PAÜ’yü bu yıl 9 bin 828 öğrenci tercih etti

EĞİTİM 03.09.2018 - 17:01, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

PAÜ’yü bu yıl 9 bin 828 öğrenci tercih etti

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ardından yapılan tercih sonuçlarına göre, üniversite adaylarından Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) 5 bin 583’ü lisans, 4 bin 245 ise ön lisansı tercih etti. PAÜ’nün açıkladığı kontenjana göre yapılan tercih ise yüzde 88,4 oldu.  Pamukkale Üniversitesi tercih döneminde lisans bölümlerinden 6 bin 427, ön lisansta ise 4 bin 690 kontenjan açıkladı. Üniversite adayları açıklanan kontenjana göre 5 bin 583’ü lisans, 4 bin 245 ise ön lisansı tercihinde bulundu. PAÜ bu yıl 9 bin 828 öğrenci tarafından tercih edildi. Üniversite açıklanan kontenjan rakamlarına göre lisansta yüzde 86,9’u, ön lisansta ise yüzde 90,5’i yakaladı. 120 kontenjanının olduğu PAÜ Honaz Meslek Yüksekokulu, Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümüne kontenjan üstü alım yapılırken, bu bölüme 123 tercih yapıldı. Öğrenciler, tıpkı bu bölüm gibi PAÜ’deki bir çok meslek yüksekokulundaki bölümleri kontenjanın üstüne çıkacak şekilde tercih etti.  “Hukuk Fakültesi ilk defa öğrenci alımı yaptı”  PAÜ’de lisans alanında bu yıl Hukuk Fakültesi ilk defa öğrenci alımı yaparken, PAÜ bünyesinde yeni açılan Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği bölümü ile Bozkurt Meslek Yüksekokulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümünde de yüksek oranlarda tercih yapılarak kontenjan yüzde yüzün üzerinde doluluk oranlarına ulaştı.  PAÜ’de en az tercih edilen meslek yüksekokulu ve bölümlerinin başında ise 30 kontenjanı bulunan ancak 3 kişinin tercih ettiği Bekilli Meslek Yüksekokulu-Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı (ikinci öğretim) ve 40 kontenjanı olmasına rağmen 9 kişinin tercih yaptığı Honaz Meslek Yüksekokulu-Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı (ikinci öğretim) oldu. 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ardından yapılan tercih sonuçlarına göre, üniversite adaylarından Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) 5 bin 583’ü lisans, 4 bin 245 ise ön lisansı tercih etti. PAÜ’nün açıkladığı kontenjana göre yapılan tercih ise yüzde 88,4 oldu. 


Pamukkale Üniversitesi tercih döneminde lisans bölümlerinden 6 bin 427, ön lisansta ise 4 bin 690 kontenjan açıkladı. Üniversite adayları açıklanan kontenjana göre 5 bin 583’ü lisans, 4 bin 245 ise ön lisansı tercihinde bulundu. PAÜ bu yıl 9 bin 828 öğrenci tarafından tercih edildi. Üniversite açıklanan kontenjan rakamlarına göre lisansta yüzde 86,9’u, ön lisansta ise yüzde 90,5’i yakaladı. 120 kontenjanının olduğu PAÜ Honaz Meslek Yüksekokulu, Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümüne kontenjan üstü alım yapılırken, bu bölüme 123 tercih yapıldı. Öğrenciler, tıpkı bu bölüm gibi PAÜ’deki bir çok meslek yüksekokulundaki bölümleri kontenjanın üstüne çıkacak şekilde tercih etti. 


“Hukuk Fakültesi ilk defa öğrenci alımı yaptı” 


PAÜ’de lisans alanında bu yıl Hukuk Fakültesi ilk defa öğrenci alımı yaparken, PAÜ bünyesinde yeni açılan Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği bölümü ile Bozkurt Meslek Yüksekokulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümünde de yüksek oranlarda tercih yapılarak kontenjan yüzde yüzün üzerinde doluluk oranlarına ulaştı. 


PAÜ’de en az tercih edilen meslek yüksekokulu ve bölümlerinin başında ise 30 kontenjanı bulunan ancak 3 kişinin tercih ettiği Bekilli Meslek Yüksekokulu-Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı (ikinci öğretim) ve 40 kontenjanı olmasına rağmen 9 kişinin tercih yaptığı Honaz Meslek Yüksekokulu-Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı (ikinci öğretim) oldu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.