Patent başvurusunda iller arasında Denizli 17. sırada

TEKNOLOJİ 26.09.2018 - 10:12, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Patent başvurusunda iller arasında Denizli 17. sırada

Ülkede patent başvuru ve üretiminin en yüksek olduğu 21 il, İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Manisa, Kocaeli, Konya, Gaziantep, Sakarya, Antalya, Eskişehir, Adana, Tekirdağ, Kayseri, Mersin, Samsun, Denizli, Balıkesir, Kahramanmaraş, Aydın, Erzurum olarak kaydedildi. Denizli 37 patent başvurusu yaparak iller sıralamasında 17. oldu.     BÖLGE VERİLERİ   Doğu Anadolu bölgesinde ağustos ayında 7, ocak-ağustos ayları bölümünde ise 55 patent üretimi gerçekleşti. 14 ile sahip bölgede patent üretilen il sayısı 10’a yükseldi. Bölgede ocak ayında 7, şubat ayında 6, mart ayında 7, nisan ayında 7, mayıs ayında 6, haziran ayında 6, temmuz ayında, ağustos ayında da 7 ise 7 patent üretildi.     ERZURUM 21’İNCİ SIRADA     Erzurum Türkiye illeri patent başvuru sayısı yüksekliği bakımından Türkiye illeri sıralamasında 21’inci sırada yer aldı. Ülkede patent başvuru ve üretiminin en yüksek olduğu 21 il, İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Manisa, Kocaeli, Konya, Gaziantep, Sakarya, Antalya, Eskişehir, Adana, Tekirdağ, Kayseri, Mersin, Samsun, Denizli, Balıkesir, Kahramanmaraş, Aydın, Erzurum olarak kaydedildi.     BÖLGE İLLERİ     Bölgede patent üretimi bakımından Erzurum yüksek performansını sürdürdü. TÜRKPATENT verilerine göre ocak-ağustos ayları toplamında  Bölge illeri olan Ağrı, Bitlis, Muş ve Tunceli illerinde 1, Van’da 6, Kars’ta 3, Elazığ’da 7, Malatya’da 14, Iğdır’da 2 ve Erzurum’da ise 19 patent üretimi gerçekleşti.                                          

Ülkede patent başvuru ve üretiminin en yüksek olduğu 21 il, İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Manisa, Kocaeli, Konya, Gaziantep, Sakarya, Antalya, Eskişehir, Adana, Tekirdağ, Kayseri, Mersin, Samsun, Denizli, Balıkesir, Kahramanmaraş, Aydın, Erzurum olarak kaydedildi. Denizli 37 patent başvurusu yaparak iller sıralamasında 17. oldu.

 

  BÖLGE VERİLERİ

 

Doğu Anadolu bölgesinde ağustos ayında 7, ocak-ağustos ayları bölümünde ise 55 patent üretimi gerçekleşti. 14 ile sahip bölgede patent üretilen il sayısı 10’a yükseldi. Bölgede ocak ayında 7, şubat ayında 6, mart ayında 7, nisan ayında 7, mayıs ayında 6, haziran ayında 6, temmuz ayında, ağustos ayında da 7 ise 7 patent üretildi.

 

  ERZURUM 21’İNCİ SIRADA

 

  Erzurum Türkiye illeri patent başvuru sayısı yüksekliği bakımından Türkiye illeri sıralamasında 21’inci sırada yer aldı. Ülkede patent başvuru ve üretiminin en yüksek olduğu 21 il, İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Manisa, Kocaeli, Konya, Gaziantep, Sakarya, Antalya, Eskişehir, Adana, Tekirdağ, Kayseri, Mersin, Samsun, Denizli, Balıkesir, Kahramanmaraş, Aydın, Erzurum olarak kaydedildi.

 

  BÖLGE İLLERİ

 

  Bölgede patent üretimi bakımından Erzurum yüksek performansını sürdürdü. TÜRKPATENT verilerine göre ocak-ağustos ayları toplamında  Bölge illeri olan Ağrı, Bitlis, Muş ve Tunceli illerinde 1, Van’da 6, Kars’ta 3, Elazığ’da 7, Malatya’da 14, Iğdır’da 2 ve Erzurum’da ise 19 patent üretimi gerçekleşti.

                                         

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.