Prof. Dr. Özer SPK’da İlk Borsa Binası Olan Aizanoi Antik Kentini Tanıttı

EĞİTİM 13.02.2020 - 15:13, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Prof. Dr. Özer SPK’da İlk Borsa Binası Olan Aizanoi Antik Kentini Tanıttı

Tarihte bilinen ilk borsa binasına sahip antik kent olan Aizanoi Antik Kenti ve kentte yürütülen kazı çalışmalarını Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Öğretim Üyesi ve Aizanoi Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Elif Özer, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’da anlattı.   Sermaye Piyasası Kurulu’nun daveti üzerine Ankara’da konferans veren Prof. Dr. Elif Özer, 2011 yılından bugüne yaptıkları kazılarda elde ettikleri bulguları ve antik kentin tarihini davetlilere anlattı. M.S. 304 yılında İmparator Diocletianus’un o dönemde enflasyonla mücadele için belirlediği ürünleri tavan fiyatlarına ait bilgilerin yer aldığı yazıtların tamamının Aizanoi Antik Kenti’nde olduğunu belirten Prof. Dr. Özer,  kalıntılar arasında Anadolu’daki en iyi korunmuş Zeus Tapınağı’nın da bu antik kentte bulunduğunu ifade etti. Konuşmasının devamında Prof. Dr. Özer, halen devam eden kazı çalışmaları ve ayağa kaldırılan yapılar hakkında konukları bilgilendirdi.     Konferansın sonunda Sermaye Piyasası Kurulu Üyelerini Aizanoi Antik Kenti’ne davet eden Prof. Dr. Elif Özer’e Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı adına Oğuz Altun, günün anısına plaket takdiminde bulundu.

Tarihte bilinen ilk borsa binasına sahip antik kent olan Aizanoi Antik Kenti ve kentte yürütülen kazı çalışmalarını Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Öğretim Üyesi ve Aizanoi Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Elif Özer, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’da anlattı.

 

Sermaye Piyasası Kurulu’nun daveti üzerine Ankara’da konferans veren Prof. Dr. Elif Özer, 2011 yılından bugüne yaptıkları kazılarda elde ettikleri bulguları ve antik kentin tarihini davetlilere anlattı. M.S. 304 yılında İmparator Diocletianus’un o dönemde enflasyonla mücadele için belirlediği ürünleri tavan fiyatlarına ait bilgilerin yer aldığı yazıtların tamamının Aizanoi Antik Kenti’nde olduğunu belirten Prof. Dr. Özer,  kalıntılar arasında Anadolu’daki en iyi korunmuş Zeus Tapınağı’nın da bu antik kentte bulunduğunu ifade etti. Konuşmasının devamında Prof. Dr. Özer, halen devam eden kazı çalışmaları ve ayağa kaldırılan yapılar hakkında konukları bilgilendirdi.

 

 

Konferansın sonunda Sermaye Piyasası Kurulu Üyelerini Aizanoi Antik Kenti’ne davet eden Prof. Dr. Elif Özer’e Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı adına Oğuz Altun, günün anısına plaket takdiminde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.