Polis vatandaşları uyardı! 0850'li hatlara dikkat

GÜNDEM 29.06.2017 - 10:17, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Polis vatandaşları uyardı! 0850'li hatlara dikkat

Siber dolandırıcılık hırsızların teknolojinin de yaygınlaşmasından faydalanıp çokça başvurduğu bir yöntem... Polis siber dolandırıcılara göz açtırmamak için sık sık operasyon yapıyor.

Siber dolandırıcılık hırsızların teknolojinin de yaygınlaşmasından faydalanıp çokça başvurduğu bir yöntem... Polis siber dolandırıcılara göz açtırmamak için sık sık operasyon yapıyor. 2016 ve 2017'de düzenlenen operasyonlarda 399 şüpheli yakalandı, şüphelilerden 176'sı tutuklandı.   İstanbul Siber Suçlar Şube Müdürlüğünde görevli uzmanlar internet dolandırıcıları konusunda vatandaşları uyardı. Banka kartı, kredi kartı ile e-mail bilgisi ve şifre bilgilerini kimseyle paylaşılmamasını istedi. Kredi kartı ve bankamatik kartlarının kopyalanmasına ilişkin ATM'lerde hackerlerin oluşturduğu düzeneklere karşı dikkatli olunması istendi.   Uzmanlar internet bankacılığı üzerinden kullanılan ortak ağların  her zaman güvenli olmadığı hackerlerin wifi üzerinden yapılan tüm işlemleri kopyalayabildiklerini kaydetti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından 2016 ve 2017'de çağrı merkezi internet bankacılığıyla şirketler arası e-posta aracılığıyla dolandırıcılığa yönelik operasyonlarda 399 kişi yakalandı. Şüphelilerden 176'sı tutuklandı. Tutuklananlar arasında bankaların çağrı merkezlerinde çalışanlarda var.   Dolandırıcıların başvurduğu yöntemlerden biride 0850'li hatlar. 6'sı kadın 20 şüphelinin vatandaşları 0850'li hattan internet üzerinden sesli görüşme sistemi aracılığıyla aradıkları, kendilerini banka görevlisi olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edildi. Zanlıların bilgisayarlarını inceleyen uzman ekipler yaklaşık 20 milyon kişiye ait banka hesabı bilgileri olduğunu gördü.    
Siber dolandırıcılık hırsızların teknolojinin de yaygınlaşmasından faydalanıp çokça başvurduğu bir yöntem... Polis siber dolandırıcılara göz açtırmamak için sık sık operasyon yapıyor.

Siber dolandırıcılık hırsızların teknolojinin de yaygınlaşmasından faydalanıp çokça başvurduğu bir yöntem... Polis siber dolandırıcılara göz açtırmamak için sık sık operasyon yapıyor. 2016 ve 2017'de düzenlenen operasyonlarda 399 şüpheli yakalandı, şüphelilerden 176'sı tutuklandı.

 

İstanbul Siber Suçlar Şube Müdürlüğünde görevli uzmanlar internet dolandırıcıları konusunda vatandaşları uyardı. Banka kartı, kredi kartı ile e-mail bilgisi ve şifre bilgilerini kimseyle paylaşılmamasını istedi. Kredi kartı ve bankamatik kartlarının kopyalanmasına ilişkin ATM'lerde hackerlerin oluşturduğu düzeneklere karşı dikkatli olunması istendi.

 

Uzmanlar internet bankacılığı üzerinden kullanılan ortak ağların  her zaman güvenli olmadığı hackerlerin wifi üzerinden yapılan tüm işlemleri kopyalayabildiklerini kaydetti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından 2016 ve 2017'de çağrı merkezi internet bankacılığıyla şirketler arası e-posta aracılığıyla dolandırıcılığa yönelik operasyonlarda 399 kişi yakalandı. Şüphelilerden 176'sı tutuklandı. Tutuklananlar arasında bankaların çağrı merkezlerinde çalışanlarda var.

 

Dolandırıcıların başvurduğu yöntemlerden biride 0850'li hatlar. 6'sı kadın 20 şüphelinin vatandaşları 0850'li hattan internet üzerinden sesli görüşme sistemi aracılığıyla aradıkları, kendilerini banka görevlisi olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edildi. Zanlıların bilgisayarlarını inceleyen uzman ekipler yaklaşık 20 milyon kişiye ait banka hesabı bilgileri olduğunu gördü.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.