PAÜ İlahiyat Fakültesi 10 öğrenciyi Ürdün'e gönderiyor

EĞİTİM 10.07.2017 - 11:48, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

PAÜ İlahiyat Fakültesi 10 öğrenciyi Ürdün'e gönderiyor

Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hazırlık bölümündeki başarılı 10 öğrenciyi yabancı dil eğitimi için Ürdün'e gönderiyor.

Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Denizli İlahiyat Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin birlikte düzenleyeceği faaliyet kapsamında PAÜ İlahiyat Bölümü hazırlık sınıfında başarı gösteren 10 öğrenciyi yabancı dil eğitimi için Ürdün’e gönderiyor.   Daha önceki yıllarda PAÜ İlahiyat Fakültesi’ni birinci sırada tercih eden öğrencilere barınma ve burs gibi olanaklar sağlaması dışında dizüstü bilgisayar hediye edilmesi gibi çeşitli çalışmalara imza atan Denizli İlahiyat Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği, PAÜ İlahiyat Fakültesi ile birlikte yürüttüğü faaliyetler dâhilinde İlahiyat Fakültesi’nin başarılı öğrencilerini Ürdün’e göndermeye devam ediyor.   Yaklaşık 45 günü kapsayan program ile öğrencilerin, hazırlık eğitiminde aldığı dil olan Arapçayı daha pratik kullanabilmeleri; gelecekteki akademik çalışmalarında klâsik ve modern Arapça kaynaklar üzerinde çalışmalar yapabilmeleri ve farklı kültürleri tanımaları hedeflenmektedir.   Konu ile ilgili açıklama yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersan Öz, henüz dört yıldır eğitim-öğretim veren genç bir fakülte olmalarına rağmen, Türkiye’deki İlahiyat ve İslamî İlimler Fakülteleri arasında önemli bir yere sahip olduklarını dile getirdi. Türkiye’deki köklü pek çok fakültenin yer aldığı 75 eşdeğer fakülte arasında 20. sırada yer aldıklarına dikkat çeken Prof. Dr. Öz, bu başarının arkasında başta Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın büyük desteğinin olduğunu söyledi. Prof. Dr. Öz,  fakültede görev yapan akademik ve idarî kadroya gayretlerinden dolayı teşekkürlerini sundu.   Denizli İlahiyat Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Aygören, İlahiyat Fakültesi kurulmasından bu yana dernek olarak, fakülte ile birlikte birçok projede yer aldıklarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sözlerine; PAÜ İlahiyat Fakültesi’nin çağdaş, modern ve topluma ayak uyduracak öğrenciler yetiştiren bir fakülte olmasının yanında tüm Türkiye’de bilinen ve tercih edilen bir eğitim kurumu olması için çalıştıklarını ifade etti. İlahiyat fakülteleri içinde tercih sıralamasında ilk 20’de olduklarını hatırlatan Aygören, hedeflerinin ilk 10’a girmek olduğunu dile getirdi. Öğrencilerin hem arapçalarını geliştirmeleri hem de dil kültürünün yerinde görmeleri açısından öğrencileri Ürdün’e gönderdiklerini belirten Ali Aygören, bu projenin öğrencilerin derslerinde daha başarılı olması için teşvik edici unsur olduğuna inandıklarını vurguladı.  
Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hazırlık bölümündeki başarılı 10 öğrenciyi yabancı dil eğitimi için Ürdün'e gönderiyor.

Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Denizli İlahiyat Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin birlikte düzenleyeceği faaliyet kapsamında PAÜ İlahiyat Bölümü hazırlık sınıfında başarı gösteren 10 öğrenciyi yabancı dil eğitimi için Ürdün’e gönderiyor.

 

Daha önceki yıllarda PAÜ İlahiyat Fakültesi’ni birinci sırada tercih eden öğrencilere barınma ve burs gibi olanaklar sağlaması dışında dizüstü bilgisayar hediye edilmesi gibi çeşitli çalışmalara imza atan Denizli İlahiyat Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği, PAÜ İlahiyat Fakültesi ile birlikte yürüttüğü faaliyetler dâhilinde İlahiyat Fakültesi’nin başarılı öğrencilerini Ürdün’e göndermeye devam ediyor.

 

Yaklaşık 45 günü kapsayan program ile öğrencilerin, hazırlık eğitiminde aldığı dil olan Arapçayı daha pratik kullanabilmeleri; gelecekteki akademik çalışmalarında klâsik ve modern Arapça kaynaklar üzerinde çalışmalar yapabilmeleri ve farklı kültürleri tanımaları hedeflenmektedir.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersan Öz, henüz dört yıldır eğitim-öğretim veren genç bir fakülte olmalarına rağmen, Türkiye’deki İlahiyat ve İslamî İlimler Fakülteleri arasında önemli bir yere sahip olduklarını dile getirdi. Türkiye’deki köklü pek çok fakültenin yer aldığı 75 eşdeğer fakülte arasında 20. sırada yer aldıklarına dikkat çeken Prof. Dr. Öz, bu başarının arkasında başta Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın büyük desteğinin olduğunu söyledi. Prof. Dr. Öz,  fakültede görev yapan akademik ve idarî kadroya gayretlerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

 

Denizli İlahiyat Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Aygören, İlahiyat Fakültesi kurulmasından bu yana dernek olarak, fakülte ile birlikte birçok projede yer aldıklarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sözlerine; PAÜ İlahiyat Fakültesi’nin çağdaş, modern ve topluma ayak uyduracak öğrenciler yetiştiren bir fakülte olmasının yanında tüm Türkiye’de bilinen ve tercih edilen bir eğitim kurumu olması için çalıştıklarını ifade etti. İlahiyat fakülteleri içinde tercih sıralamasında ilk 20’de olduklarını hatırlatan Aygören, hedeflerinin ilk 10’a girmek olduğunu dile getirdi. Öğrencilerin hem arapçalarını geliştirmeleri hem de dil kültürünün yerinde görmeleri açısından öğrencileri Ürdün’e gönderdiklerini belirten Ali Aygören, bu projenin öğrencilerin derslerinde daha başarılı olması için teşvik edici unsur olduğuna inandıklarını vurguladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.