Pamukkale Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Öğrencileri'nden Kudüs protestosu

DENİZLİ 07.12.2017 - 14:43, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Pamukkale Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Öğrencileri'nden Kudüs protestosu

Pamukkale Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve PAÜ öğrencileri Kudüs'ün İsrail'in başkenti olması kararına tepki göstermek için  protesto  düzenledi.    PAÜ'de düzenlenen protesto gösterilerine PAÜ Öğrenci Konseyi üyeleri ve öğrencileri katıldı.         Protesto gösterilerin de basın açıklamasına yapan Paü Öğrenci Konseyi Başkanı Enes Zeytun ;"Bu gün burada toplanmamızın amacı İsrail ve ABD nin işbirliği yaparak Kudus’u resmi olarak hakimiyetleri altına almak istemeleridir ki bu kabul edilemez.  Kudüs’e yapılanlar karşısında hiçbir Müslüman'ın sessiz kalamayacağı gibi  öğrenciler olarak bizde sessiz kalamayız.   Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve İsrail’deki ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı siyasi ve ahlaki açıdan utanç vesikasıdır. Dünya bu vahim karar karşısında suskunluğunu bozmalı,  ve bu kararı şiddetle kınamalıdır acilen bu yanlıştan dönmelidir. Kudüs Müslümanlarındır İsrail’in başkenti olamaz buna müsaade etmeyiz. Kudüs, sadece Filistinlilerin değildir. Kudüs, peygamberimiz, ve Selahaddin Eyyübi’nin hatırasıdır.   Kudüs üç semavi din içinde hakkaniyet temelli özgürlüğü ve barışı arayan orta doğunun yüreğidir.Kudüs ilk kıblemiz haremi şerifle birlikte üç semavi dinin kutsal mekanlarıyla tarihi, kültürel,dini kimliğini kazanmış olan ve bu niteliğiyle dünya esenliğinin göz bebeği bir şehirdir. Kudüs'ün bu özel statüsüne sahip çıkmak  korumak tüm renkliğiyle barış içinde bir dünyayı gerçek kılmak bakımından hayati derecede önemlidir.     Bizler Pamukkale öğrenci konseyi başkanlığı olarak  tüm Pamukkale üniversitesi öğrencileri adına  Kudüs ile ilgili bu durumu yok saydığımızı ifade ediyoruz. Ve bu konuda başta birleşmiş milletler olmak üzere uluslararası toplumu acilen harekete geçmeye ve güçlü bir şekilde tepki göstermeye davet ediyoruz. Ve bugün  burada yaptığımız bu açıklama ile tüm dünyaya Kudüs’ün sahipsiz olmadığını beyan etmiş oluyoruz" dedi.    

Pamukkale Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve PAÜ öğrencileri Kudüs'ün İsrail'in başkenti olması kararına tepki göstermek için  protesto  düzenledi. 

 

PAÜ'de düzenlenen protesto gösterilerine PAÜ Öğrenci Konseyi üyeleri ve öğrencileri katıldı.

 

 

 

 

Protesto gösterilerin de basın açıklamasına yapan Paü Öğrenci Konseyi Başkanı Enes Zeytun ;"Bu gün burada toplanmamızın amacı İsrail ve ABD nin işbirliği yaparak Kudus’u resmi olarak hakimiyetleri altına almak istemeleridir ki bu kabul edilemez.  Kudüs’e yapılanlar karşısında hiçbir Müslüman'ın sessiz kalamayacağı gibi  öğrenciler olarak bizde sessiz kalamayız.

 

Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve İsrail’deki ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı siyasi ve ahlaki açıdan utanç vesikasıdır. Dünya bu vahim karar karşısında suskunluğunu bozmalı,  ve bu kararı şiddetle kınamalıdır acilen bu yanlıştan dönmelidir. Kudüs Müslümanlarındır İsrail’in başkenti olamaz buna müsaade etmeyiz. Kudüs, sadece Filistinlilerin değildir. Kudüs, peygamberimiz, ve Selahaddin Eyyübi’nin hatırasıdır.

 

Kudüs üç semavi din içinde hakkaniyet temelli özgürlüğü ve barışı arayan orta doğunun yüreğidir.Kudüs ilk kıblemiz haremi şerifle birlikte üç semavi dinin kutsal mekanlarıyla tarihi, kültürel,dini kimliğini kazanmış olan ve bu niteliğiyle dünya esenliğinin göz bebeği bir şehirdir. Kudüs'ün bu özel statüsüne sahip çıkmak  korumak tüm renkliğiyle barış içinde bir dünyayı gerçek kılmak bakımından hayati derecede önemlidir.

 

 

Bizler Pamukkale öğrenci konseyi başkanlığı olarak  tüm Pamukkale üniversitesi öğrencileri adına  Kudüs ile ilgili bu durumu yok saydığımızı ifade ediyoruz. Ve bu konuda başta birleşmiş milletler olmak üzere uluslararası toplumu acilen harekete geçmeye ve güçlü bir şekilde tepki göstermeye davet ediyoruz. Ve bugün  burada yaptığımız bu açıklama ile tüm dünyaya Kudüs’ün sahipsiz olmadığını beyan etmiş oluyoruz" dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.