PAÜ Hastanesi personeline güvenli transfüzyon eğitimi

EĞİTİM 02.10.2018 - 17:33, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

PAÜ Hastanesi personeline güvenli transfüzyon eğitimi

PAÜ Hastanesi güvenli transfüzyon sürecine ilişkin doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarını kapsayan hizmet içi eğitimler planlanarak verildi.   Hemovijilans; kan ve kan bileşenlerinin toplanmasından alıcıların takibine kadar tüm transfüzyon zincirini kapsayan, kan ve kan bileşenlerinin toplanmasından ve klinik kullanımından kaynaklanan beklenmeyen veya istenmeyen durumlar hakkında bilgi toplamak, değerlendirmek ve bunların oluşumunu veya tekrarlanmasını önlemek amacıyla yürütülen bir dizi izleme prosedürleridir.                   Eğitimi veren Gülsün Selcuk  Hemovijilansın ana hedefinin istenmeyen reaksiyon ve olayların tekrarını engelleyerek kan bağışçısının ve alıcının (transfüzyonun) güvenliğini arttırmak olduğunu belirtti.                   Eğitimin ikinci bölümünde söz alan hemşire Hediye Bayazıt ve Eşe Karabulut bu kapsamda hastanemizde Hemovijilans Biriminin Ocak 2017 yılında hizmete başladığını, açılışı itibariyle, Hemovijilans eğitimleri 2018 yılında da, kan transfüzyon sürecinde görev alan hastane çalışanlarına verilmeye devam edeceklerini bildirdiler.     Planlanan hizmet içi eğitimler kapsamındaki ‘’Kan Ve Kan Bileşenlerinin Güvenli Taşınması’’ konulu personel eğitimi Hemovijilans Hemşireleri tarafından, 27.09.2018 / 28.09.2018 tarihlerinde farklı eğitim gruplarında verilerek tamamlandı.

PAÜ Hastanesi güvenli transfüzyon sürecine ilişkin doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarını kapsayan hizmet içi eğitimler planlanarak verildi.

 

Hemovijilans; kan ve kan bileşenlerinin toplanmasından alıcıların takibine kadar tüm transfüzyon zincirini kapsayan, kan ve kan bileşenlerinin toplanmasından ve klinik kullanımından kaynaklanan beklenmeyen veya istenmeyen durumlar hakkında bilgi toplamak, değerlendirmek ve bunların oluşumunu veya tekrarlanmasını önlemek amacıyla yürütülen bir dizi izleme prosedürleridir.

 

               

Eğitimi veren Gülsün Selcuk  Hemovijilansın ana hedefinin istenmeyen reaksiyon ve olayların tekrarını engelleyerek kan bağışçısının ve alıcının (transfüzyonun) güvenliğini arttırmak olduğunu belirtti.

 

               

Eğitimin ikinci bölümünde söz alan hemşire Hediye Bayazıt ve Eşe Karabulut bu kapsamda hastanemizde Hemovijilans Biriminin Ocak 2017 yılında hizmete başladığını, açılışı itibariyle, Hemovijilans eğitimleri 2018 yılında da, kan transfüzyon sürecinde görev alan hastane çalışanlarına verilmeye devam edeceklerini bildirdiler.

 

 

Planlanan hizmet içi eğitimler kapsamındaki ‘’Kan Ve Kan Bileşenlerinin Güvenli Taşınması’’ konulu personel eğitimi Hemovijilans Hemşireleri tarafından, 27.09.2018 / 28.09.2018 tarihlerinde farklı eğitim gruplarında verilerek tamamlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.