Rektör Bağ: ‘‘Basınımız Demokrasimizin Güvencesidir’’

DENİZLİ 09.01.2019 - 11:03, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Rektör Bağ: ‘‘Basınımız Demokrasimizin Güvencesidir’’

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için bir mesaj yayımladı. Rektör Bağ, ‘‘Basınımız demokrasimizin ve ifade özgürlüğümüzün güvencesidir’’ dedi.   Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için yayımladığı mesajında basının demokrasinin harcı olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:   “Çağımızın teknolojik imkânlarını da kullanarak haber niteliği taşıyan her olayı doğru ve hızlı bir şekilde halkımıza ulaştırmanın gayreti içerisinde olan basın mensuplarımız aynı zamanda demokrasinin temellerinin sağlamlaştırılması ve düşünce özgürlüğünün geliştirilmesinde büyük önem taşımaktadırlar. Toplum üzerinde bilgilendirici ve yol gösterici ciddi bir görevi olan basın, halkın talep ve beklentilerini de dile getirerek sorunların çözümüne katkı sağlamaktadır. İçinde yaşadığımız bilgi ve teknoloji çağında bu gelişmelerle birlikte ifade ve haber alma özgürlüğünün yanında bilgi kirlilikleri de görülmektedir. Bunun önüne geçmek adına değerli basın mensuplarına yüklenen sorumluluklar bir kat daha artmaktadır. Bu önemli sorumlulukların bilinciyle mesai mefhumu gözetmeksizin önceliklerini toplumun haber alma ve demokrasinin devamlılığının sağlanması için çaba gösteren basınımız bu noktada demokrasimizin ve ifade özgürlüğünün güvencesidir.   Karşılaşılan her türlü zorluğa rağmen özveri ile toplumu bilgilendirmek için gece-gündüz fedakârlıklar gösteren tüm basın mensuplarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Pamukkale Üniversitesi ailesi ve şahsım adına en içten dileklerimle kutlar, görevlerinde başarılar dilerim’’ dedi. 

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için bir mesaj yayımladı. Rektör Bağ, ‘‘Basınımız demokrasimizin ve ifade özgürlüğümüzün güvencesidir’’ dedi.

 

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için yayımladığı mesajında basının demokrasinin harcı olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

 

“Çağımızın teknolojik imkânlarını da kullanarak haber niteliği taşıyan her olayı doğru ve hızlı bir şekilde halkımıza ulaştırmanın gayreti içerisinde olan basın mensuplarımız aynı zamanda demokrasinin temellerinin sağlamlaştırılması ve düşünce özgürlüğünün geliştirilmesinde büyük önem taşımaktadırlar. Toplum üzerinde bilgilendirici ve yol gösterici ciddi bir görevi olan basın, halkın talep ve beklentilerini de dile getirerek sorunların çözümüne katkı sağlamaktadır. İçinde yaşadığımız bilgi ve teknoloji çağında bu gelişmelerle birlikte ifade ve haber alma özgürlüğünün yanında bilgi kirlilikleri de görülmektedir. Bunun önüne geçmek adına değerli basın mensuplarına yüklenen sorumluluklar bir kat daha artmaktadır. Bu önemli sorumlulukların bilinciyle mesai mefhumu gözetmeksizin önceliklerini toplumun haber alma ve demokrasinin devamlılığının sağlanması için çaba gösteren basınımız bu noktada demokrasimizin ve ifade özgürlüğünün güvencesidir.

 

Karşılaşılan her türlü zorluğa rağmen özveri ile toplumu bilgilendirmek için gece-gündüz fedakârlıklar gösteren tüm basın mensuplarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Pamukkale Üniversitesi ailesi ve şahsım adına en içten dileklerimle kutlar, görevlerinde başarılar dilerim’’ dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.