PAÜ sanayide doktora derecesine ihtiyaç duyulan insanlar yetiştirilecek

EĞİTİM 14.09.2018 - 11:14, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

PAÜ sanayide doktora derecesine ihtiyaç duyulan insanlar yetiştirilecek

TÜBİTAK tarafından açılan 2244 Sanayi Doktora Programı çağrısına ilişkin olarak Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan’ın başkanlığında Dekan, Dekan Yardımcıları, Enstitü Müdür, Müdür Yardımcıları ve Bölüm Başkanlarının katılımıyla Pamukkale Teknokent’te bilgilendirme toplantısı yapıldı.   Ülkemizin 2023 yılı öncelikli alan hedefleri kapsamında, sanayimizde ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağını üniversite-sanayi işbirliği ile yetiştirilmesine yönelik TÜBİTAK tarafından Sanayi Doktora Programı çağrısı yapıldı.   Program kapsamında özel sektörde daha fazla araştırmacı istihdam edilmesini teşvik etmek amacıyla, doktora öğrencilerine yönelik burs ve özel sektöre yönelik istihdam desteği verilecek. Bu sayede hibe, destekler ve yatırım destekleriyle hedeflenen teknolojik dönüşümün sağlanması ve değer zincirinde istenilen seviyelere ulaşılması için kritik önem arz eden insan kaynağının, nicelik ve nitelik olarak iyileştirilmesi sağlanacak. Bu amaç doğrultusunda firmaların ihtiyaçları merkeze alınarak firmalar ile işbirliği içinde öncelikli alanlarda doktoralı insan kaynağının yetiştirilmesi sağlanacaktır. Sanayi Doktora Programı çağrısına yurtiçinde doktora eğitimi veren devlet veya vakıf yükseköğretim kurumları, 6550 Sayılı Kanun kapsamında yeterlik almış araştırma altyapıları ve özel sektör kuruluşlarının işbirliği ile başvuru yapabilecek. 5746 Sayılı Kanun kapsamındaki Ar-Ge/tasarım merkezleri ve teknoparklar bünyesindeki sermaye şirketleri ile özel sektör kuruluşları projeye dâhil olabilecek.

TÜBİTAK tarafından açılan 2244 Sanayi Doktora Programı çağrısına ilişkin olarak Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan’ın başkanlığında Dekan, Dekan Yardımcıları, Enstitü Müdür, Müdür Yardımcıları ve Bölüm Başkanlarının katılımıyla Pamukkale Teknokent’te bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

Ülkemizin 2023 yılı öncelikli alan hedefleri kapsamında, sanayimizde ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağını üniversite-sanayi işbirliği ile yetiştirilmesine yönelik TÜBİTAK tarafından Sanayi Doktora Programı çağrısı yapıldı.

 



Program kapsamında özel sektörde daha fazla araştırmacı istihdam edilmesini teşvik etmek amacıyla, doktora öğrencilerine yönelik burs ve özel sektöre yönelik istihdam desteği verilecek. Bu sayede hibe, destekler ve yatırım destekleriyle hedeflenen teknolojik dönüşümün sağlanması ve değer zincirinde istenilen seviyelere ulaşılması için kritik önem arz eden insan kaynağının, nicelik ve nitelik olarak iyileştirilmesi sağlanacak. Bu amaç doğrultusunda firmaların ihtiyaçları merkeze alınarak firmalar ile işbirliği içinde öncelikli alanlarda doktoralı insan kaynağının yetiştirilmesi sağlanacaktır.

Sanayi Doktora Programı çağrısına yurtiçinde doktora eğitimi veren devlet veya vakıf yükseköğretim kurumları, 6550 Sayılı Kanun kapsamında yeterlik almış araştırma altyapıları ve özel sektör kuruluşlarının işbirliği ile başvuru yapabilecek. 5746 Sayılı Kanun kapsamındaki Ar-Ge/tasarım merkezleri ve teknoparklar bünyesindeki sermaye şirketleri ile özel sektör kuruluşları projeye dâhil olabilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.