PAÜ’lü öğrenciler parasını yönetecek

EĞİTİM 29.12.2019 - 11:32, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

PAÜ’lü öğrenciler parasını yönetecek

Pozitif Kalkınma Derneği (POZDER) & Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi işbirliği ile SBF Konferans Salonu'nda "Bireyler İçin Finansal Okuryazarlık" semineri düzenlendi.   Paramı Yönetebiliyorum Projesi kapsamında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Habitat Derneği ve VISA Europe ortaklığında Pamukkale Üniversitesi’nde Bireyler İçin Finansal Okuryazarlık" semineri düzenlendi. Spor Bilimleri Konferans Salonu’nda geçekleşen seminer Pozitif Kalkınma Derneği ile Spor Bilimleri Fakültesi işbirliği ile yaklaşık on yıldır proje eğitmenliği yapan Burak Öztürk tarafından verildi. Seminere Doç. Dr. Uğur Sönmezoğlu, Doç. Dr. Rıdvan Ekmekçi, Dr. Öğretim Üyesi Ömür Dugan, Dr. Öğretim Üyesi Aytül Dağlı Ekmekçi, Dr. Öğretim Üyesi Yeliz Ilgar ve Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri katıldı.     GENÇLER BANKACILIK ÜRÜNLERİNİ TANIDI Seminer boyunca interaktif şekilde finansal okuryazarlık eğitimi alan öğrenciler bütçe, harcama, yatırım, borç, birikim, tüketim gibi konularda bilgi sahibi olarak farkındalık kazandı. Bankacılık ürünlerini de tanıyan öğrenciler tasarruf ve para biriktirmenin yararları ve iyi bir bütçe planlamasının bireylere kazanımı konusunda tecrübe elde etti.     EKMEKÇİ, SEMİNERİ DEĞERLENDİRDİ Seminere katılanların çoğunlukla Spor Yöneticiliği bölümü öğrencisi olduklarını kaydeden Dr. Öğretim Üyesi Aytül Dağlı Ekmekçi: “Paramı Yönetiyorum semineri temel olarak Genel İşletme, İktisata Giriş, Yönetim Bilimi gibi dersler alan spor yöneticisi adaylarının, kendi finansal durumlarını yönetebilmeleri için büyük katkı sağladı. Aldıkları teorik bilginin yanında az ya da çok her bütçe için öneriler ve temel finans bilgilerinin yer aldığı seminer öğrenciler tarafından oldukça ilgi gördü. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.     ÖZTÜRK’TEN DUYGU YÜKLÜ AÇIKLAMA Yıllardır Türkiye’nin dört bir yanında Paramı Yönetebiliyorum projesinin başarıyla uygulandığını hatırlatan proje eğitmeni ve Pozitif Kalkınma Derneği Başkanı Burak Öztürk, günümüzde projenin uluslararası boyut kazandığını söyledi. Öğrencilerden, meslek odalarına, sivil toplum kuruluşlarından kent konseylerine kadar birçok platformda eğitimler verdiğini dile getiren Öztürk, Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerine verdiği eğitimin farklı ve anlamlı olduğunu söyledi. Spor Yöneticiliği bölümünden mezun olduğunu hatırlatan Öztürk: “Yıllardır, öğrenci olarak geldiğim üniversitemin konferans salonunda bu günlere gelmemde büyük emekleri olan hocalarımın karşısında seminer vermenin mutluluğunu yaşadım.” dedi.        

Pozitif Kalkınma Derneği (POZDER) & Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi işbirliği ile SBF Konferans Salonu'nda "Bireyler İçin Finansal Okuryazarlık" semineri düzenlendi.

 

Paramı Yönetebiliyorum Projesi kapsamında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Habitat Derneği ve VISA Europe ortaklığında Pamukkale Üniversitesi’nde Bireyler İçin Finansal Okuryazarlık" semineri düzenlendi. Spor Bilimleri Konferans Salonu’nda geçekleşen seminer Pozitif Kalkınma Derneği ile Spor Bilimleri Fakültesi işbirliği ile yaklaşık on yıldır proje eğitmenliği yapan Burak Öztürk tarafından verildi. Seminere Doç. Dr. Uğur Sönmezoğlu, Doç. Dr. Rıdvan Ekmekçi, Dr. Öğretim Üyesi Ömür Dugan, Dr. Öğretim Üyesi Aytül Dağlı Ekmekçi, Dr. Öğretim Üyesi Yeliz Ilgar ve Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri katıldı.

 

 

GENÇLER BANKACILIK ÜRÜNLERİNİ TANIDI

Seminer boyunca interaktif şekilde finansal okuryazarlık eğitimi alan öğrenciler bütçe, harcama, yatırım, borç, birikim, tüketim gibi konularda bilgi sahibi olarak farkındalık kazandı. Bankacılık ürünlerini de tanıyan öğrenciler tasarruf ve para biriktirmenin yararları ve iyi bir bütçe planlamasının bireylere kazanımı konusunda tecrübe elde etti.

 

 

EKMEKÇİ, SEMİNERİ DEĞERLENDİRDİ

Seminere katılanların çoğunlukla Spor Yöneticiliği bölümü öğrencisi olduklarını kaydeden Dr. Öğretim Üyesi Aytül Dağlı Ekmekçi: “Paramı Yönetiyorum semineri temel olarak Genel İşletme, İktisata Giriş, Yönetim Bilimi gibi dersler alan spor yöneticisi adaylarının, kendi finansal durumlarını yönetebilmeleri için büyük katkı sağladı. Aldıkları teorik bilginin yanında az ya da çok her bütçe için öneriler ve temel finans bilgilerinin yer aldığı seminer öğrenciler tarafından oldukça ilgi gördü. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

ÖZTÜRK’TEN DUYGU YÜKLÜ AÇIKLAMA

Yıllardır Türkiye’nin dört bir yanında Paramı Yönetebiliyorum projesinin başarıyla uygulandığını hatırlatan proje eğitmeni ve Pozitif Kalkınma Derneği Başkanı Burak Öztürk, günümüzde projenin uluslararası boyut kazandığını söyledi. Öğrencilerden, meslek odalarına, sivil toplum kuruluşlarından kent konseylerine kadar birçok platformda eğitimler verdiğini dile getiren Öztürk, Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerine verdiği eğitimin farklı ve anlamlı olduğunu söyledi. Spor Yöneticiliği bölümünden mezun olduğunu hatırlatan Öztürk: “Yıllardır, öğrenci olarak geldiğim üniversitemin konferans salonunda bu günlere gelmemde büyük emekleri olan hocalarımın karşısında seminer vermenin mutluluğunu yaşadım.” dedi.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.