Rektör Bağ’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

GÜNDEM 24.07.2018 - 09:07, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Rektör Bağ’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle tüm basın camiasının bayramını kutlayan bir mesaj yayımladı. 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılmasıyla birlikte her yıl 24 Temmuz günü kutlanan Basın Bayramı’nın anlam ve önemine değinen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ; ‘‘Demokratik toplumların en önemli güvencelerinden biri olan tarafsız, etik, ilkeli, hukuka uygun ve özgür basın, kamuoyunun da gözü, kulağı ve sesi olup aynı zamanda kamuoyunun kişisel hak ve özgürlüklerine saygıyı korumaktadır. Demokratik toplumlarda özgür ve tarafsızlık ilkesiyle icra edilen gazetecilik mesleği, çok farklı seslerin ve görüşlerin ifade edilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Yerel ve ulusal tüm basın kuruluşlarımız halkın haber alma hakkını kullanması ve kamuoyu oluşturulmasında etkin görev almakta olup, bu mesleğe mensup değerli basın çalışanlarımız bu mesleği yerine getirirken de meslek ilkelerini ve etiğini gözetmesi de son derece önemlidir. Bu duygu ve düşüncelerle basında sansürün kaldırılışının 110. yıl dönümünde Denizli’de ve ülkemizin dört bir yanında görev yapan tüm basın mensuplarının ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, meslek hayatlarında ve çalışmalarında başarılar diler, saygılarımı sunarım’’ dedi.  

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle tüm basın camiasının bayramını kutlayan bir mesaj yayımladı.


24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılmasıyla birlikte her yıl 24 Temmuz günü kutlanan Basın Bayramı’nın anlam ve önemine değinen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ; ‘‘Demokratik toplumların en önemli güvencelerinden biri olan tarafsız, etik, ilkeli, hukuka uygun ve özgür basın, kamuoyunun da gözü, kulağı ve sesi olup aynı zamanda kamuoyunun kişisel hak ve özgürlüklerine saygıyı korumaktadır. Demokratik toplumlarda özgür ve tarafsızlık ilkesiyle icra edilen gazetecilik mesleği, çok farklı seslerin ve görüşlerin ifade edilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Yerel ve ulusal tüm basın kuruluşlarımız halkın haber alma hakkını kullanması ve kamuoyu oluşturulmasında etkin görev almakta olup, bu mesleğe mensup değerli basın çalışanlarımız bu mesleği yerine getirirken de meslek ilkelerini ve etiğini gözetmesi de son derece önemlidir. Bu duygu ve düşüncelerle basında sansürün kaldırılışının 110. yıl dönümünde Denizli’de ve ülkemizin dört bir yanında görev yapan tüm basın mensuplarının ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, meslek hayatlarında ve çalışmalarında başarılar diler, saygılarımı sunarım’’ dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.