PAÜ, Kırgız Heyetine Sağlık Turizmi Alanındaki Yeni Çalışmalarını Tanıttı

SAĞLIK 11.04.2019 - 11:03, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

PAÜ, Kırgız Heyetine Sağlık Turizmi Alanındaki Yeni Çalışmalarını Tanıttı

Pamukkale Üniversitesini ve Pamukkale Üniversitesi Hastanelerini gezerek, PAÜ’nün sağlık turizmi konusundaki yeni girişimleri konusunda bilgi alan Kırgız heyet daha sonra Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ tarafından Rektörlük makamında ağırlandı.   Aralarında Osh Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Osh Üniversitesi Tıp Fakültesi Temsilcisi ve Kırgızistan Türk Sağlık Konseyi Temsilcisinin de bulunduğu 7 kişilik Kırgız heyeti, PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Alkan, PAÜ Hastaneleri Başmüdürü Erdinç Karataş ile Rektör Danışmanı ve Özel Nobel Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi Müdürü Dr. Turgay Sehil karşıladı. Kırgızistan Osh Devlet Üniversitesi ve Kırgızistan Cumhuriyeti Uluslararası Tıp Üniversitesinden gelen heyet, PAÜ Hastanelerini gezerek PAÜ’nün sağlık turizmi konusundaki yeni girişimleri hakkında bilgi aldı.       Kırgızistan ile Üç Anlaşma Birden PAÜ Hastanelerini gezen heyet ardından Rektörlük makamına geçti.  Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Prof. Dr. Erdinç Duru, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çiftçi, PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Zeha Yakar’ın Rektörlük makamında bir araya geldiği Kırgız heyet, PAÜ’nün sağlık turizmi konusundaki çalışmalarının yanında üniversitelerarası yapılabilecek ikili anlaşmalar hakkında da bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin sonunda, Kırgızistan Osh Devlet Üniversitesi ve Kırgızistan Cumhuriyeti Uluslararası Tıp Üniversitesi ile Pamukkale Üniversitesi arasında ikili genel anlaşma imzalanırken, Kırgızistan Cumhuriyeti Uluslararası Tıp Üniversitesi ile Pamukkale Üniversitesi arasında ayrıca Mevlana ikili anlaşması yapıldı.     Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Pamukkale Üniversitesinin sağlık turizmi konusundaki yeni girişimlerinden bahsederek, Pamukkale Üniversitesinin sağlık turizmi konusunda Türkiye’de sertifika almaya hak kazanan ilk 4 üniversiteden biri olduğunu kaydetti.   Ayrıca, PAÜ Tıp Fakültesi ile Kırgızistan Osh Üniversitesi Tıp Fakültesi arasında değişim programı anlaşması yapılacağını belirten PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Zeha Yakar, ek olarak Pamukkale Üniversitesi genelinde de yapılacak yeni anlaşmalar ile PAÜ’deki Kırgız öğrenci sayısının artacağını ifade etti.     Programın devamında, PAÜ Sosyal Tesislerinde verilen yemeğin ardından PAÜ Kınıklı Merkez Yerleşkesi gezildi. Kırgızistan Devlet Televizyonu mensupları Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile bir röportaj gerçekleştirdi. Günün sonunda ise Kırgızistan Osh Üniversitesinden gelen heyete Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ plaket takdim ederek çevre dostu poşet hediye etti. Program Pamukkale Travertenlerinin gezilmesiyle sona erdi.  

Pamukkale Üniversitesini ve Pamukkale Üniversitesi Hastanelerini gezerek, PAÜ’nün sağlık turizmi konusundaki yeni girişimleri konusunda bilgi alan Kırgız heyet daha sonra Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ tarafından Rektörlük makamında ağırlandı.

 

Aralarında Osh Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Osh Üniversitesi Tıp Fakültesi Temsilcisi ve Kırgızistan Türk Sağlık Konseyi Temsilcisinin de bulunduğu 7 kişilik Kırgız heyeti, PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Alkan, PAÜ Hastaneleri Başmüdürü Erdinç Karataş ile Rektör Danışmanı ve Özel Nobel Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi Müdürü Dr. Turgay Sehil karşıladı. Kırgızistan Osh Devlet Üniversitesi ve Kırgızistan Cumhuriyeti Uluslararası Tıp Üniversitesinden gelen heyet, PAÜ Hastanelerini gezerek PAÜ’nün sağlık turizmi konusundaki yeni girişimleri hakkında bilgi aldı.  

 

 

Kırgızistan ile Üç Anlaşma Birden

PAÜ Hastanelerini gezen heyet ardından Rektörlük makamına geçti.  Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Prof. Dr. Erdinç Duru, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çiftçi, PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Zeha Yakar’ın Rektörlük makamında bir araya geldiği Kırgız heyet, PAÜ’nün sağlık turizmi konusundaki çalışmalarının yanında üniversitelerarası yapılabilecek ikili anlaşmalar hakkında da bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin sonunda, Kırgızistan Osh Devlet Üniversitesi ve Kırgızistan Cumhuriyeti Uluslararası Tıp Üniversitesi ile Pamukkale Üniversitesi arasında ikili genel anlaşma imzalanırken, Kırgızistan Cumhuriyeti Uluslararası Tıp Üniversitesi ile Pamukkale Üniversitesi arasında ayrıca Mevlana ikili anlaşması yapıldı.

 

 

Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Pamukkale Üniversitesinin sağlık turizmi konusundaki yeni girişimlerinden bahsederek, Pamukkale Üniversitesinin sağlık turizmi konusunda Türkiye’de sertifika almaya hak kazanan ilk 4 üniversiteden biri olduğunu kaydetti.

 

Ayrıca, PAÜ Tıp Fakültesi ile Kırgızistan Osh Üniversitesi Tıp Fakültesi arasında değişim programı anlaşması yapılacağını belirten PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Zeha Yakar, ek olarak Pamukkale Üniversitesi genelinde de yapılacak yeni anlaşmalar ile PAÜ’deki Kırgız öğrenci sayısının artacağını ifade etti.

 

 

Programın devamında, PAÜ Sosyal Tesislerinde verilen yemeğin ardından PAÜ Kınıklı Merkez Yerleşkesi gezildi. Kırgızistan Devlet Televizyonu mensupları Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile bir röportaj gerçekleştirdi. Günün sonunda ise Kırgızistan Osh Üniversitesinden gelen heyete Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ plaket takdim ederek çevre dostu poşet hediye etti. Program Pamukkale Travertenlerinin gezilmesiyle sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.