Paü’de Kültür Sanat Etkinlikleri Devam Ediyor

SANAT 08.05.2018 - 10:40, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Paü’de Kültür Sanat Etkinlikleri Devam Ediyor

Pamukkale Üniversitesi Şiir Topluluğu ve Halkoyunları Topluluğu’nun düzenlediği etkinliklerle konuklar keyifli bir haftasonu geçirdi.    ‘Yaşamak Bir Ağaç Gibi Tek ve Hür, Bir Orman Gibi Kardeşçesine’ Adlı Şiir Dinletisi Konukları Büyüledi PAÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Havva Ergür’ün hazırladığı PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde Pamukkale Üniversitesi Şiir Topluluğu tarafından sunulan şiir dinletisine Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdinç Duru başta olmak üzere, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.   Düzenlenen şiir dinletisinde, Mevlana’dan Yahya Kemal Beyatlı’ya, Nietzsche’den W. Emerson’a yerli ve yabancı birçok şairden sevilen toplamda 16 eser, PAÜ Şiir Topluluğu öğrencileri tarafından seslendirildi. PAÜ Şiir Topluluğu’nun bir geleneği olarak, dinleti boyunca sunulan şiirler aynı zamanda işaret diliyle de sunuldu.   Gecenin sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, şiir dinletisinin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak, günün anısına Öğr. Gör. Havva Ergür’e çiçek takdim etti.  Geleneksel Halkoyunları Gecesi ‘‘Anadolu’da’’ İzleyenlerin Beğenisini Topladı Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Bölümü Öğr. Gör. Ramazan Tegiz’in Genel Sanat Yönetmenliğini üstlendiği Pamukkale Üniversitesi Halkoyunları Topluluğu’nun sahnelediği halkoyunları gösterisi ‘‘Anadolu’da’’ izleyicilerden büyük beğeni topladı.  PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen gösteriye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru başta olmak üzere, çok sayıda akademisyen ve sanatsever katılım gösterdi.   Aralarında Silifke, Teke, Gaziantep, Denizli, Aydın, Trabzon ve Kırklareli yörelerinin yer aldığı elliye yakın halkoyununu izleyenlerle buluşturan PAÜ Halkoyunları Topluluğu, doğudan batıya, kuzeyden güneye Anadolu’nun kültürel çeşitliliğini bir araya getirerek izleyenlerin beğenisine sundu.   Gecenin sonunda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, hazırladıkları gösteri için PAÜ Halkoyunları Topluluğu’na teşekkür ederek, günün anısına topluluk üyelerine çiçek takdim etti.  

Pamukkale Üniversitesi Şiir Topluluğu ve Halkoyunları Topluluğu’nun düzenlediği etkinliklerle konuklar keyifli bir haftasonu geçirdi. 

 

‘Yaşamak Bir Ağaç Gibi Tek ve Hür, Bir Orman Gibi Kardeşçesine’ Adlı Şiir Dinletisi Konukları Büyüledi


PAÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Havva Ergür’ün hazırladığı PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde Pamukkale Üniversitesi Şiir Topluluğu tarafından sunulan şiir dinletisine Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdinç Duru başta olmak üzere, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

 


Düzenlenen şiir dinletisinde, Mevlana’dan Yahya Kemal Beyatlı’ya, Nietzsche’den W. Emerson’a yerli ve yabancı birçok şairden sevilen toplamda 16 eser, PAÜ Şiir Topluluğu öğrencileri tarafından seslendirildi. PAÜ Şiir Topluluğu’nun bir geleneği olarak, dinleti boyunca sunulan şiirler aynı zamanda işaret diliyle de sunuldu.

 


Gecenin sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, şiir dinletisinin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak, günün anısına Öğr. Gör. Havva Ergür’e çiçek takdim etti. 


Geleneksel Halkoyunları Gecesi ‘‘Anadolu’da’’ İzleyenlerin Beğenisini Topladı


Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Bölümü Öğr. Gör. Ramazan Tegiz’in Genel Sanat Yönetmenliğini üstlendiği Pamukkale Üniversitesi Halkoyunları Topluluğu’nun sahnelediği halkoyunları gösterisi ‘‘Anadolu’da’’ izleyicilerden büyük beğeni topladı. 
PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen gösteriye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru başta olmak üzere, çok sayıda akademisyen ve sanatsever katılım gösterdi.

 


Aralarında Silifke, Teke, Gaziantep, Denizli, Aydın, Trabzon ve Kırklareli yörelerinin yer aldığı elliye yakın halkoyununu izleyenlerle buluşturan PAÜ Halkoyunları Topluluğu, doğudan batıya, kuzeyden güneye Anadolu’nun kültürel çeşitliliğini bir araya getirerek izleyenlerin beğenisine sundu.

 


Gecenin sonunda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, hazırladıkları gösteri için PAÜ Halkoyunları Topluluğu’na teşekkür ederek, günün anısına topluluk üyelerine çiçek takdim etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.