PAÜ Hastanesinde Ozon Tedavisi Başladı

SAĞLIK 01.10.2020 - 12:24, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

PAÜ Hastanesinde Ozon Tedavisi Başladı

Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim dalında Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Ünitesinde, Ozon tedavileri uygulanmaya başlandı.   Anabilim dalı başkanı Prof. Dr. Füsun Ardıç, Ozon uygulamalarının vücudun antioksidan sistemini uyararak hücre hasarını önleme, sağlıklı yaşam/yaşlanmayı sağlama ve bağışıklık sistemini güçlendirme özelliği olduğunu belirtti. Bu yönü ile sadece hastalıkların tedavisi için değil, hastalıklardan korunmak, sağlıklı yaşamak ve anti-aging için de uygulanmaktadır. Son yıllarda giderek popüler olan ozon tedavileri, üniversitede açılan ünitede, en son teknoloji kapalı sistem ozon cihazı ile doğru kişiye, doğru endikasyonda, doğru uygulama ile güvenli tedavi konforu ile uygulanmaktadır.   Prof. Dr. Füsun Ardıç uygulama hakkında açıklamalarda bulundu; Ozon 3 adet oksijen atomundan oluşan, 2 atomlu oksijenin yüksek enerji taşıyan bir şekli olup kararsız, keskin kokulu havadan ağır ve iritan bir gazdır. Kanın oksijenlenmesini arttırır. Vücudun antioksidan sistemini aktive eder. Çok güçlü dezenfektan, antimikrobiyal ve bağışıklık sistemini güçlendiren özellikleri nedeniyle tıbbi tedavide kullanılan ozon; “Medikal Ozon” olarak adlandırılmaktadır.   Medikal Ozon “Tıbbi Ozon Jeneratörü” denilen cihazlardan, yüzde yüz saf tıbbi oksijenin yüksek elektriksel voltaja maruz kalmasıyla elde edilir. Ozon reaktif bir molekül olduğu için tıbbi amaçlı kullanımda, ozon-oksijen gaz karışımı olarak kullanılmaktadır. Ozon tedavisi genellikle haftada 2 olmak üzere 10-12 seanstan oluşur.     Ozon Tedavisi Yöntemleri   Tamamlayıcı / destek tedavi olarak, majör ve minör otohemoterapi, rektal-vajinal insüflasyon, torba yöntemi ve doğrudan ozon enjeksiyonu uygulamaları olarak uygulanmaktadır.   Majör Otohemoterapi Kişiden 50 ila 200 ml kadar kan steril bir tedavi setine alınarak uygun dozda ozon eklendikten sonra birkaç dakika karıştırılıp tekrar geri verilir. Uygulama ağrısız olup 15 dakika içinde tamamlanır. Kapalı sistemde, güvenli işlem basamakları ile tedavi tamamlanmaktadır.   Minör Otohemoterapi Kişiden 5-10 ml kadar kan steril enjektöre alınır, uygun oranda ozon ile karıştırılarak kas içine enjekte edilir.   Doğrudan Ozon Enjeksiyonu Eklem içi, eklem çevresi, ağrılı noktalar, kas içi, deri altı gibi çeşitli bölgelere ozon doğrudan enjekte edilir.   Kimlere uygulanabilir? *Hastalıkların Tedavisinde Ozon; Damar dolaşım bozuklukları, yara-yanık gibi doku hasarları, enflamasyonlu hastalıklar, kronik inflamatuar hastalıklar, otoimmun hastalıklar, fibromyalji sendromu, viral-bakteriyel enfeksiyonlar, bağışıklık sistemi yetersizlikleri ve düzensizlikleri, onkolojide radyoterapi ve kemoterapiye destek tedavisi olarak kullanılmaktadır.   *Genel Koruyucu Sağlıkta Ozon; Detoks - anti aging etkiler, zindelik, kendini iyi hissetme, stres, kronik yorgunluk sendromu, dolaşımın düzenlenmesi, anti-oksidan sistemin güçlendirilmesi için uygulanmaktadır.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim dalında Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Ünitesinde, Ozon tedavileri uygulanmaya başlandı.

 

Anabilim dalı başkanı Prof. Dr. Füsun Ardıç, Ozon uygulamalarının vücudun antioksidan sistemini uyararak hücre hasarını önleme, sağlıklı yaşam/yaşlanmayı sağlama ve bağışıklık sistemini güçlendirme özelliği olduğunu belirtti. Bu yönü ile sadece hastalıkların tedavisi için değil, hastalıklardan korunmak, sağlıklı yaşamak ve anti-aging için de uygulanmaktadır. Son yıllarda giderek popüler olan ozon tedavileri, üniversitede açılan ünitede, en son teknoloji kapalı sistem ozon cihazı ile doğru kişiye, doğru endikasyonda, doğru uygulama ile güvenli tedavi konforu ile uygulanmaktadır.

 

Prof. Dr. Füsun Ardıç uygulama hakkında açıklamalarda bulundu; Ozon 3 adet oksijen atomundan oluşan, 2 atomlu oksijenin yüksek enerji taşıyan bir şekli olup kararsız, keskin kokulu havadan ağır ve iritan bir gazdır. Kanın oksijenlenmesini arttırır. Vücudun antioksidan sistemini aktive eder. Çok güçlü dezenfektan, antimikrobiyal ve bağışıklık sistemini güçlendiren özellikleri nedeniyle tıbbi tedavide kullanılan ozon; “Medikal Ozon” olarak adlandırılmaktadır.

 

Medikal Ozon “Tıbbi Ozon Jeneratörü” denilen cihazlardan, yüzde yüz saf tıbbi oksijenin yüksek elektriksel voltaja maruz kalmasıyla elde edilir. Ozon reaktif bir molekül olduğu için tıbbi amaçlı kullanımda, ozon-oksijen gaz karışımı olarak kullanılmaktadır. Ozon tedavisi genellikle haftada 2 olmak üzere 10-12 seanstan oluşur.

 

 

Ozon Tedavisi Yöntemleri

 

Tamamlayıcı / destek tedavi olarak, majör ve minör otohemoterapi, rektal-vajinal insüflasyon, torba yöntemi ve doğrudan ozon enjeksiyonu uygulamaları olarak uygulanmaktadır.

 

Majör Otohemoterapi Kişiden 50 ila 200 ml kadar kan steril bir tedavi setine alınarak uygun dozda ozon eklendikten sonra birkaç dakika karıştırılıp tekrar geri verilir. Uygulama ağrısız olup 15 dakika içinde tamamlanır. Kapalı sistemde, güvenli işlem basamakları ile tedavi tamamlanmaktadır.

 

Minör Otohemoterapi Kişiden 5-10 ml kadar kan steril enjektöre alınır, uygun oranda ozon ile karıştırılarak kas içine enjekte edilir.

 

Doğrudan Ozon Enjeksiyonu

Eklem içi, eklem çevresi, ağrılı noktalar, kas içi, deri altı gibi çeşitli bölgelere ozon doğrudan enjekte edilir.

 

Kimlere uygulanabilir?

*Hastalıkların Tedavisinde Ozon; Damar dolaşım bozuklukları, yara-yanık gibi doku hasarları, enflamasyonlu hastalıklar, kronik inflamatuar hastalıklar, otoimmun hastalıklar, fibromyalji sendromu, viral-bakteriyel enfeksiyonlar, bağışıklık sistemi yetersizlikleri ve düzensizlikleri, onkolojide radyoterapi ve kemoterapiye destek tedavisi olarak kullanılmaktadır.

 

*Genel Koruyucu Sağlıkta Ozon; Detoks - anti aging etkiler, zindelik, kendini iyi hissetme, stres, kronik yorgunluk sendromu, dolaşımın düzenlenmesi, anti-oksidan sistemin güçlendirilmesi için uygulanmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.