PAÜ Hastanesi “Bebek Dostu Hastane”

SAĞLIK 10.10.2018 - 13:12, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

PAÜ Hastanesi “Bebek Dostu Hastane”

PAÜ Hastanesi Yenidoğan Ekibi  hem doğum yapan annelere hem de bebeklere her konuda verdikleri destek ile “ Bebek Dostu Hastane “ ünvanını alarak belgesini başhekimlik makamına sundular.   Prof. Dr. Özmert M.A Özdemir konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ;  Dünya Sağlık Örgütü bebeklerin doğumdan itibaren ilk 6 ay boyunca tek başına anne sütü ile beslenmelerini, 6.aydan sonra ek besinlerle beraber emzirmenin 2 yaşına kadar sürdürülmesini önermektedir. Anne sütü bebeğin değişen ihtiyacına göre sürekli yenilenen, laboratuvar ortamlarında üretilemeyecek birçok bileşenden oluşan mucizevi bir besindir. İçeriğindeki büyüme faktörleri, immunoglobulinler, oligosakkaritler, hormonlar, enzimler ve kök hücreler ile bebekleri ishal, orta kulak iltihabı, solunum yolu hastalıkları, idrar yolu enfeksiyonları, alerjik hastalıklar, tip 1 diyabet, obezite ve kanserden korurken, hasarlanmış dokuları da tamir eder. Anne sütüyle beslenen bebeklerin görme, işitme fonksiyonları daha iyi, zeka seviyeleri daha yüksektir. Emzirme anne ve bebek arasındaki sevgi bağının kurulabilmesi için en iyi yoldur.     Prof. Dr. Hacer Ergin de bu belgeyi almaktan duydukları mutluluğu paylaşarak açıklamalara devam etti ; “ Türk Nüfus Sağlık Araştırma verilerine göre ülkemizde tek başına emzirme 2008 yılında 42 iken, 2013 yılında 30’a düşmüştür. Bu veriler tüm gebe ve annelerin emzirme konusunda daha fazla eğitim ve desteğe ihtiyacı olduğunu göstermektedir. ‘Bebek Dostu Hastane’ ünvanını 2004 yılında alan hastanemizde "Anne sütü ve emzirmeyi destekleme" çalışma grubu tarafından fiziksel, kişisel ve duygusal olarak önemli bir süreçten geçen tüm annelere emzirme danışmanlığı hizmeti verilmektedir. Doğumdan önce gebe polikliniğinde başlayan bu hizmet doğum salonunda devam etmektedir. Hem sezaryen hem de normal doğumlarda bebek ilk yarım saatte annesine emzirtilmektedir. Doğumdan sonra anne ile bebeği aynı odada izlenirken emzirme desteği de devam etmektedir. Yenidoğan yoğun bakım ünitemizde de hem prematüre hem de zamanında doğmuş hasta bebeklerde olabildiğince erken anne sütüne başlanmakta, doğum ağırlığı 1500 gramdan küçük bebekler bile annesini emerek taburcu edilmektedir. Emzirme desteği taburculuktan sonra da devam etmekte, yenidoğan ve prematüre polikliniğimizde emzirme süreci gözlemlenerek yaşanan problemler çözüme kavuşturulmaktadır. “   Prof. Dr. Hacer Ergin ve Prof. Dr. Özmert M.A Özdemir yönetimindeki neonatoloji ekibi daha sağlıklı, daha zeki çocuklarımız ideali peşinde olup tüm bebeklerin anne sütünden mahrum kalmaması için özveri ile çalışmaya devam ettiklerini belirterek belgeyi aldıkları için mutlu olduklarını söylediler.

PAÜ Hastanesi Yenidoğan Ekibi  hem doğum yapan annelere hem de bebeklere her konuda verdikleri destek ile “ Bebek Dostu Hastane “ ünvanını alarak belgesini başhekimlik makamına sundular.

 

Prof. Dr. Özmert M.A Özdemir konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ;  Dünya Sağlık Örgütü bebeklerin doğumdan itibaren ilk 6 ay boyunca tek başına anne sütü ile beslenmelerini, 6.aydan sonra ek besinlerle beraber emzirmenin 2 yaşına kadar sürdürülmesini önermektedir. Anne sütü bebeğin değişen ihtiyacına göre sürekli yenilenen, laboratuvar ortamlarında üretilemeyecek birçok bileşenden oluşan mucizevi bir besindir. İçeriğindeki büyüme faktörleri, immunoglobulinler, oligosakkaritler, hormonlar, enzimler ve kök hücreler ile bebekleri ishal, orta kulak iltihabı, solunum yolu hastalıkları, idrar yolu enfeksiyonları, alerjik hastalıklar, tip 1 diyabet, obezite ve kanserden korurken, hasarlanmış dokuları da tamir eder. Anne sütüyle beslenen bebeklerin görme, işitme fonksiyonları daha iyi, zeka seviyeleri daha yüksektir. Emzirme anne ve bebek arasındaki sevgi bağının kurulabilmesi için en iyi yoldur.

 

 

Prof. Dr. Hacer Ergin de bu belgeyi almaktan duydukları mutluluğu paylaşarak açıklamalara devam etti ; “ Türk Nüfus Sağlık Araştırma verilerine göre ülkemizde tek başına emzirme 2008 yılında 42 iken, 2013 yılında 30’a düşmüştür. Bu veriler tüm gebe ve annelerin emzirme konusunda daha fazla eğitim ve desteğe ihtiyacı olduğunu göstermektedir. ‘Bebek Dostu Hastane’ ünvanını 2004 yılında alan hastanemizde "Anne sütü ve emzirmeyi destekleme" çalışma grubu tarafından fiziksel, kişisel ve duygusal olarak önemli bir süreçten geçen tüm annelere emzirme danışmanlığı hizmeti verilmektedir. Doğumdan önce gebe polikliniğinde başlayan bu hizmet doğum salonunda devam etmektedir. Hem sezaryen hem de normal doğumlarda bebek ilk yarım saatte annesine emzirtilmektedir. Doğumdan sonra anne ile bebeği aynı odada izlenirken emzirme desteği de devam etmektedir. Yenidoğan yoğun bakım ünitemizde de hem prematüre hem de zamanında doğmuş hasta bebeklerde olabildiğince erken anne sütüne başlanmakta, doğum ağırlığı 1500 gramdan küçük bebekler bile annesini emerek taburcu edilmektedir. Emzirme desteği taburculuktan sonra da devam etmekte, yenidoğan ve prematüre polikliniğimizde emzirme süreci gözlemlenerek yaşanan problemler çözüme kavuşturulmaktadır. “

 

Prof. Dr. Hacer Ergin ve Prof. Dr. Özmert M.A Özdemir yönetimindeki neonatoloji ekibi daha sağlıklı, daha zeki çocuklarımız ideali peşinde olup tüm bebeklerin anne sütünden mahrum kalmaması için özveri ile çalışmaya devam ettiklerini belirterek belgeyi aldıkları için mutlu olduklarını söylediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.