Rektör Bağ’dan 23 Nisan Kutlama Mesajı

GÜNDEM 23.04.2019 - 09:17, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Rektör Bağ’dan 23 Nisan Kutlama Mesajı

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan bir mesaj yayımladı.   “Türk milletinin bağımsızlığını ve vatanımızın bölünmez bütünlüğünü ifade eden, milli duygularımızı perçinleyen önemli ve anlamlı günlerimizden biri olan ve aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının99. Yıl dönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın coşkusu içindeyiz.   Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı gerçekleşmiş olup o dönemde yokluklar içerisinde var olmaya çalışan Türk milletinin milli iradesinin dayanağı olan ilk Meclisimiz‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi ile çıktığı yolda, ecdadımızın birlik ve beraberliğinden ödün vermeden, vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler vermiş, bağımsızlığına sahip çıkmıştır. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizin geleceği olan yeni nesillerimize armağan ettiği 23 Nisan 1920 tarihi aynı zamanda; barış ve kardeşlik gibi önemli değerlerin içtenlikle paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin ortak paydada buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık etmektedir.   Dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; barış içerisinde yaşanan bir dünya düzeninin oluşturulmasına katkıda bulanan önemli günlerimizden biridir. Bu önemli günde; varlıklarıyla hayatımıza neşe katan, yaşam gayelerimiz ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 99. yılını en derin duygularımla kutluyor ve Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclis’teki tüm milletvekillerimizi bu vesileyle bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Sevgi ve Saygılarımla…” 

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan bir mesaj yayımladı.

 

“Türk milletinin bağımsızlığını ve vatanımızın bölünmez bütünlüğünü ifade eden, milli duygularımızı perçinleyen önemli ve anlamlı günlerimizden biri olan ve aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının99. Yıl dönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın coşkusu içindeyiz.

 

Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı gerçekleşmiş olup o dönemde yokluklar içerisinde var olmaya çalışan Türk milletinin milli iradesinin dayanağı olan ilk Meclisimiz‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi ile çıktığı yolda, ecdadımızın birlik ve beraberliğinden ödün vermeden, vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler vermiş, bağımsızlığına sahip çıkmıştır. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizin geleceği olan yeni nesillerimize armağan ettiği 23 Nisan 1920 tarihi aynı zamanda; barış ve kardeşlik gibi önemli değerlerin içtenlikle paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin ortak paydada buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık etmektedir.

 

Dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; barış içerisinde yaşanan bir dünya düzeninin oluşturulmasına katkıda bulanan önemli günlerimizden biridir. Bu önemli günde; varlıklarıyla hayatımıza neşe katan, yaşam gayelerimiz ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 99. yılını en derin duygularımla kutluyor ve Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclis’teki tüm milletvekillerimizi bu vesileyle bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Sevgi ve Saygılarımla…” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.