PAÜ Hastanesinde Çocuklar Eğitimden Geri Kalmadı

EĞİTİM 18.06.2020 - 13:03, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

PAÜ Hastanesinde Çocuklar Eğitimden Geri Kalmadı

Hastanemiz Tıbbi Sosyal Hizmetler Birimi, çocuk hastalarımız ve aileleri için rehabilite edici çalışmalarını pandemiye uygun olarak ( dezenfektan, fiziksel mesafe, maske ) çocuk etkinlik odasında sürdürmektedir.  Çocuk hastalarımızın psikososyal gelişimleri için sosyal hizmet etkinlik odasında ve yatak başında hastanemiz öğretmeni ve sosyal hizmet uzmanı eğitsel, kültürel ve sanatsal çalışmalarıyla çocukları hastane psikolojisinden uzaklaştırarak hoşça vakit geçirmelerini sağlamaktadırlar.   Her türlü eğlendirici oyuncak eğitsel materyalin bulunduğu Sosyal Etkinlik Odası’na gelen hasta çocuklar görevliler tarafından karşılanarak sağlık durumları, yaş, ilgi ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak uygun materyal ve etkinliklerden yararlandırılmaktadır. Yaptıkları çalışmalar teşvikleri açısından odadaki panoda sergilenmektedir.     Yatakbaşı Eğitimler de Devam Etti   Etkinlik odasına gelemeyen çocuklar için de yatak başı eğitici ve eğlendirici etkinlikler yaptırılmaktadır. Bu çalışmalarda da çocukların sağlık durumları, yaş, ilgi ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak uygun materyal ve etkinliklerden yararlandırılmaktadır. Eğer çocuk isterse yaptığı çalışma panoda sergilenmekte, mutfak etkinliklerinde ise kendi ürettikleri yiyecekleri afiyetle yemektedirler.    Bunların yanı sıra çocuklarının yanında refakatçileri de düşünülmüş olup, ilgi duydukları malzemelerle el işi çalışmaları yaptırılarak, iletişime geçilmekte ve psikososyal rehabilitasyonları gerçekleştirilerek çocuklarıyla daha huzurlu bir şekilde ilgilenmeleri sağlanmaktadır.       PAÜ Hastanesi Başmüdürü Erdinç Karataş; hastanemiz olarak Covid-19 dönemindeki zor şartlar altında çocuklarımızın eğitim ve sosyal faaliyetlerine devam ettirilmelerinden dolayı mutlu olduklarını belirtti.  

Hastanemiz Tıbbi Sosyal Hizmetler Birimi, çocuk hastalarımız ve aileleri için rehabilite edici çalışmalarını pandemiye uygun olarak ( dezenfektan, fiziksel mesafe, maske ) çocuk etkinlik odasında sürdürmektedir.  Çocuk hastalarımızın psikososyal gelişimleri için sosyal hizmet etkinlik odasında ve yatak başında hastanemiz öğretmeni ve sosyal hizmet uzmanı eğitsel, kültürel ve sanatsal çalışmalarıyla çocukları hastane psikolojisinden uzaklaştırarak hoşça vakit geçirmelerini sağlamaktadırlar.

 

Her türlü eğlendirici oyuncak eğitsel materyalin bulunduğu Sosyal Etkinlik Odası’na gelen hasta çocuklar görevliler tarafından karşılanarak sağlık durumları, yaş, ilgi ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak uygun materyal ve etkinliklerden yararlandırılmaktadır. Yaptıkları çalışmalar teşvikleri açısından odadaki panoda sergilenmektedir.

 

 

Yatakbaşı Eğitimler de Devam Etti

 

Etkinlik odasına gelemeyen çocuklar için de yatak başı eğitici ve eğlendirici etkinlikler yaptırılmaktadır. Bu çalışmalarda da çocukların sağlık durumları, yaş, ilgi ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak uygun materyal ve etkinliklerden yararlandırılmaktadır. Eğer çocuk isterse yaptığı çalışma panoda sergilenmekte, mutfak etkinliklerinde ise kendi ürettikleri yiyecekleri afiyetle yemektedirler. 

 

Bunların yanı sıra çocuklarının yanında refakatçileri de düşünülmüş olup, ilgi duydukları malzemelerle el işi çalışmaları yaptırılarak, iletişime geçilmekte ve psikososyal rehabilitasyonları gerçekleştirilerek çocuklarıyla daha huzurlu bir şekilde ilgilenmeleri sağlanmaktadır.

 

 

 

PAÜ Hastanesi Başmüdürü Erdinç Karataş; hastanemiz olarak Covid-19 dönemindeki zor şartlar altında çocuklarımızın eğitim ve sosyal faaliyetlerine devam ettirilmelerinden dolayı mutlu olduklarını belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.