PAÜ’DE 8 Eylül fizyoterapistler günü kutlandı

SAĞLIK 10.09.2018 - 14:37, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

PAÜ’DE 8 Eylül fizyoterapistler günü kutlandı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 8 Eylül’ü dünya fizyoterapi günü kutlandı.   8 eylül, dünya fizyoterapi konfederasyonuna üye olan tüm ülkelerde dünya fizyoterapistler günü olarak  kutlanmaktadır. Dünya fizyoterapi konfederasyonu 1996 yılında konfederasyonun resmi olarak ilk toplantı günü olan 8 Eylül’ü dünya fizyoterapi günü olarak kabul etmiştir.      PAÜ Hastanesi Başfizyoterapisti Hülya Tuncer  günün önemini şöyle anlattı ; Fizyoterapistlik mesleği, dünyada 1 yüzyılı aşkın, ülkemizde ise yaklaşık 60 yıldan beri toplum sağlığı ve yaşam kalitesi ile doğrudan ilgili bir bilim dalı olarak gelişimini sürdürmektedir. Savaşlar , çeşitli fiziksel travmalar, inmeler ve çocuk felcini takiben oluşan özürlü nüfusun fonksiyonel kayıplarını giderebilmek amacı ile doğmuş ve aşamalardan geçerek bugünkü konumuna ulaşmıştır.                      Fizyoterapist; fizik tedavi konusunda yüksek öğrenim görmüş, gerekli bilgi ve beceriyi kazanmış sağlık personeli olup, rehabilitasyon ekibinin tabii üyesi olarak tanımlanmaktadır. Bu ekipte fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanı, ilgili branş hekimleri, fizyoterapist, iş-uğraşı terapisti, konuşma terapisti, rehabilitasyon hemşiresi, ortez protez teknikeri, psikolog, sosyal hizmetler uzmanı    gibi sağlık personeli yer almaktadır. Fizyoterapistler fizyoterapi rehabilitasyon programını uygularken nöroterapik yaklaşımlar, egzersiz, manuel tedavi yöntemleri, elektroterapi ve mekanik ajanlar, fonksiyonel aktivite eğitimi ve mesleki rehabilitasyon yaklaşımları gibi yöntemlerden yararlanırlar.   Ülkemizde fizyoterapistler yataklı tedavi merkezlerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, huzur evleri, endüstri alanları, okullar, spor  kulüpleri, mesleki rehabilitasyon merkezleri ve kaplıca merkezlerinde çalışmaktadırlar.             PAÜ Hastaneleri  olarak ülkemizde çağın mesleği olarak gördüğümüz fizyoterapistlik mesleğinin tüm yönleriyle daha çağdaş düzeye ulaşmasını diliyoruz.  Başfizyoterapist Hülya Tuncer tüm meslektaşlarının dünya fizyoterapistler gününü kutlayarak başarılar diledi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 8 Eylül’ü dünya fizyoterapi günü kutlandı.

 

8 eylül, dünya fizyoterapi konfederasyonuna üye olan tüm ülkelerde dünya fizyoterapistler günü olarak  kutlanmaktadır. Dünya fizyoterapi konfederasyonu 1996 yılında konfederasyonun resmi olarak ilk toplantı günü olan 8 Eylül’ü dünya fizyoterapi günü olarak kabul etmiştir. 

 

 

PAÜ Hastanesi Başfizyoterapisti Hülya Tuncer  günün önemini şöyle anlattı ; Fizyoterapistlik mesleği, dünyada 1 yüzyılı aşkın, ülkemizde ise yaklaşık 60 yıldan beri toplum sağlığı ve yaşam kalitesi ile doğrudan ilgili bir bilim dalı olarak gelişimini sürdürmektedir. Savaşlar , çeşitli fiziksel travmalar, inmeler ve çocuk felcini takiben oluşan özürlü nüfusun fonksiyonel kayıplarını giderebilmek amacı ile doğmuş ve aşamalardan geçerek bugünkü konumuna ulaşmıştır.

 

 

                 Fizyoterapist; fizik tedavi konusunda yüksek öğrenim görmüş, gerekli bilgi ve beceriyi kazanmış sağlık personeli olup, rehabilitasyon ekibinin tabii üyesi olarak tanımlanmaktadır. Bu ekipte fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanı, ilgili branş hekimleri, fizyoterapist, iş-uğraşı terapisti, konuşma terapisti, rehabilitasyon hemşiresi, ortez protez teknikeri, psikolog, sosyal hizmetler uzmanı    gibi sağlık personeli yer almaktadır. Fizyoterapistler fizyoterapi rehabilitasyon programını uygularken nöroterapik yaklaşımlar, egzersiz, manuel tedavi yöntemleri, elektroterapi ve mekanik ajanlar, fonksiyonel aktivite eğitimi ve mesleki rehabilitasyon yaklaşımları gibi yöntemlerden yararlanırlar.

 

Ülkemizde fizyoterapistler yataklı tedavi merkezlerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, huzur evleri, endüstri alanları, okullar, spor  kulüpleri, mesleki rehabilitasyon merkezleri ve kaplıca merkezlerinde çalışmaktadırlar.

 

          PAÜ Hastaneleri  olarak ülkemizde çağın mesleği olarak gördüğümüz fizyoterapistlik mesleğinin tüm yönleriyle daha çağdaş düzeye ulaşmasını diliyoruz.  Başfizyoterapist Hülya Tuncer tüm meslektaşlarının dünya fizyoterapistler gününü kutlayarak başarılar diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.