Pazar Günü Develer Sahaya İniyor

GÜNDEM 24.02.2017 - 15:29, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Pazar Günü Develer Sahaya İniyor

Denizli’de ‘2.Geleneksel Deve Güreşleri’ işadamı Mehmet Kavak’ın ağalığı, siyaset ve spor dünyasının yakından tanıdığı Denizlispor başkan yardımcısı işadamı Mehmet Uz’un girişimleri ile Pazar günü saat 10.00 ile 17.00 arası Gültepe’deki Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi’nde gerçekleştirilecek.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiği deve güreşlerine ülkenin çeşitli bölgelerinden 200 çift şampiyon deve katılacak. Denizli Atlı Spor Kulübü üyelerinin gösterisinin de yapılacağı organizasyonda ayrıca 3 bin Türk bayrağı ve 3 bin poşu dağıtılacak. Bayrak şovun yapılacağı organizasyonda Mehteran Takımı da gösteri yapacak. 15 BİN KİŞİ BEKLENİYOR Ege-Marmara ve Akdeniz bölgesinden Türkiye’nin en ünlü develerinin sahada sahne alacağı güreşlere yaklaşık 15 bin kişinin katılması bekleniyor. Güreş ağası Mehmet Kavak, tüm Denizli halkını şölen havasında geçecek organizasyona davet etti. Denizlililerin en ünlü develeri seyredeceğini ifade eden işadamı Kavak, Cumartesi ise Bayramyeri’nden Delikliçınar’a kadar kortej yürüyüşünün de yapılacağını kaydetti. Kavak, “Bu etkinlikte Denizlililerin eğlenceli vakit geçireceğini düşünüyorum. Bütün hemşerilerimiz bu etkinliğe davetlidir. Bu şöleni kaçırmayın” diye konuştu. 4 KUPA VERİLECEK Kızlarının isimlerini verdiği 4 devesi bulunan işadamı Mehmet Uz, organizasyonda develerin 4 kupa için güreşeceğini açıkladı. Büyükşehir Belediye, Valilik, Denizlispor ve Tertip Komitesi Kupası için develerin güreşeceğini belirten Mehmet Uz, ata sporunu unutturmayıp yaşatacaklarını açıkladı. Uz, “Bu spor yaşatılmalı, nesilden nesile anı olarak kalmalı. Kültürümüzün bir parçası olan deve güreşlerine katılımcılar her sene artarak devam ediyor. Yılda bir kez yapılan bu etkinlikte herkesin hoşça vakit geçirmesini istiyoruz” dedi.  
Denizli’de ‘2.Geleneksel Deve Güreşleri’ işadamı Mehmet Kavak’ın ağalığı, siyaset ve spor dünyasının yakından tanıdığı Denizlispor başkan yardımcısı işadamı Mehmet Uz’un girişimleri ile Pazar günü saat 10.00 ile 17.00 arası Gültepe’deki Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi’nde gerçekleştirilecek.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiği deve güreşlerine ülkenin çeşitli bölgelerinden 200 çift şampiyon deve katılacak. Denizli Atlı Spor Kulübü üyelerinin gösterisinin de yapılacağı organizasyonda ayrıca 3 bin Türk bayrağı ve 3 bin poşu dağıtılacak. Bayrak şovun yapılacağı organizasyonda Mehteran Takımı da gösteri yapacak.

15 BİN KİŞİ BEKLENİYOR

Ege-Marmara ve Akdeniz bölgesinden Türkiye’nin en ünlü develerinin sahada sahne alacağı güreşlere yaklaşık 15 bin kişinin katılması bekleniyor. Güreş ağası Mehmet Kavak, tüm Denizli halkını şölen havasında geçecek organizasyona davet etti. Denizlililerin en ünlü develeri seyredeceğini ifade eden işadamı Kavak, Cumartesi ise Bayramyeri’nden Delikliçınar’a kadar kortej yürüyüşünün de yapılacağını kaydetti. Kavak, “Bu etkinlikte Denizlililerin eğlenceli vakit geçireceğini düşünüyorum. Bütün hemşerilerimiz bu etkinliğe davetlidir. Bu şöleni kaçırmayın” diye konuştu.

4 KUPA VERİLECEK

Kızlarının isimlerini verdiği 4 devesi bulunan işadamı Mehmet Uz, organizasyonda develerin 4 kupa için güreşeceğini açıkladı. Büyükşehir Belediye, Valilik, Denizlispor ve Tertip Komitesi Kupası için develerin güreşeceğini belirten Mehmet Uz, ata sporunu unutturmayıp yaşatacaklarını açıkladı. Uz, “Bu spor yaşatılmalı, nesilden nesile anı olarak kalmalı. Kültürümüzün bir parçası olan deve güreşlerine katılımcılar her sene artarak devam ediyor. Yılda bir kez yapılan bu etkinlikte herkesin hoşça vakit geçirmesini istiyoruz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.