PAÜ, ISIF 2019’dan Üç Madalya ile Döndü

TEKNOLOJİ 24.09.2019 - 10:28, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

PAÜ, ISIF 2019’dan Üç Madalya ile Döndü

4. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’ndan (ISIF’19) Pamukkale Üniversitesi adına üç patentle katılan Pamukkale Teknokent, 1 altın 2 bronz madalya ile döndü.   T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu, Dünya Fikir Mülkiyet Teşkilatı (WIPO), Avrupa Patent Ofisi (EPO), ve Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) ana sponsorluğunda Türkiye’nin gelişimine değer katacak buluş, AR-GE ve inovasyon faaliyetlerinin ulusal ve uluslararası katılımcılarla bu yıl 4. kez buluşturan ve Uzay ve Teknoloji Festivali (Teknofest 2019) kapsamında düzenlenen, otuz farklı ülkeden toplam 384 proje ile bilim insanlarının fikirlerini dünya ile paylaşmalarını sağlayan İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’na Pamukkale Teknokent üç patentle katıldı.   Tavas Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Koluman’ın önderliğinde, PAÜ Öğrencileri Özge Oral ve Kadir Demirci’nin birlikte hazırladığı “Elektrokimyasal Analiz Süreçlerinde Kullanılan Sistem” projesi altın madalyanın sahibi oldu.     Prof. Dr. Ahmet Koluman’ın danışmanlığında PAÜ Öğrencileri Hüsra Tunçer ve Atakan Eryıldız’ın hazırladığı “Hijyen Tespit Biyosensörü” isimli proje bronz madalyave Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Arzum Işıtan’ın proje danışmanlığında PAÜ Öğrencileri Sevgi Taşdan, Arda Güzel, Cemil Kobak, Mücahit Ekrem Yeşilyurt, Songül Petek ve Yasin Gürcan’ın birlikte hazırladıkları engelli bireylerin rehabilitasyon çalışmalarına yardımcı olmak ve onların topluma kazandırılmasını sağlamak için hazırladıkları “Tulgar Geliştirilmiş Aktif-Pasif Egzersiz Bisikleti” isimli proje bronz madalya ile ödüllendirildi.     Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ödüle layık görülen akademisyenler ve çalışma ekiplerini kutlayan ve başarılarının devamını dileyen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ şunları kaydetti: “Milli teknolojilerin gelişmesi, yeni AR-GE fikirlerinin ortaya çıkması ve yerli teknolojilerin geliştirilmesi şüphesiz ki milli ekonomimizin gelişimine katkı sağlayacaktır. Devlet kurumlarımızın teşvikleri ve üniversitelerimizin akademik çalışmalarıyla temel bilimlerde, teknolojide, mühendislikte ve tıpta dünya standartlarında projeleri bilim dünyasına kazandıracağımıza olan inancım tamdır. Pamukkale Üniversitesi olarak bizler bu sorumluluğun bilinciyle çalışmalarımıza yön veriyor, yönetim anlayışımız olarak da yeni fikirlerin ürüne dönüştürülmesine imkân sağlamayı hedefliyoruz. ISIF 2019 Patent Fuarı’nda madalya kazanan akademisyenlerimizi ve ekiplerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum”.  

4. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’ndan (ISIF’19) Pamukkale Üniversitesi adına üç patentle katılan Pamukkale Teknokent, 1 altın 2 bronz madalya ile döndü.

 

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu, Dünya Fikir Mülkiyet Teşkilatı (WIPO), Avrupa Patent Ofisi (EPO), ve Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) ana sponsorluğunda Türkiye’nin gelişimine değer katacak buluş, AR-GE ve inovasyon faaliyetlerinin ulusal ve uluslararası katılımcılarla bu yıl 4. kez buluşturan ve Uzay ve Teknoloji Festivali (Teknofest 2019) kapsamında düzenlenen, otuz farklı ülkeden toplam 384 proje ile bilim insanlarının fikirlerini dünya ile paylaşmalarını sağlayan İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’na Pamukkale Teknokent üç patentle katıldı.

 

Tavas Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Koluman’ın önderliğinde, PAÜ Öğrencileri Özge Oral ve Kadir Demirci’nin birlikte hazırladığı “Elektrokimyasal Analiz Süreçlerinde Kullanılan Sistem” projesi altın madalyanın sahibi oldu.

 

 

Prof. Dr. Ahmet Koluman’ın danışmanlığında PAÜ Öğrencileri Hüsra Tunçer ve Atakan Eryıldız’ın hazırladığı “Hijyen Tespit Biyosensörü” isimli proje bronz madalyave Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Arzum Işıtan’ın proje danışmanlığında PAÜ Öğrencileri Sevgi Taşdan, Arda Güzel, Cemil Kobak, Mücahit Ekrem Yeşilyurt, Songül Petek ve Yasin Gürcan’ın birlikte hazırladıkları engelli bireylerin rehabilitasyon çalışmalarına yardımcı olmak ve onların topluma kazandırılmasını sağlamak için hazırladıkları “Tulgar Geliştirilmiş Aktif-Pasif Egzersiz Bisikleti” isimli proje bronz madalya ile ödüllendirildi.

 

 

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ödüle layık görülen akademisyenler ve çalışma ekiplerini kutlayan ve başarılarının devamını dileyen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ şunları kaydetti: “Milli teknolojilerin gelişmesi, yeni AR-GE fikirlerinin ortaya çıkması ve yerli teknolojilerin geliştirilmesi şüphesiz ki milli ekonomimizin gelişimine katkı sağlayacaktır. Devlet kurumlarımızın teşvikleri ve üniversitelerimizin akademik çalışmalarıyla temel bilimlerde, teknolojide, mühendislikte ve tıpta dünya standartlarında projeleri bilim dünyasına kazandıracağımıza olan inancım tamdır. Pamukkale Üniversitesi olarak bizler bu sorumluluğun bilinciyle çalışmalarımıza yön veriyor, yönetim anlayışımız olarak da yeni fikirlerin ürüne dönüştürülmesine imkân sağlamayı hedefliyoruz. ISIF 2019 Patent Fuarı’nda madalya kazanan akademisyenlerimizi ve ekiplerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum”.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.