PAÜ'lü Öğrenciler Kutsal Topraklara Gidiyor

EĞİTİM 07.01.2020 - 12:23, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

PAÜ'lü Öğrenciler Kutsal Topraklara Gidiyor

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İlahiyat Fakültesi, başarılı öğrencilerini ödüllendirmeye devam ediyor. Bu yıl İlahiyat Fakültesi, Denizlili bir hayırseverin desteği ile hayata geçirilen proje kapsamında 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılından başlayarak her yıl son sınıf öğrencilerinden derslerinde başarılı olan 15 öğrencisini Ara Tatil Umresi’ne gönderiyor.   İlahiyat Fakültesi öğrencileri için Hac ve Umre hem dini bir vecibenin ifası hem de bir eğitim ve staj anlamı ifade etmektedir. Bu yıl 11 gün sürecek olan Umre Ziyareti ile ödüllendirilen öğrencilere Eski Merkezefendi Müftüsü olan Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Gencal Şenyayla rehberlik edecek. Umre Ziyareti’nde öğrenciler Umre’nin, Haccın ve Kutsal Topraklar’ın pek çok ayrıntısını öğrenirken Resûl-i Ekrem'in hayatını ve geçtiği yerleri tüm ayrıntısı ile tanıyacak. Öğrenciler aynı zamanda, İslam Tarihi hocası olan Dr. Öğretim Üyesi Şenyayla’dan Bedir, Uhud, Hendek gibi önemli yerleri ve burada geçen tarihi olayları da öğrenecek.     İlahiyat Fakültesi ayrıca her yıl fakülteyi ilk sırada tercih eden 10 öğrencisine birer dizüstü bilgisayar hediye etmeyi sürdürüyor. Üçüncü bir etkinlik olarak PAÜ İlahiyat Fakültesi, hazırlık sınıfını başarı ile tamamlayan ilk 15 öğrenciyi yaz döneminde dil pratiklerini geliştirmeleri için Ürdün’e gönderiyor. İlahiyat Fakültesi’nden bir öğretim elemanının refakat ettiği grup bu eğitimi Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden seçilen başarılı öğrenciler ile birlikte alıyor. 40 gün süren bu etkinlik ile öğrenciler hem Arapçalarını geliştirirken hem de yeni yerler görme fırsatı buluyor.     Denizlili hayırseverler her yıl yaklaşık 120 İlahiyat Fakültesi öğrencisine burs desteği de sağlamaktadır   Konu ile ilgili açıklama yapan PAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulhamit Birışık, bu tür çalışmalarla ilme hevesli gençleri İlahiyat eğitimi konusunda teşvik etmeyi hedeflediklerine değinirken, yetiştirilen öğrencilerin topluma sağlıklı dini bilgiler sunacak donanıma sahip olmaları için çaba sarf ettiklerini ifade etti. Prof. Dr. Birışık, Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı olarak destek veren paydaşlara, Denizlili hayırseverlere ve İlahiyat Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yöneticilerine teşekkürlerini iletti.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İlahiyat Fakültesi, başarılı öğrencilerini ödüllendirmeye devam ediyor. Bu yıl İlahiyat Fakültesi, Denizlili bir hayırseverin desteği ile hayata geçirilen proje kapsamında 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılından başlayarak her yıl son sınıf öğrencilerinden derslerinde başarılı olan 15 öğrencisini Ara Tatil Umresi’ne gönderiyor.

 

İlahiyat Fakültesi öğrencileri için Hac ve Umre hem dini bir vecibenin ifası hem de bir eğitim ve staj anlamı ifade etmektedir. Bu yıl 11 gün sürecek olan Umre Ziyareti ile ödüllendirilen öğrencilere Eski Merkezefendi Müftüsü olan Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Gencal Şenyayla rehberlik edecek. Umre Ziyareti’nde öğrenciler Umre’nin, Haccın ve Kutsal Topraklar’ın pek çok ayrıntısını öğrenirken Resûl-i Ekrem'in hayatını ve geçtiği yerleri tüm ayrıntısı ile tanıyacak. Öğrenciler aynı zamanda, İslam Tarihi hocası olan Dr. Öğretim Üyesi Şenyayla’dan Bedir, Uhud, Hendek gibi önemli yerleri ve burada geçen tarihi olayları da öğrenecek.

 

 

İlahiyat Fakültesi ayrıca her yıl fakülteyi ilk sırada tercih eden 10 öğrencisine birer dizüstü bilgisayar hediye etmeyi sürdürüyor. Üçüncü bir etkinlik olarak PAÜ İlahiyat Fakültesi, hazırlık sınıfını başarı ile tamamlayan ilk 15 öğrenciyi yaz döneminde dil pratiklerini geliştirmeleri için Ürdün’e gönderiyor. İlahiyat Fakültesi’nden bir öğretim elemanının refakat ettiği grup bu eğitimi Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden seçilen başarılı öğrenciler ile birlikte alıyor. 40 gün süren bu etkinlik ile öğrenciler hem Arapçalarını geliştirirken hem de yeni yerler görme fırsatı buluyor.

 

 

Denizlili hayırseverler her yıl yaklaşık 120 İlahiyat Fakültesi öğrencisine burs desteği de sağlamaktadır

 

Konu ile ilgili açıklama yapan PAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulhamit Birışık, bu tür çalışmalarla ilme hevesli gençleri İlahiyat eğitimi konusunda teşvik etmeyi hedeflediklerine değinirken, yetiştirilen öğrencilerin topluma sağlıklı dini bilgiler sunacak donanıma sahip olmaları için çaba sarf ettiklerini ifade etti. Prof. Dr. Birışık, Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı olarak destek veren paydaşlara, Denizlili hayırseverlere ve İlahiyat Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yöneticilerine teşekkürlerini iletti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.