PAÜ Meme Kanseri'ne dikkat çekti...

YAŞAM 13.10.2018 - 10:54, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

PAÜ Meme Kanseri'ne dikkat çekti...

Pamukkale Üniversitesi Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (DTBMYO) El Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca önderliğinde, 1-31 Ekim Meme Kanserinde Farkındalık Ayı’nda hayata geçirilen #biryumakumtdenizliprojesi ile Denizli’nin en kalabalık meydanlarından biri olan Bayramyeri’nde insanlar ile bire bir iletişime geçerek erken tanı konusunda farkındalık oluşturuldu.   İlki 2017 yılında 01-07 Nisan Kanser Haftasında Pamukkale Üniversiteleri Hastaneleri bahçesinde gerçekleştirilerek büyük beğeni ve ilgi toplayan #biryumakumut projesi, 1-31 Ekim Meme Kanserinde Farkındalık Ayı’nda #biryumakumutdenizli adı ile Bayramyeri Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte farkındalık yaratmak için destekte bulundu.     Başladığı ilk günden itibaren giderek büyüyen ve tüm Türkiye’den destek alan proje bu yıl Denizli’nin en uğrak meydanları olan Bayramyeri Meydanı ile 15 Temmuz Delikli Çınar Şehitler Meydanı’nda bulunan ağaçları, saksıları, bankları ve arabaları renkli örgü motifler giydirerek kanserde erken tanının hayat kurtaracağına dikkat çekerek ve farkındalık yaratıp hayatta kalma oranını yükseltti. Bu projede yer almanın tek şartı, kanser simgesinin bulunduğu motifi örmeden önce KETEM’e giderek kanser taraması yaptırmaktı. Sosyal medya desteği ile de Türkiye’nin birçok ilinden kanser simgesinin bulunduğu yaklaşık 10 bin motif kargolar ile Denizli’ye geldi.         Pamukkale Üniversitesi Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (DTBMYO) El Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca’nın yürüttüğü Denizli Bayramyeri Meydanı’nda gerçekleştirilen #biryumakumutdenizli Projesi, kanserde erken tanının önemini vurgulanarak, ülke genelinde yaklaşık 10 bin kişinin kanser taramasından geçmesine vesile oldu.     Çoğu kişide bir kanser problemi olmadığı görülürken, #biryumakumut projesi sayesinde kanser olduğu öğrenenler de oldu. Bu aşamada bir kişinin dahi hayatına dokunabilinir diye çıkılan bu yolda birçok kişinin hayatına dokunuldu. KETEM’e gitmeleri konusunda yönlendirmeler yapan #biryumakumut proje ekibi bu konudaki çalışmaları ile kanserden değil geç kalmaktan korkun demek için çeşitli renklerdeki örgü motifleri kullanarak bir yandan da, sanatın sokağa yansımasını da göstermiş oldu.

Pamukkale Üniversitesi Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (DTBMYO) El Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca önderliğinde, 1-31 Ekim Meme Kanserinde Farkındalık Ayı’nda hayata geçirilen #biryumakumtdenizliprojesi ile Denizli’nin en kalabalık meydanlarından biri olan Bayramyeri’nde insanlar ile bire bir iletişime geçerek erken tanı konusunda farkındalık oluşturuldu.

 

İlki 2017 yılında 01-07 Nisan Kanser Haftasında Pamukkale Üniversiteleri Hastaneleri bahçesinde gerçekleştirilerek büyük beğeni ve ilgi toplayan #biryumakumut projesi, 1-31 Ekim Meme Kanserinde Farkındalık Ayı’nda #biryumakumutdenizli adı ile Bayramyeri Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte farkındalık yaratmak için destekte bulundu.

 


 

Başladığı ilk günden itibaren giderek büyüyen ve tüm Türkiye’den destek alan proje bu yıl Denizli’nin en uğrak meydanları olan Bayramyeri Meydanı ile 15 Temmuz Delikli Çınar Şehitler Meydanı’nda bulunan ağaçları, saksıları, bankları ve arabaları renkli örgü motifler giydirerek kanserde erken tanının hayat kurtaracağına dikkat çekerek ve farkındalık yaratıp hayatta kalma oranını yükseltti. Bu projede yer almanın tek şartı, kanser simgesinin bulunduğu motifi örmeden önce KETEM’e giderek kanser taraması yaptırmaktı. Sosyal medya desteği ile de Türkiye’nin birçok ilinden kanser simgesinin bulunduğu yaklaşık 10 bin motif kargolar ile Denizli’ye geldi.

 

 

 

 

Pamukkale Üniversitesi Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (DTBMYO) El Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca’nın yürüttüğü Denizli Bayramyeri Meydanı’nda gerçekleştirilen #biryumakumutdenizli Projesi, kanserde erken tanının önemini vurgulanarak, ülke genelinde yaklaşık 10 bin kişinin kanser taramasından geçmesine vesile oldu.

 

 

Çoğu kişide bir kanser problemi olmadığı görülürken, #biryumakumut projesi sayesinde kanser olduğu öğrenenler de oldu. Bu aşamada bir kişinin dahi hayatına dokunabilinir diye çıkılan bu yolda birçok kişinin hayatına dokunuldu. KETEM’e gitmeleri konusunda yönlendirmeler yapan #biryumakumut proje ekibi bu konudaki çalışmaları ile kanserden değil geç kalmaktan korkun demek için çeşitli renklerdeki örgü motifleri kullanarak bir yandan da, sanatın sokağa yansımasını da göstermiş oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.