PAÜ’de şehitler gecesi programı düzenlendi

DENİZLİ 01.03.2017 - 10:58, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

PAÜ’de şehitler gecesi programı düzenlendi

Pamukkale Üniversitesinde faaliyet gösteren Hikmet Topluluğu Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi, Şehitler gecesi düzenledi.

Pamukkale Üniversitesinde faaliyet gösteren Hikmet Topluluğu Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi Üniversite Komisyonunun katkılarıyla Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde Şehitler Gecesi Programı düzenledi.   Üniversite Gençliğinin rağbet gösterdiği programa AGD Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.   ŞEHİT BİYOGRAFİLERİ ANLATILDI Hayatları buyunca verdikleri İslam mücadelesi ile geniş kitlelere ulaşan, istikametlerinden taviz vermeyip ekol haline dönüşen liderlerden; Prof.Dr. Necmettin Erbakan, Muhsin Yazıcıoğlu, Ömer Muhtar, Aliye İzzet Begoviç, Hasan El Benna, Abdulaziz Rantisi, Malcom X, Şeyh Ahmet Yasin, Adnan Demirtürk, Metin Yüksel ve 15 Temmuz Şehitleri’nin hayatından kesitler anlatıldı. Ayrıca özel olarak hazırlanan sinevizyon izletildi. Sahneye çıkan Ahmet Hakan Karagül ise Şehitler için ezgiler seslendirdi.       ŞEHİTLERİN YOLU YOLUMUZDUR Programın açılışında konuşan Hikmet Topluluğu Başkanı Ahmet Taha Feten salonu dolduran misafirlere ‘hoş geldiniz’ selamlamasında bulundu. Şehitleri anma töreninin önemine ise şu sözlerle değindi: “Şehitler rahmettir. Şu an onlar aramızda . Allah, ‘Onlara ölüler demeyiniz’ buyuruyor” Şehitlerin ölü olmadığını ve onların her zaman var olduklarını ifade etti. Kur’an-ı Kerim’den ayetler örnek veren Feten, “Kendileri gibi olmak için can attığımızı ve inanıyoruz ki bu kutlu davaya en iyi yakışan şeyin ölümsüzlük, şehadet olduğunu söylüyoruz. Cenab-ı Hak, kendi dinine yardım eden için ‘Her kim Allah’ın dinine hizmet ederse ben onun tutan eli, gören gözü, konuşan dili olurum’ buyuruyor. Bizler de Hikmet topluluğu çatısı altında yaptığımız çalışmalardan tek bir şey bekliyoruz. O da Cenab-ı Allah’ın rızası. Bugün burada bulunmaktan gurur duyarken her hareketiyle ümmete, vatanımıza örnek olmuş liderlerimizi rahmetle anıyor Şehitlerimizin yolu yolumuzdur diyoruz" dedi.   Program Şehitlerimiz için okunan hatim duasıyla son buldu.      
Pamukkale Üniversitesinde faaliyet gösteren Hikmet Topluluğu Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi, Şehitler gecesi düzenledi.

Pamukkale Üniversitesinde faaliyet gösteren Hikmet Topluluğu Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi Üniversite Komisyonunun katkılarıyla Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde Şehitler Gecesi Programı düzenledi.

 

Üniversite Gençliğinin rağbet gösterdiği programa AGD Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

 

ŞEHİT BİYOGRAFİLERİ ANLATILDI

Hayatları buyunca verdikleri İslam mücadelesi ile geniş kitlelere ulaşan, istikametlerinden taviz vermeyip ekol haline dönüşen liderlerden; Prof.Dr. Necmettin Erbakan, Muhsin Yazıcıoğlu, Ömer Muhtar, Aliye İzzet Begoviç, Hasan El Benna, Abdulaziz Rantisi, Malcom X, Şeyh Ahmet Yasin, Adnan Demirtürk, Metin Yüksel ve 15 Temmuz Şehitleri’nin hayatından kesitler anlatıldı. Ayrıca özel olarak hazırlanan sinevizyon izletildi. Sahneye çıkan Ahmet Hakan Karagül ise Şehitler için ezgiler seslendirdi.

 

 

 

ŞEHİTLERİN YOLU YOLUMUZDUR

Programın açılışında konuşan Hikmet Topluluğu Başkanı Ahmet Taha Feten salonu dolduran misafirlere ‘hoş geldiniz’ selamlamasında bulundu. Şehitleri anma töreninin önemine ise şu sözlerle değindi: “Şehitler rahmettir. Şu an onlar aramızda . Allah, ‘Onlara ölüler demeyiniz’ buyuruyor” Şehitlerin ölü olmadığını ve onların her zaman var olduklarını ifade etti. Kur’an-ı Kerim’den ayetler örnek veren Feten, “Kendileri gibi olmak için can attığımızı ve inanıyoruz ki bu kutlu davaya en iyi yakışan şeyin ölümsüzlük, şehadet olduğunu söylüyoruz. Cenab-ı Hak, kendi dinine yardım eden için ‘Her kim Allah’ın dinine hizmet ederse ben onun tutan eli, gören gözü, konuşan dili olurum’ buyuruyor. Bizler de Hikmet topluluğu çatısı altında yaptığımız çalışmalardan tek bir şey bekliyoruz. O da Cenab-ı Allah’ın rızası. Bugün burada bulunmaktan gurur duyarken her hareketiyle ümmete, vatanımıza örnek olmuş liderlerimizi rahmetle anıyor Şehitlerimizin yolu yolumuzdur diyoruz" dedi.

 

Program Şehitlerimiz için okunan hatim duasıyla son buldu.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.