından son derece umutlandırıyor. Bu sene için hedeflerimize ulaşacağımızı tahmin ediyoruz. 2023 hedeflerimizi revize etmiş, 50 milyon turistten 70 milyon turiste çıkarmıştık. Bu yıl Türkiye muhtemelen 50 milyonun üzerinde turisti görecek. Bu rakam da gösteriyor ki 2023 hedefine çok rahat bir şekilde ulaşacağız” dedi.

 

GÖBEKLİTEPE, PAMUKKALE VE KAPADOKYA GÖZDE


Turistin çeşitlilik aradığını, her sezon yeni noktaların ilgi gördüğünü söyleyen ayık “Kars, Doğu Anadolu’nun önemli merkezlerinden bir tanesi. Mardin, yıllardır önemini koruyor. Kapadokya, Pamukkale, dünyaca meşhur bölgelerimiz. Bu sene Göbeklitepe de gündemde. Gaziantep, gastronomi ve mozaik müzesi ile ciddi bir çıkış yakaladı. Önümüzdeki yıllarda da Hatay, Adana bölgesinin de eklenmesini bekliyorum. Orada da gastronomi ile ilgili yoğun bir yelpaze var. 2019 yılı bizim fevkalade yaşayacağımız bir yıl olacak” diye konuştu. Turizmi 12 aya yaymayı hedeflediklerini söyleyen Ayık “Dünyanın en önemli yazlık destinasyonlarından biri Türkiye. İspanya ile başa baş rakamlara sahip. Yılın tamamı için ürün çeşitliliğini tanıtmada eksiğimiz var. Bunları tamamlarsak Türkiye yaz-kış ziyaret edilen noktalardan biri olur” dedi.

 

PAMUKKALE UÇUYOR

Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden Pamukkale’de bu yıl sıcak hava balonuyla turlara katılan turist sayısı hızlı artıyor. Turistler, güneşin doğuşu sırasında UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Pamukkale’nin beyaz travertenlerini ve antik kentleri izleme fırsatı yakalıyor. Turların başladığı 2015 yılında 2 olan balon sayısı önce 14’e daha sonra 20’ye çıkarılan Pamukkale’de turistler gün ağarmadan balona binmek için uzun kuyruklar oluşturuyor ve birbiriyle yarışıyor. 40-50 dakikalık tur sonrasında belirlenen noktalara inen turistlerden birçoğu önce Kapadokya’yı havadan izlediklerini ifade ediyor. Balon şirketleri, günlük yaklaşık 500 turiste hizmet veriyor. Turistlerin çoğunluğunu ise son 2 yıldır Çinliler oluşturuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.