Rekortmen Yüzücü Hedef Büyüttü

DENİZLİ 27.12.2017 - 14:23, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Rekortmen Yüzücü Hedef Büyüttü

Yüzme Şampiyonasında Türkiye Rekoru kıran Denizlili Baturalp Ünlü, kısa ve uzun vadede hedeflerini Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’na anlattı.   20-24 Aralık 2017 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşen Kısa Kulvar Genç ve Açık Yaş Yüzme Şampiyonasında Pamukkale Üniversitesi Mensuplari Spor Kulübü sporcusu Baturalp Ünlü, 400m. Serbest A Final yarışında 3:49.93’lik derecesi ile 15-16 yaş Türkiye Rekoru kırdı. Genç sporcu elde ettiği başarının ardından Antrenörü Bayram Yalçınkaya ve babası Bülent Ünlü ile birlikte Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nu makamında ziyaret etti.   Önce Tıp Fakültesi, Sonra Olimpiyatlar 11 yıl önce yüzmeye başlayan 2002 doğumlu Baturalp Ünlü, PEV Koleji 10. Sınıfta öğrenimini sürdürüyor. Sportif başarısını okulda derslerine pozitif anlamda yansıtan genç Baturalp, yüzmesine destek olacak seçkin bir üniversitede tıp eğitimi almak istediğini, hedefinin 2024 Fransa Olimpiyat Oyunlarında madalya kazanmak olduğunu söyledi.   400 Serbestte 3.50 Dakikanın Altını Yüzecek 2018 yılında Baturalp’in katılacağı yarışmalar hakkında bilgi veren Antrenör Bayram Yalçınkaya, bu yarışmalarda sekiz rekor denemesi yapacaklarını belirtti. En güvendikleri stil olan 400m serbestte, 3.50 dakikanın altını Temmuz ayında yüzeceklerini iddia eden Yalçınkaya, sporcusunun 2020 Tokyo Olimpiyatlarına katılma şansının bulunduğunu, her şey yolunda gittiği takdirde 2024 Fransa Olimpiyatlarına katılıp madalya kazanacak potansiyellerinin olduğunu söyledi. Yalçınkaya, bu kadar iddialı konuşmasının gerekçesini Baturalp’in yıllardır gelişimine bire bir şahit olmasına ve sporcunun çalışma azmine bağladı.   İbanoğlu “hedefe koşmak başarıyı getirir” Genç Baturalp ve antrenörünü Türkiye Rekoru için kutlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, baba Bülent Ünlü’ye de çocuklarının spor yaşamını desteklediği için teşekkür etti.  Yüzmeye ciddi bir zaman harcayan ve kendisine büyük hedefler koyan Baturalp Ünlü’ye, hayallerinin peşinden sonuna kadar koşması tavsiyesinde bulunan İl Müdürü İbanoğlu, sonunda başarının mutlaka geleceğini söyledi.        

Yüzme Şampiyonasında Türkiye Rekoru kıran Denizlili Baturalp Ünlü, kısa ve uzun vadede hedeflerini Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’na anlattı.

 

20-24 Aralık 2017 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşen Kısa Kulvar Genç ve Açık Yaş Yüzme Şampiyonasında Pamukkale Üniversitesi Mensuplari Spor Kulübü sporcusu Baturalp Ünlü, 400m. Serbest A Final yarışında 3:49.93’lik derecesi ile 15-16 yaş Türkiye Rekoru kırdı. Genç sporcu elde ettiği başarının ardından Antrenörü Bayram Yalçınkaya ve babası Bülent Ünlü ile birlikte Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nu makamında ziyaret etti.

 

Önce Tıp Fakültesi, Sonra Olimpiyatlar

11 yıl önce yüzmeye başlayan 2002 doğumlu Baturalp Ünlü, PEV Koleji 10. Sınıfta öğrenimini sürdürüyor. Sportif başarısını okulda derslerine pozitif anlamda yansıtan genç Baturalp, yüzmesine destek olacak seçkin bir üniversitede tıp eğitimi almak istediğini, hedefinin 2024 Fransa Olimpiyat Oyunlarında madalya kazanmak olduğunu söyledi.

 

400 Serbestte 3.50 Dakikanın Altını Yüzecek

2018 yılında Baturalp’in katılacağı yarışmalar hakkında bilgi veren Antrenör Bayram Yalçınkaya, bu yarışmalarda sekiz rekor denemesi yapacaklarını belirtti. En güvendikleri stil olan 400m serbestte, 3.50 dakikanın altını Temmuz ayında yüzeceklerini iddia eden Yalçınkaya, sporcusunun 2020 Tokyo Olimpiyatlarına katılma şansının bulunduğunu, her şey yolunda gittiği takdirde 2024 Fransa Olimpiyatlarına katılıp madalya kazanacak potansiyellerinin olduğunu söyledi. Yalçınkaya, bu kadar iddialı konuşmasının gerekçesini Baturalp’in yıllardır gelişimine bire bir şahit olmasına ve sporcunun çalışma azmine bağladı.

 

İbanoğlu “hedefe koşmak başarıyı getirir”

Genç Baturalp ve antrenörünü Türkiye Rekoru için kutlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, baba Bülent Ünlü’ye de çocuklarının spor yaşamını desteklediği için teşekkür etti.  Yüzmeye ciddi bir zaman harcayan ve kendisine büyük hedefler koyan Baturalp Ünlü’ye, hayallerinin peşinden sonuna kadar koşması tavsiyesinde bulunan İl Müdürü İbanoğlu, sonunda başarının mutlaka geleceğini söyledi.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.