PAÜ’de“Eğitimde Durumsal Liderlik ve Öğretmen Güçlendirme” Konuşuldu

EĞİTİM 05.03.2020 - 10:07, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

PAÜ’de“Eğitimde Durumsal Liderlik ve Öğretmen Güçlendirme” Konuşuldu

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen Çarşamba seminerlerinin bu haftaki konuğu Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Tanrıöğen oldu.   Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Dekan Prof. Dr. Bilge Can, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Hülya Şahin Baltacı ve Doç. Dr. İbrahim Tuncel, Fakülte Sekreteri Mustafa Mızrak, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.      Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Prof. Dr. Abdurrahman Tanrıöğen, “Eğitimde Durumsal Liderlik ve Öğretmen Güçlendirme” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Liderliğin tanımı, liderler ile yöneticiler arasındaki farklar, öğretmeni güçlendirmenin bilişsel boyutta ele alınması gibi konulara değinen Prof. Dr. Abdurrahman Tanrıöğen, öğretmenlerin kendini güçlü hmeleri için dört algıya sahip olması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Tanrıöğen, “Liderlerin anlam, özgür irade, kişisel yeterlilik ve etki boyutlarında öğretmenleri güçlendirmesi onların kendilerini güçlü hmelerine büyük katkı sağlar. Kendilerini güçlü hisseden öğretmenler ise okulun amaçları doğrultusunda daha motive bir şekilde çalışır ve etkili örgütsel bireyler olurlar” dedi.   Seminer sonunda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can tarafından konuşmacı Prof. Dr. Abdurrahman Tanrıöğen’e teşekkür belgesi takdim edildi.    

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen Çarşamba seminerlerinin bu haftaki konuğu Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Tanrıöğen oldu.

 

Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Dekan Prof. Dr. Bilge Can, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Hülya Şahin Baltacı ve Doç. Dr. İbrahim Tuncel, Fakülte Sekreteri Mustafa Mızrak, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. 

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Prof. Dr. Abdurrahman Tanrıöğen, “Eğitimde Durumsal Liderlik ve Öğretmen Güçlendirme” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Liderliğin tanımı, liderler ile yöneticiler arasındaki farklar, öğretmeni güçlendirmenin bilişsel boyutta ele alınması gibi konulara değinen Prof. Dr. Abdurrahman Tanrıöğen, öğretmenlerin kendini güçlü hmeleri için dört algıya sahip olması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Tanrıöğen, “Liderlerin anlam, özgür irade, kişisel yeterlilik ve etki boyutlarında öğretmenleri güçlendirmesi onların kendilerini güçlü hmelerine büyük katkı sağlar. Kendilerini güçlü hisseden öğretmenler ise okulun amaçları doğrultusunda daha motive bir şekilde çalışır ve etkili örgütsel bireyler olurlar” dedi.

 

Seminer sonunda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can tarafından konuşmacı Prof. Dr. Abdurrahman Tanrıöğen’e teşekkür belgesi takdim edildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.