PAÜ Rektörlüğü’nden AYM’nin kararına kınama

GÜNDEM 02.08.2019 - 12:15, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

PAÜ Rektörlüğü’nden AYM’nin kararına kınama

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) aldığı karara tepki göstererek AYM’nin skandal bir karara imza attığı belirtildi.   Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü, Anayasa Mahkemesinin 26.07.2019 Tarihli Kararına İlişkin yaptığı yazılı açıklamada, Anayasa Mahkemesi’nin adalete ve kamu vicdanına aykırı kararına imza atanları kınadıkları ifade edildi.   PAÜ Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Başlıca görevi; halkının can ve mal güvenliğini sağlamak olan Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin terör örgütlerine karşı verdiği meşru mücadelesinden dolayı sözde Barış Bildirisi olarak adlandırılan özde tamamen devletimizi karalama ve haksızca suçlama çabasında olan metne imza atan akademisyenlerle ilgili Anayasa Mahkemesi, skandal bir karara imza atmıştır.   Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni tamamen meşru çerçevede verdiği mücadelesi için haksızca ve tehditkâr bir üslupla suçlayanlar, düşünceyi özgürce açıklama hakkı kapsamında asla değerlendirilemez. Terör örgütüne tek bir eleştiri yapmadan terörle mücadele ettiği için Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni suçlayan açıklamalar yapmak dünyanın hiçbir ülkesinde ifade özgürlüğü olarak değerlendirilemez.   Türk milleti adına karar vermekle yetkili kılınan Anayasa Mahkemesi bir vesayet kurumu olmamalı, milletimizin yüce menfaatlerini gözetmelidir.  Sözde “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi”  bildirisi için adalet düzeninin en üst merci olan AYM’nin aldığı bu karar ülkemizin bekası için mücadele eden başta Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Güçleri olmak üzere canları pahasına hain terör örgütleri ile mücadele eden tüm kurumlarımızı ve milletimizi derinden yaralamıştır.   Pamukkale Üniversitesi olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin toplumsal huzuruna ve refahına karşı atılmış bu ve benzeri adımların karşısında olduğumuzu ve Anayasa Mahkemesi’nin adalete ve kamu vicdanına aykırı kararına imza atanları kınadığımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.  

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) aldığı karara tepki göstererek AYM’nin skandal bir karara imza attığı belirtildi.

 

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü, Anayasa Mahkemesinin 26.07.2019 Tarihli Kararına İlişkin yaptığı yazılı açıklamada, Anayasa Mahkemesi’nin adalete ve kamu vicdanına aykırı kararına imza atanları kınadıkları ifade edildi.

 

PAÜ Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Başlıca görevi; halkının can ve mal güvenliğini sağlamak olan Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin terör örgütlerine karşı verdiği meşru mücadelesinden dolayı sözde Barış Bildirisi olarak adlandırılan özde tamamen devletimizi karalama ve haksızca suçlama çabasında olan metne imza atan akademisyenlerle ilgili Anayasa Mahkemesi, skandal bir karara imza atmıştır.

 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni tamamen meşru çerçevede verdiği mücadelesi için haksızca ve tehditkâr bir üslupla suçlayanlar, düşünceyi özgürce açıklama hakkı kapsamında asla değerlendirilemez. Terör örgütüne tek bir eleştiri yapmadan terörle mücadele ettiği için Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni suçlayan açıklamalar yapmak dünyanın hiçbir ülkesinde ifade özgürlüğü olarak değerlendirilemez.

 

Türk milleti adına karar vermekle yetkili kılınan Anayasa Mahkemesi bir vesayet kurumu olmamalı, milletimizin yüce menfaatlerini gözetmelidir.  Sözde “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi”  bildirisi için adalet düzeninin en üst merci olan AYM’nin aldığı bu karar ülkemizin bekası için mücadele eden başta Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Güçleri olmak üzere canları pahasına hain terör örgütleri ile mücadele eden tüm kurumlarımızı ve milletimizi derinden yaralamıştır.

 

Pamukkale Üniversitesi olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin toplumsal huzuruna ve refahına karşı atılmış bu ve benzeri adımların karşısında olduğumuzu ve Anayasa Mahkemesi’nin adalete ve kamu vicdanına aykırı kararına imza atanları kınadığımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.