Paü’de Hemşirelik Haftası Kutlandı

DENİZLİ 10.05.2018 - 09:35, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Paü’de Hemşirelik Haftası Kutlandı

Pamukkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği Hemşirelik Haftası Etkinlikleri PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.   Etkinliklerin ilki kariyer günleri etkinliği ile başladı. Kariyer günlerinde ilk olarak, Acımabadem Sağlık Grubu Temsilcileri Merve Atagün ve Ayça Öcal çalışma alanı örnekleri üzerine bir sunum gerçekleştirdiler. Atagün ve Öcal kendi şirketlerindeki işe alım süreçleri, hastane bünyesindeki hemşirelere verilen eğitimler ve hizmet içi eğitimler hakkında bilgiler verdiler. Sunumun ardından, Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Eğitim Hemşireliği Birimi Uzm. Hemşire Züleyha Öztürk Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri hakkında bilgi vererek, üniversite hastanelerindeki hemşireliğin icra edilmesi konusunda çeşitli bilgiler paylaştı. Daha sonra, Berliner Tercüme ve Danışmanlık Şirketi Temsilcisi Osman Nergis, katılımcılara hemşirelerin Almanya’da çalışma koşulları, kariyer olanakları ve ücretler konularında bilgiler paylaştı.     Hemşirelik Haftası Etkinlikleri, öğleden sonra yapılan Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Esra Engin’in ‘Farkındalık ve Duygu Yönetimi’ ve ardından Pamukkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Senem Ermumcu’nun ‘Hemşirelikte Malpraktis’ konulu sunumlarıyla devam etti.   Sunumların sonunda, PAÜ Halkoyunları Topluluğu tarafından sahnelenen halkoyunları gösterisi ve teşekkür belgelerinin katılımıyla sona erdi.   Düzenlenen Hemşirelik Haftası Etkinlikleri konusunda açıklamalarda bulunan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevgi Özkan, ‘Dünyanın neresinde olursa olsun hemşireler sağlık hizmetlerinde yaşamsal önem taşımaktadır. Tüm hastalara yüksek kalitede bakım sağlanabilmesi için hemşirelerin çalışma koşullarının uygun, güvenli ve memnun edici düzeyde olması gereklidir. Hemşireler olarak bu güne kadar hep sorunları tartıştık artık çözüm üretme zamanıdır. Bu sorunların çözümüne katkıda bulunmak için akademik ve klinik alanda, kanıta dayalı uygulamaları klinik ortama aktarmalı, bilimsel araştırma sonuçlarını görünür ve uygulanabilir duruma getirmeliyiz. Bu dileklerle tüm hemşirelerimizin hemşirelik haftasını kutluyorum’ şeklinde konuştu.  

Pamukkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği Hemşirelik Haftası Etkinlikleri PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

Etkinliklerin ilki kariyer günleri etkinliği ile başladı. Kariyer günlerinde ilk olarak, Acımabadem Sağlık Grubu Temsilcileri Merve Atagün ve Ayça Öcal çalışma alanı örnekleri üzerine bir sunum gerçekleştirdiler. Atagün ve Öcal kendi şirketlerindeki işe alım süreçleri, hastane bünyesindeki hemşirelere verilen eğitimler ve hizmet içi eğitimler hakkında bilgiler verdiler. Sunumun ardından, Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Eğitim Hemşireliği Birimi Uzm. Hemşire Züleyha Öztürk Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri hakkında bilgi vererek, üniversite hastanelerindeki hemşireliğin icra edilmesi konusunda çeşitli bilgiler paylaştı. Daha sonra, Berliner Tercüme ve Danışmanlık Şirketi Temsilcisi Osman Nergis, katılımcılara hemşirelerin Almanya’da çalışma koşulları, kariyer olanakları ve ücretler konularında bilgiler paylaştı.

 

 

Hemşirelik Haftası Etkinlikleri, öğleden sonra yapılan Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Esra Engin’in ‘Farkındalık ve Duygu Yönetimi’ ve ardından Pamukkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Senem Ermumcu’nun ‘Hemşirelikte Malpraktis’ konulu sunumlarıyla devam etti.

 

Sunumların sonunda, PAÜ Halkoyunları Topluluğu tarafından sahnelenen halkoyunları gösterisi ve teşekkür belgelerinin katılımıyla sona erdi.

 

Düzenlenen Hemşirelik Haftası Etkinlikleri konusunda açıklamalarda bulunan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevgi Özkan, ‘Dünyanın neresinde olursa olsun hemşireler sağlık hizmetlerinde yaşamsal önem taşımaktadır. Tüm hastalara yüksek kalitede bakım sağlanabilmesi için hemşirelerin çalışma koşullarının uygun, güvenli ve memnun edici düzeyde olması gereklidir. Hemşireler olarak bu güne kadar hep sorunları tartıştık artık çözüm üretme zamanıdır. Bu sorunların çözümüne katkıda bulunmak için akademik ve klinik alanda, kanıta dayalı uygulamaları klinik ortama aktarmalı, bilimsel araştırma sonuçlarını görünür ve uygulanabilir duruma getirmeliyiz. Bu dileklerle tüm hemşirelerimizin hemşirelik haftasını kutluyorum’ şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.