Ramazanoğlu "28 Şubat, bin yıl süreceği öngörülen bir süreçti"

GÜNDEM 25.02.2017 - 07:57, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Ramazanoğlu "28 Şubat, bin yıl süreceği öngörülen bir süreçti"

Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, 'Kadınların Gözünde 28 Şubat Paneli' nde "28 Şubat, bin yıl süreceği öngörülen bir süreçti" dedi.

Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, "28 Şubat, bin yıl süreceği öngörülen bir süreçti. Mimarları yanılsa da demokrasi tarihimize bir leke olarak geçti. On binlerce mağdur, ekonomik olarak milyarlarca liralık zarar hiç unutulmadı ve unutulmayacak." dedi.   Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kocaeli Temsilciliği tarafından Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Kadınların Gözünden 28 Şubat" başlıklı panelde konuşan Ramazanoğlu, Turgut Özal'ın başbakanlığı döneminde başörtüsü konusunda sessiz bir özgürlük alanı olduğunu vurguladı. Özal sayesinde o dönem yazılı olmayan bir başörtüsü özgürlüğünü yaşadıklarını belirten Ramazanoğlu, şöyle devam etti:  "Başörtülü bir doktor olarak çalışıyordum ama her zaman yüreğim ağzımda. 'Birisi benim için hakkımda soruşturma açacak' diye hep kuş tedirginliğindeydim. 28 Şubat 1997'ye kadar devlet hastanelerinde başörtülü doktor olarak çalıştım. O süreçte Haydarpaşa Numune Hastanesinde uzman doktor olarak çalışıyordum. Hastaneye başladığımda hastanede hiç başörtülü kimse yoktu. Arkadaşlarım birbirlerine haber vererek 'Haydarpaşa Numune Hastanesinde Sema rahat çalışıyormuş, biz de gelelim' diyerek 30 kadın başörtülü olmuştuk orada. 100-150 hemşire arkadaşımız vardı başörtülü." Ramazanoğlu, 28 Şubat kararlarından sonra ülkede hızla bir şeylerin değiştiğini anlattı. Görev yaptığı hastanenin başhekiminin tavırlarının da değiştiğini dile getiren Ramazanoğlu, "Bir gün idareden çağırdılar, kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı davrandığım gerekçesiyle savunmamı istediler. Başhekim beyin odasından çıktım, hemen orada sekreteryada oturdum, bir şeyler yazdım. Götürdüm, verdim. Başhekim bey baktı ve dedi ki 'Bu kadar acele etmene gerek yok.' Çünkü yazdığım şey istifamdı." diye konuştu. Sema Ramazanoğlu, dönemin siyasetçilerinden bazılarının kendilerine başörtülü olarak çalışabilecekleri başka ülke isimleri önerdiğine dikkati çekti. Süreçle ilgili görüşlerini aktaran Ramazanoğlu, "28 Şubat, bin yıl süreceği öngörülen bir süreçti. Mimarları yanılsa da demokrasi tarihimize bir leke olarak geçti. On binlerce mağdur, ekonomik olarak milyarlarca liralık zarar hiç unutulmadı ve unutulmayacak." değerlendirmesinde bulundu.
Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, 'Kadınların Gözünde 28 Şubat Paneli' nde "28 Şubat, bin yıl süreceği öngörülen bir süreçti" dedi.

Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, "28 Şubat, bin yıl süreceği öngörülen bir süreçti. Mimarları yanılsa da demokrasi tarihimize bir leke olarak geçti. On binlerce mağdur, ekonomik olarak milyarlarca liralık zarar hiç unutulmadı ve unutulmayacak." dedi.

 


Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kocaeli Temsilciliği tarafından Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Kadınların Gözünden 28 Şubat" başlıklı panelde konuşan Ramazanoğlu, Turgut Özal'ın başbakanlığı döneminde başörtüsü konusunda sessiz bir özgürlük alanı olduğunu vurguladı.


Özal sayesinde o dönem yazılı olmayan bir başörtüsü özgürlüğünü yaşadıklarını belirten Ramazanoğlu, şöyle devam etti: 



"Başörtülü bir doktor olarak çalışıyordum ama her zaman yüreğim ağzımda. 'Birisi benim için hakkımda soruşturma açacak' diye hep kuş tedirginliğindeydim. 28 Şubat 1997'ye kadar devlet hastanelerinde başörtülü doktor olarak çalıştım. O süreçte Haydarpaşa Numune Hastanesinde uzman doktor olarak çalışıyordum. Hastaneye başladığımda hastanede hiç başörtülü kimse yoktu. Arkadaşlarım birbirlerine haber vererek 'Haydarpaşa Numune Hastanesinde Sema rahat çalışıyormuş, biz de gelelim' diyerek 30 kadın başörtülü olmuştuk orada. 100-150 hemşire arkadaşımız vardı başörtülü."



Ramazanoğlu, 28 Şubat kararlarından sonra ülkede hızla bir şeylerin değiştiğini anlattı.



Görev yaptığı hastanenin başhekiminin tavırlarının da değiştiğini dile getiren Ramazanoğlu, "Bir gün idareden çağırdılar, kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı davrandığım gerekçesiyle savunmamı istediler. Başhekim beyin odasından çıktım, hemen orada sekreteryada oturdum, bir şeyler yazdım. Götürdüm, verdim. Başhekim bey baktı ve dedi ki 'Bu kadar acele etmene gerek yok.' Çünkü yazdığım şey istifamdı." diye konuştu.


Sema Ramazanoğlu, dönemin siyasetçilerinden bazılarının kendilerine başörtülü olarak çalışabilecekleri başka ülke isimleri önerdiğine dikkati çekti.



Süreçle ilgili görüşlerini aktaran Ramazanoğlu, "28 Şubat, bin yıl süreceği öngörülen bir süreçti. Mimarları yanılsa da demokrasi tarihimize bir leke olarak geçti. On binlerce mağdur, ekonomik olarak milyarlarca liralık zarar hiç unutulmadı ve unutulmayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.