PAÜ Öğrencileri MRCP’de kullanmak için ilaç tasarladı

BİLİM 11.09.2018 - 09:27, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

PAÜ Öğrencileri MRCP’de kullanmak için ilaç tasarladı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknoloji Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğrencileri, MRCP (Manyetik Rezonans Kolanjiyopankreatografi) kullanımına uygun olacak şekilde doğal bitkisel karışımlarla kontrast madde (ilaç) tasarladı.   PAÜ Teknoloji Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Koluman yönetiminde Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Berkay Önal ve Emre Yüce, MRCP çekiminde görüntü kalitesini yükseltecek doğal bitkisel karışımlarla kontrast madde (ilaç) tasarladı.     PAÜ Öğrencileri tarafından tasarlanan ürün hakkında bilgi veren Teknoloji Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Koluman şunları aktardı: ‘‘Üretilen bu maddenin en önemli özellikleri arasında 100 doğal olması ve MRCP’de kullanılan diğer kontrast maddelere göre daha iyi bir görüntü vermesi yer alıyor. Söz konusu ürünün elde edildiği bitkiler ülkemize özgü olup, ekonomik olarak kolay elde edilebilir ve uygulaması kolay olarak tanımlanmaktadır. Ürünün ön çalışmaları umut vaat etmekte olup, faz 2 çalışmalar için tasarımlar tamamlanmıştır. Bu amaçla ürünün piyasaya sunulması için gereken ileri analizler tasarlanmış olup, çalışmalar başlatılmıştır. Ürünün analizleri takiben Pamukkale Üniversitesi’nin adını içerecek şekilde ticarileştirilmesi hedeflenmektedir’’.  

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknoloji Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğrencileri, MRCP (Manyetik Rezonans Kolanjiyopankreatografi) kullanımına uygun olacak şekilde doğal bitkisel karışımlarla kontrast madde (ilaç) tasarladı.

 

PAÜ Teknoloji Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Koluman yönetiminde Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Berkay Önal ve Emre Yüce, MRCP çekiminde görüntü kalitesini yükseltecek doğal bitkisel karışımlarla kontrast madde (ilaç) tasarladı.

 

 

PAÜ Öğrencileri tarafından tasarlanan ürün hakkında bilgi veren Teknoloji Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Koluman şunları aktardı: ‘‘Üretilen bu maddenin en önemli özellikleri arasında 100 doğal olması ve MRCP’de kullanılan diğer kontrast maddelere göre daha iyi bir görüntü vermesi yer alıyor. Söz konusu ürünün elde edildiği bitkiler ülkemize özgü olup, ekonomik olarak kolay elde edilebilir ve uygulaması kolay olarak tanımlanmaktadır. Ürünün ön çalışmaları umut vaat etmekte olup, faz 2 çalışmalar için tasarımlar tamamlanmıştır. Bu amaçla ürünün piyasaya sunulması için gereken ileri analizler tasarlanmış olup, çalışmalar başlatılmıştır. Ürünün analizleri takiben Pamukkale Üniversitesi’nin adını içerecek şekilde ticarileştirilmesi hedeflenmektedir’’.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.