PAÜ, Ege Ve Akdeniz Bölgelerinde TOEFL Sınavlarını Yapan 3 Üniversiteden Biri Oldu

EĞİTİM 10.03.2020 - 10:07, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

PAÜ, Ege Ve Akdeniz Bölgelerinde TOEFL Sınavlarını Yapan 3 Üniversiteden Biri Oldu

Ana dili İngilizce olmayan öğrencileri kabul kriteri olarak kullanılan TOEFL sınavları artık Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)’de de yapılacak. PAÜ, Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde TOEFL sınavlarının yapılabildiği üç devlet üniversitesinden biri oldu.   Sınav merkezinin açılışına Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı, PAÜ Yönetim Kurulu Üyeleri, PAÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Recep Şahin Arslan, Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Seher İşcan ve Öğr. Gör. Uğur Türkkaynağı,Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Eda Duruk ve Bölüm Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Özlem Akyolile yetkililer katıldı.     Açılış öncesi Doç. Dr. Recep Şahin Arslan sınav merkezi ve sınavların nasıl yapılacağına ilişkin bilgiler verirken daha sonra Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve beraberindekiler merkezde incelemelerde bulundu.     Rektör Prof. Dr. Bağ: “Dijitalleşme Alanında Yaptığımız Atılımlar Sonucunda Böyle Önemli Bir Sınavı Üniversitemizde Yapabilecek Olmaktan Dolayı Mutluyuz”   TOEFL sınavlarının uluslararası kabul gören önemli bir sınav olduğunu ve test merkezlerinin yeterli teknik ve fiziki imkânlara sahip olması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Hüseyin Bağ şunları kaydetti: “Son yıllarda dijitalleşme alanında yaptığımız atılımların sonucunda böyle önemli bir sınavı Üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirecek olmamızın haklı mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamda Ege’nin sayılı üniversitelerinden biri konumundayız. Merkezin Üniversitemize kazandırılmasında büyük gayretleri olan Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Recep Şahin Arslan ve yönetim ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Burada sınava girecek adaylara başarılar diliyorum.”   ÖSYM tarafından yapılan yabancı dil sınavlarına eşdeğerliği bulunan TOEFL sınavı, ana dili İngilizce olmayanların Amerikan İngilizcesi bilgisini ölçmek amacıyla yapılmaktadır. Amerika’da New Jersey eyaletinde bulunan EducationalTesting Service (ETS) tarafından dünyanın pek çok merkezinde düzenlenen bir sınav olan TOEFL, dünya genelinde İngilizce dilinde eğitim veren kolej ve üniversiteler tarafından lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına ana dili İngilizce olmayan öğrencileri kabul kriteri olarak kullanılıyor. TOEFL sınavıyla öğrencilerin İngilizce düzeyi dört temel beceri (okuma, yazma, konuşma, dinleme) tabanlı olarak ölçülüyor.   Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde TOEFL sınavlarının yapılabildiği üç devlet üniversitesinden biri olan PAÜ’de ilk TOEFL sınavı, 20 Mart 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

Ana dili İngilizce olmayan öğrencileri kabul kriteri olarak kullanılan TOEFL sınavları artık Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)’de de yapılacak. PAÜ, Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde TOEFL sınavlarının yapılabildiği üç devlet üniversitesinden biri oldu.

 

Sınav merkezinin açılışına Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı, PAÜ Yönetim Kurulu Üyeleri, PAÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Recep Şahin Arslan, Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Seher İşcan ve Öğr. Gör. Uğur Türkkaynağı,Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Eda Duruk ve Bölüm Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Özlem Akyolile yetkililer katıldı.

 

 

Açılış öncesi Doç. Dr. Recep Şahin Arslan sınav merkezi ve sınavların nasıl yapılacağına ilişkin bilgiler verirken daha sonra Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve beraberindekiler merkezde incelemelerde bulundu.

 

 

Rektör Prof. Dr. Bağ: “Dijitalleşme Alanında Yaptığımız Atılımlar Sonucunda Böyle Önemli Bir Sınavı Üniversitemizde Yapabilecek Olmaktan Dolayı Mutluyuz”

 

TOEFL sınavlarının uluslararası kabul gören önemli bir sınav olduğunu ve test merkezlerinin yeterli teknik ve fiziki imkânlara sahip olması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Hüseyin Bağ şunları kaydetti: “Son yıllarda dijitalleşme alanında yaptığımız atılımların sonucunda böyle önemli bir sınavı Üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirecek olmamızın haklı mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamda Ege’nin sayılı üniversitelerinden biri konumundayız. Merkezin Üniversitemize kazandırılmasında büyük gayretleri olan Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Recep Şahin Arslan ve yönetim ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Burada sınava girecek adaylara başarılar diliyorum.”

 

ÖSYM tarafından yapılan yabancı dil sınavlarına eşdeğerliği bulunan TOEFL sınavı, ana dili İngilizce olmayanların Amerikan İngilizcesi bilgisini ölçmek amacıyla yapılmaktadır. Amerika’da New Jersey eyaletinde bulunan EducationalTesting Service (ETS) tarafından dünyanın pek çok merkezinde düzenlenen bir sınav olan TOEFL, dünya genelinde İngilizce dilinde eğitim veren kolej ve üniversiteler tarafından lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına ana dili İngilizce olmayan öğrencileri kabul kriteri olarak kullanılıyor. TOEFL sınavıyla öğrencilerin İngilizce düzeyi dört temel beceri (okuma, yazma, konuşma, dinleme) tabanlı olarak ölçülüyor.

 

Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde TOEFL sınavlarının yapılabildiği üç devlet üniversitesinden biri olan PAÜ’de ilk TOEFL sınavı, 20 Mart 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.